ΚΡΗΤΗ: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ (ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ )

Πήγαινε κάτω

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ

100% 100% 
[ 4 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Σύνολο Ψήφων : 4

ΚΡΗΤΗ: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ (ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ )

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Τετ Μαϊος 07, 2008 11:59 pm

Περίληψη: πρόταση προς την κ. Διαμαντοπούλου (υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ) για την άμεση για πίεση με σκοπό την κατασκευή νυχτερινών γυμνασίων και λυκείων στην πεδιάδα της Μεσσαράς-Κρήτη.

ΚΡΗΤΗ: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ.
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

Κυρία Διαμαντοπούλου, γνωρίζω ότι σε αυτό τον χώρο φιλοξενείτε την προσπάθεια που κάνετε για την αναβάθμιση της Αθήνας σύμφωνα με την υποχρέωση που έχετε σαν βουλευτής στην περιφέρεια σας. Θα θέλαμε να μας δώσετε ένα χώρο που να μπορούμε δημόσια να σας παραθέτουμε ξεχωριστά και θέματα που αφορούν την αρμοδιότητά σας ως υπεύθυνη για θέματα παιδείας. Επειδή όμως ως προς το παρών τέτοιος χώρος δεν γνωρίζω να υπάρχει ζητώ την κατανόηση την δική σας και των πολιτών για ένα ζήτημα που θεωρώ εξαιρετικά επείγον.

Αναφέρομαι στους κατοίκους της πεδιάδας της Μεσσαράς (Κρήτη) καθώς στην περιοχή σημειώνονται επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την μάστιγα της εξάπλωσης των ναρκωτικών από επιτήδειους που προσπαθούν να μεταφέρουν το πρόβλημα από το Μυλοπόταμο στην κεντρική περιοχή της Μεσσαράς στις Μοίρες και το Τυμπάκι αλλά και τις συντονισμένες ενέργειες συγκεκριμένων κύκλων που στηρίζονται στην εξαθλίωση και την εγκατάλειψη του κόσμου για να προπαγανδίσουν την απόσχιση του νησιού από την Ελλάδα. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το μέγεθος του προβλήματος από τον τοπικό τύπο αλλά και από συνοπτική παρουσίαση και ανάλυση που έχω κάνει στη διεύθυνση http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f10/topic-t79.htm .

Σας ζητώ να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας το πρόβλημα σήμερα που είναι εν τη γενέσει του καθώς υπάρχουν λύσεις που βρίσκονται στην αρμοδιότητά σας ως υπεύθυνη για τα θέματα της παιδείας και επομένως μπορείτε να πιέσετε για την εφαρμογή τους. ΚατΆ αρχήν είναι μια αγροτική περιοχή και πάρα πολλά παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο νωρίς. Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε σχολεία που να απευθύνονται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής αλλά παράλληλα να ιδρυθούν άμεσα νυχτερινά γυμνάσια και λύκεια στην περιοχή διότι το κοντινότερο νυχτερινό σχολείο είναι 50 χιλιόμετρα μακριά από την πεδιάδα της Μεσσαράς. Το πρόβλημα δυστυχώς αυτή τη χρονική συγκυρία έχει πολλές απρόβλεπτες προεκτάσεις και απαιτεί άμεση παρακολούθηση και αντιμετώπιση.

Η παρατεταμένη ύφεση η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση καθιστά τους κατοίκους ευάλωτους και πιθανά θύματα των επιτήδειων που έχουν σαν στόχο την αποσταθεροποίηση στην περιοχή υποσχόμενοι δημοψηφίσματα το 2012 και απόσχιση της Κρήτης από την Ελλάδα. Στην ενασχόληση με τα ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες ωθούνται πολλοί νέοι και δικαιολογημένα ως σε ένα βαθμό αισθάνονται απογοητευμένοι από το «κράτος των Αθηνών», όπως το αποκαλούν. Πρέπει η πολιτεία να μεριμνίσει άμεσα και να δώσει διέξοδο σε αυτούς τους νέους. Οι τοπικές εφημερίδες ενημερώνουν και στέλνουν κραυγές αγωνίας. Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα τελευταία φύλλα «Η Μέκα των ναρκωτικών δεν είναι πια στο Μυλοπόταμο αλλά στη Μεσσαρά, στο Τυμπάκι και τις Μοίρες (εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ φ.18391) », «Μύθος ή πραγματικότητα;;; 2012 ανεξαρτησία της Κρήτης (Κεντρικός Τίτλος - εφημερίδα ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ)» Είναι λοιπόν η ενδεδειγμένη χρονική στιγμή το κράτος να πλησιάσει έγκαιρα τη ρίζα του κακού και να δώσει πρώτα από όλα ευκαιρίες σε όλους όσους ενώ θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και δεν μπορούν!!! Η εικόνα που δίνει η κεντρική πολιτεία αυτή τη στιγμή είναι ότι αφήνει την περιοχή να διαβρωθεί από την διαφθορά. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν έγκαιρα και όχι εκ των υστέρων να τραβάμε τα μαλλιά μας και να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα όπως στην υπόθεση με τα Ζωνιανά.

ΚατΆ αρχήν λοιπόν χρειάζονται νυχτερινά σχολεία και κατά δεύτερο λόγο χρειάζεται η θεσμοθέτηση και η δημιουργία ειδικών σχολίων που να αφορά τις μαθησιακές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων της περιοχής ώστε κανείς να μην εγκαταλείπει το σχολείο. Εδώ και καιρό προτείνουμε την δημιουργία γεωργικών γυμνασίων και λυκείων με διδακτική ύλη προσιτή στους μαθητές ώστε να δώσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με περισσότερη άνεση την σημερινή εξέλιξη της γεωργίας. Έτσι οι αγρότες μας που θα κληθούν να απορροφήσουν αύριο κονδύλια επενδύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Οι αγρότες που δεν θα έχουν εγκαταλείψει νωρίς το σχολείο θα είναι σε θέση να αναπτύξουν καλύτερα δικές τους πρωτοβουλίες για ανάπτυξη. Μπορείτε να ενημερωθείτε για μια παλαιότερη πρόταση που είχαμε κάνει για «ΕΞΥΠΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» εδώ http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t64.htm .

Σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορούμε ακόμα να προλάβουμε το πρόβλημα. Ο κόσμος της Μεσσαράς έχει ανάγκη να αισθανθεί το ενδιαφέρον της πολιτείας διότι είναι τελείως απογοητευμένος από τους πολιτικούς και τα κόμματα. Η επένδυση στα σωστά σχολεία είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσουμε τους νέους στη περιοχή να αντισταθούν στα ναρκωτικά και τη συμμετοχή σε συνομωσίες που στρέφονται εναντίων της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και οι οποίες υποκινούνται συντονισμένα και οργανωμένα από το εξωτερικό.

Περιμένω κ. Διαμαντοπούλου να ανταποκριθείτε στο σήμα SOS που στέλνει η Κρήτη και να συμβάλετε στον θωρακισμό της εναντίων των άμεσων κινδύνων που την απειλούν.

Eleni Veisaki, μέλος του e-pasok.forumgreek.com

Δημοσιευμένο στο wikipolitics.gr


var OutbrainPermaLink='http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t80.htm'; var OB_demoMode = false; var OB_langJS ='http://widgets.outbrain.com/lang_gr.js'; if ( typeof(OB_script)!='undefined' ) OutbrainStart(); else { var OB_script = true; var str = '<\/script>'; document.write(str); }

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

¶λλη μια επιτυχία (;)

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Κυρ Μαϊος 11, 2008 11:45 pm

Με επικοινωνία που είχα με φίλους από τη Μεσσαρά με πληροφόρησαν ότι άρχισε επιτέλους η συζήτηση για την εγκατάσταση ενός νυχτερινού γυμνασίου στο Τυμπάκι. Αυτό σημαίνει πως όταν οι κάτοικοι επιμένουμε τελικά ίσως τα δίκαια και αυτονόητα δεν είναι τόσο μακριά όσο πιστεύαμε. Ελπίζω οι φήμες να αποδειχθούν αληθείς διότι τα νυχτερινά σχολεία στην περιοχή είναι πραγματικά άκρως απαραίτητα και έχουμε αναλύσει τους λόγους. Ελπίζω να γίνει σύντομα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον.

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης