Συμβουλές για την κατάθεση προτάσεων

Πήγαινε κάτω

Συμβουλές για την κατάθεση προτάσεων

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Δευ Μαρ 10, 2008 11:22 pm

Καλως ήρθες στα θέματα ψηφοφορίας. Σε καλούμε να συμμετέχεις ενεργά, να θέτεις κείμενα προς ψήφηση, να ψηφίζεις και να σχολιάζεις τα κειμενά τρίτων. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να ακολουθήσεις απλούς κανόνες ώστε να γίνει η ζωή όλων μας ευκολότερη.

(1) Όταν ξεκινήσεις νέο θέμα σε καλούμε να το χωρίσεις σε 3 μέρη: Περίληψη-Ανάλυση-Συμπέρασμα. Μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι του εξωτερικού αλλά και η παγκόσμια ερευνητική βιβλιογραφία έχουν καταλήξει οτι είναι πολύ ξεκούραστο για τον αναγνώστη να έχει στα χέρια του μια περίληψη ενός κειμένου πριν το διαβάσει. Ότι νέο ή πρωτότυπο έχεις να πείς γράψε το κατ' ευθείαν στην περίληψη. Έτσι θα να κάνεις την ζωή όλων μας ευκολότερη. Στα τελικά συμπεράσματα είναι σημαντικό να είμαστε σαφείς για το τελικά εμείς "τι προτείνουμε". Σκέψου οτι όλοι στο τέλος καλούμαστε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε με τα συμπεράσματα που θα διαβάσουμε. Στην ανάλυση θα βοηθούσε όλους η αρίθμηση και το έντονο μαύρισμα των σημαντικών σημείων. Σε περίπτωση που το κείμενό σου είναι λιγότερο από 10 σειρές θα μπορούσες να αποφύγεις την περίληψη αλλά σε κάθε περίπτωση θα σε παρακαλούσαμε να γράψεις επιγραμματικά τα συμπέρασματα ώστε να είναι σαφές σε τι συμφωνεί όταν ψηφίζει θετικά ο κόσμος.

(2) Όταν απαντάς απλώς σε ένα θέμα δεν χρειάζεται να το χωρίσεις σε μέρη. Μπορείς να καταγράφεις τις ενστάσεις σου και τις παρατηρήσεις σου για το συγκεκριμένο κείμενο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση.

Γιατί θέλουμε "τάξη" στο διάλογο;
Είναι μια πρωτότυπη προσπάθεια να δοκιμάσουμε όλοι νέους κανόνες διαδικτυακής επικοινωνίας ώστε τα συνολικά συμπεράσματα να αξιολογούνται γρήγορα και οι διαφορετικές τάσεις να καταμετρώνται με τρόπο αντικειμενικό. Σκοπός μας είναι ανά πάσα στιγμή τα μέλη του φόρουμ να μπορούμε όχι απλώς να εκλέξουμε "εκπροσώπους" αλλά να εκπροσωπηθούμε αντικειμενικά με τα κείμενά μας στα οποία καθημερινά προβάλλουμε τα αιτήματά μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε τελευταία στιγμή για να συνθέσουμε ένα τελικό κείμενο και να δούμε που συμφωνούμε όλοι. Καθημερινά εδώ όλα τα μέλη του φόρουμ θα μπορούν ΙΣΟΤΙΜΑ να καταγράφουν τις απόψεις στις οποίες συγκλίνουν και στις οποίες διαφοροποούνται. Όταν θα χρειαστεί θα είναι πιο εύκολο για κάποιον εθελοντή να αναλάβει την δημιουργία ενός τελικού κειμένου προς ψήφιση. Ένα κείμενο το οποίο θα ασκεί συγκεκριμένη εποικοδομητική κριτική χωρίς "σάλτσες" και περιττές φιλολογίες. Ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει όλες τις προτάσεις μας και τα σχόλια στα οποία συμφωνεί η πλειοψηφία με τρόπο αντικειμενικό. Επομένως είναι σημαντικό να ψηφίζουμε όλοι σε μια τοποθέτηση και να μην αποθαρρυνόμαστε όταν τα κείμενά μας δεν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής. Θα είναι απλώς μια ευκαιρία να τα βελτιώσουμε και να τα ξανακατεβάσουμε προς ψήφιση.

Ακόμα θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι με τη συμμετοχή σας στο φόρουμ δέχεστε οτι τα κειμενά σας πιθανόν να αναδημοσιευθούν ως έχουν και στο dialogos.pasok.gr (με αναφορά της πηγής) ή σε άλλα φόρουμ με αναφορά της πηγής. Προθεσή μας είναι να μην χάσουμε την επικοινωνία με τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και να διαφυλάξουμε ένα κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και για τη συμμετοχή! Very Happy

Panagiotis P.
Administrator

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης