Καλώς ήρθατε στο νέο μας φόρουμ!

Πήγαινε κάτω

Καλώς ήρθατε στο νέο μας φόρουμ!

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Σαβ Μαρ 08, 2008 7:15 pm

Καλώς ήρθατε στο νέο μας φόρουμ!

Δούλεψα εθελοντικά για ένα νέο ηλεκτρονικό σπίτι που φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει μια αγνή και καθαρή ιδέα αυθεντικής δημοκρατίας που συζητήθηκε και διαδόθηκε στα σπλάχνα του dialogos.pasok.gr. Προσωπικός στόχος μου είναι να μπορέσω μέσα από τον κοινό αγώνα να εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για εμένα και τα αυριανά παιδιά μου. Καταθέτω και εγώ με τη σειρά μου τις απόψεις μου και τις αξίες μου για το πώς ονειρεύομαι αυτό το φόρουμ.

EΙΣΑΓΩΓΗ. Το παρών site δημοσιεύεται στο κοινό σήμερα για πρώτη φορά στις 08-03-2008. Έχουμε ήδη συμφωνήσει η εγγραφή νέων μελών να είναι ανοιχτή προς όλα τα μέλη & φίλους του ΠΑΣΟΚ, η άποψη όλων να είναι ισότιμη και όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διάδοση και την εμπέδωση νέων ιδεών να τίθενται στην κρίση της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων. Για λόγους πρακτικούς , και μετά από ενθάρρυνση των υπόλοιπων μελών πήρα την πρωτοβουλία να σχεδιάσω την δομή του νέου μας φόρουμ. Τα βασικά κείμενα και τα επιχειρήματα που παρουσιάζονται είναι μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η ιδέα. Πρέπει να σημειώσω ότι η δομή του φόρουμ, τα γραφικά και τα αρχικά κείμενα αντιπροσωπεύουν τη δική μου αισθητική και τις δικές μου αξίες ελπίζοντας πως με τον ίδιο τρόπο αισθάνονται και τα υπόλοιπα μέλη τα οποία προσκαλώ να γραφτούν και να συμμετέχουν. Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού δεν ήταν δυνατόν να δουλέψουμε όλοι μαζί σε τεχνικό επίπεδο για την δημιουργία αυτής της σελίδας. Δεν σπουδάζω επιστήμη σχετική με την πληροφορική. Συνδύασα λοιπόν ότι καλύτερο μπορούσα με βάση τις δυνατότητες και την εμπειρία μου. Αν κάποιος άλλος τώρα ή αργότερα έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να μας προσφέρει μια εναλλακτική ιστοσελίδα τότε και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα προς συζήτηση και ψηφοφορία.

ΣΚΟΠΟΣ. Σκοπός δημιουργίας του παρόντος φόρουμ είναι όχι για να απομακρυνθούμε από το dialogos.pasok.gr αφού εκεί είναι ο φυσικός μας χώρος, αλλά επειδή χρειαζόμαστε έναν φόρουμ με περισσότερες τεχνολογικές ανέσεις να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Πρέπει εξΆ αρχής να συζητήσουμε το πως θα συνυπάρξουμε σε αυτούς τους δυο χώρους διότι δεν θα πρέπει να απομακρυνθούμε από την κεντρική σελίδα του ΠΑΣΟΚ. Σκοπός του νέου φόρουμ είναι να προχωρήσουμε πέρα από τις κριτικές και τις παρατηρήσεις μας για το υπάρχων πολιτικό σκηνικό και να συγκροτήσουμε πολιτικό λόγο τεκμηριωμένο. Να συγκροτήσουμε θέσεις που θα αντιπροσωπεύουν κατευθείαν τη φωνή της βάσης χωρίς ενδιαμέσους. Μέχρι σήμερα όλοι μας κρίνουμε ότι οι υπάρχουσες δομές μέσα στο ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει ανθρωποκεντρικές. Οι άνθρωποι που ψηφίζονται από τον λαό με σκοπό να τον αντιπροσωπεύσουν καταλήγουν να αλλάζουν πορεία και να εγκαταλείπουν τα προβλήματα του λαού προωθώντας τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Το νέο μας φόρουμ είναι στην ουσία ένα πείραμα κατά πόσο είναι εφικτό μέσα στο διαδίκτυο να δημιουργηθούν νέες δομές που θα περιέχουν ουσία, θα λύνουν σύνθετα προβλήματα. Δομές που θα αντιπροσωπεύουν κατευθείαν τον λαό με τρόπο λειτουργικό και αποτελεσματικό.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ. Για τον λόγο αυτό , φέρουμε όλοι μας την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε μια προσπάθεια να αναδεικνύουμε εκείνα που μας ενώνουν και όχι εκείνα που μας χωρίζουν. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και θα παραμείνουμε διαφορετικοί. Σκοπός μας δεν είναι να επιβληθούμε στον διπλανό μας και να τον αλλάξουμε αλλά να βρούμε τον κοινό τόπο και να συνυπάρξουμε. Πρέπει να γίνει σαφές από την αρχή ότι εδώ δεν ήρθαμε να μοιραστούμε καρέκλες και αρχηγίες. Δεν ήρθαμε να βρούμε την «πίσω» πόρτα του ΠΑΣΟΚ, δεν ήρθαμε να διορίσουμε τους συγγενείς μας ούτε να μεταθέσουμε τους φαντάρους μας από τον Έβρο. Αυτά όλα είναι επιδιώξεις του υπάρχοντος κομματικού μηχανισμού τον οποίο χαρακτηρίζουμε ως διεφθαρμένο. Όποιος από εσάς έχει τέτοιου είδους φιλοδοξίες παρακαλώ να μην γίνει μέλος και να μην συμμετέχει σε αυτό το φόρουμ.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και ο μεγαλύτερος εχθρός της συγκεκριμένης προσπάθειας αυτή την στιγμή είμαστε εμείς οι ίδιοι. Πριν ξεκινήσουμε την συντονισμένη προώθηση του αγώνα μας θα πρέπει να καθορίσουμε τους κανόνες με τους οποίους εμείς οι ίδιοι θα συζητούμε και θα παίρνουμε αποφάσεις. Κανόνες που θα προστατεύουν αυτή την όμορφη ιδέα της αυθεντικής δημοκρατίας από τους ίδιους μας τους εαυτούς και τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός μας. Δεν κρίνουμε πρόσωπα, κρίνουμε απόψεις και τοποθετήσεις. Στις συζητήσεις του φόρουμ θα προηγείται πάντα η θέση και θα ακολουθεί το πρόσωπο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε την ισότιμη ψήφο και το ισότιμο δικαίωμα όλων των συμμετεχόντων να φέρνουν προβλήματα προς συζήτηση με τρόπο ισότιμο. Θα πρέπει ακόμα να μην εμποδίζουμε τις συνεργασίες και να επιτρέψουμε σε όσους θελήσουν να δουλέψουν σε ομάδες και να φέρνουν ομαδικά θέματα προς ψήφιση και συζήτηση. Με τις ψηφοφορίες θα μπορούμε να δούμε όχι μόνο συγκεκριμένα αποτελέσματα αλλά και τάσεις οι οποίες αφού έτσι και αλλιώς υπάρχουν έχει σημασία να αναδεικνύονται.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. Σκοπός μας είναι οι κινήσεις μας και οι απόψεις μας να έχουν συλλογικό χαρακτήρα και να τυγχάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποδοχής. Χρειαζόμαστε θέσεις επεξεργασμένες από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Για κάθε νέα πρόταση ή ιδέα που παρουσιάζουμε θα πρέπει πρώτοι εμείς να είμαστε αντικειμενικοί και να αναδεικνύουμε τα τυχών μειονεκτήματα της νέας ιδέας. Το τρίπτυχο: πλεονεκτήματα- μειονεκτήματα - τρόπος υλοποίησης μιας ιδέας θα μας βοηθήσει πολύ να αποφύγουμε μεγάλα λάθη. Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. «Ουδέν καλόν αμιγές κακού». Οι θέσεις που παρουσιάζονται ως «τέλειες» και «αλάνθαστες» εξ ορισμού οδηγούν σε αντιπαραθέσεις και στείρες συζητήσεις. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε την καινοτομία μιας θέσης αλλά να την κοσκινίζουμε πάντα με προσοχή και σοβαρότητα. Πρέπει να ακούμε προσεκτικά τις αντίθετες γνώμες και να έχουμε το σθένος όταν εντοπίζονται μειονεκτήματα στις θέσεις μας να τα παραδεχόμαστε.

ΧΡΟΝΟΣ. Πρέπει να έχουμε όλοι συναίσθηση ότι ο χρόνος που διαθέτουμε είναι πολύτιμος και επειδή όλοι είμαστε εθελοντές θα πρέπει να ιεραρχούμε τις κινήσεις μας και να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που κατά τεκμήριο θέτει η βάση των μελών ως θέματα άμεσης προτεραιότητας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Από τη δική μας τη μεριά έχουμε θέσει σαφώς μια ανοικτή πρόσκληση προς όλα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στον αγώνα μας αλλά έχει τεθεί και ανοικτή πρόσκληση και προς τα πάνω, προς την κεφαλή του ΠΑΣΟΚ. Η προώθηση των ευρημάτων μας προς την κεντρική εξουσία θα πρέπει να αναζητηθεί. Δεν είναι απλά δική μας υπόθεση να προωθήσουμε τα αιτήματά μας αφού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τις προθέσεις της ιεραρχίας του κομματικού μηχανισμού να επικοινωνήσει μαζί μας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα διερευνήσουμε και να τα συζητήσουμε εν καιρώ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ. Σε πρωταρχική θέση πρέπει να αναδεικνύουμε την ΙΔΕΑ. Την καινούρια, την πρωτότυπη, την υλοποιήσιμη ιδέα. Εν συνεχεία να αναδεικνύουμε και να εκμεταλλευόμαστε τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΙΔΕΕΣ, που μπορεί να ερευνά θέματα με τρόπο που να μην προκαλεί τριβές ανάμεσα στα μέλη. Τον άνθρωπο που συμβάλλει στην ανάπτυξη, τη συζήτηση και τη διαμόρφωση των νέων ιδεών. Οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπούν όποτε κριθεί απαραίτητο στην επικοινωνία μας με τα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι μόνιμοι. Χορτάσαμε από αρχηγούς και σωτήρες. Για κάθε συγκεκριμένο θέμα θα εκλέγονται οι κατάλληλοι άνθρωποι. Θα πρέπει να μας έχουν πείσει με τις θέσεις τους ότι: γνωρίζουν καλά το θέμα για το οποίο θα μιλήσουν, το έχουν αναδείξει επαρκώς, έχουν εργαστεί πάνω σε αυτό και έχουν τεκμηριώσει τις απόψεις τους. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα μέλη να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια με τις επιμέρους ικανότητες που έχει ο καθένας. Η βάση θα αναδεικνύει μέλη που κατά τεκμήριο έχουν τέτοια προσόντα ώστε να υπάρχει ευελιξία και δυναμικότητα στην εκπροσώπηση και να μας εκπροσωπεί στην κεντρική εξουσία ο κατάλληλος άνθρωπος για κάθε συγκεκριμένο θέμα. Υπογραμμίζω ότι θα είναι καταστροφικό για την ουσία της δημοκρατίας να ψηφίζουμε με κριτήριο τη φιλία, τη γνωριμία ή με βάση το κατά πόσο κάποιος έχει «άκρες» στο ΠΑΣΟΚ. Σκοπός είναι να αναδεικνύουμε θέσεις για τις οποίες όλοι συμφωνούμε μέσα από πρόσωπα που κατά τεκμήριο εμψυχώνουν τις συγκεκριμένες θέσεις. Με την παρούσα προσπάθεια έχουμε όλοι ραντεβού με την ιστορία. Για τον λόγο αυτό αν για ένα θέμα δεν έχουμε διαμορφώσει εικόνα να δείχνουμε σοβαρότητα και να μην υποστηρίζουμε απλώς φίλους και γνωστούς. Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά τη ψήφο μας και την άποψη μας κινδυνεύουμε να απαξιώσουμε εμείς οι ίδιοι την προσπάθειά μας και με τις τελικές αποφάσεις μας να γελοιοποιηθούμε. Ας μην ξεφύγουμε από τον στόχο μας που είναι η εξυγίανση του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ με μια δεξαμενή ανάδειξης νέων στελεχών, τα οποία θα έχουν εκπαιδευθεί στον συγκερασμό των διαφορετικών απόψεων και στο να αποφεύγουν στείρες αντιπαραθέσεις. ¶τομα που θα εναλλάσσονται συνεχώς για να μην διαφθείρονται. Η πολιτική θα πρέπει να σταματήσει να είναι καριέρα και να γίνει συνεισφορά! Επιμένω ότι οι απόψεις μας και η ψήφος μας θα πρέπει εκφράζονται καθημερινά για συγκεκριμένες τοποθετήσεις με τρόπο εντελώς ελεύθερο. Δεν σημαίνει ότι επειδή διαφωνούμε ή καταψηφίζουμε μια άποψη ότι ταυτόχρονα δεν εκτιμούμε ή απαξιώνουμε τους αγώνες του συγγραφέα της συγκεκριμένης άποψης. Αυτός ο μύθος πρέπει να διαλυθεί !!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ. Αν το πείραμα που επιχειρούμε τελικά πετύχει θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε ένα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Θα πρέπει λοιπόν αφού επιμερίσουμε τις ευθύνες και τις εργασίες όλοι οι ενδιαφερόμενοι από την βάση να εναλλάσσονται περιοδικά ώστε αν είναι δυνατόν να περάσουν όλοι από όλα τα πόστα με σκοπό να φανούν οι τυχών αδυναμίες του συστήματος αλλά κυρίως με σκοπό να γίνουμε εμείς καλύτεροι και να έχουμε προσωπική εμπειρία των πρακτικών προβλημάτων. Όταν κάποιος μας κάνει μια παρατήρηση όχι μόνο δεν θα θυμώνουμε αλλά θα του λέμε «ευχαριστώ» και θα το εννοούμε διότι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι πρωτότυπο χωρίς να ξέρουμε και πως γίνεται. Προχωρούμε λοιπόν «ψάχνοντας» σε έναν απάτητο και άγνωστο δρόμο αλλά με ένα σταθερό στόχο: την άμεση αντιπροσώπευση του λαού στην εξουσία με τρόπο λειτουργικό και οργανωμένο ώστε να αναδειχθούν χαρισματικές ιδέες, χαρισματικά πρόσωπα και να παταχθεί η διαφθορά. Θα πρέπει λοιπόν για την θεσμική κατοχύρωση της διαδικτυακής φωνής μας να εφεύρουμε κανόνες συμμετοχής που να επιτρέπουν στη βάση να εκφράζεται με τρόπο νόμιμο και θεσμικά κατοχυρωμένο αλλά παράλληλα να μπορούν να βγαίνουν συνολικά συμπεράσματα και αποτελέσματα οργανωμένα με τάξη και αρμονία. Για αρχή θα κρατήσω το moderation μέχρι να δημιουργηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες με τους οποίους θα παίρνουμε αποφάσεις και μετά προτείνω να ορίζονται ως moderators ανάλογα με τα θέματα και τις ανάγκες τις οποίες θα προκύψουν όλα τα κατά τεκμήριο ενεργά μέλη με περιοδική εναλλαγή πχ 2 μήνες.

Επειδή κινήσεις σαν αυτή μπορεί να φέρουν υποψίες και σύγχυση θεώρησα σκόπιμο εξ αρχής να ενημερώσω με ανοιχτή επιστολή και προσωπικό mail τον πρόεδρο του κινήματος Γ. Παπανδρέου με σκοπό:

1. Να δηλώσω εξΆ αρχής την στήριξη μας στο πρόσωπο του Προέδρου μας Γ. Παπανδρέου
2. Να διαλύσω απορίες / υποψίες εν τη γενέσει τους. Δεν ήρθαμε για να διαλύσουμε αλλά για να ενώσουμε την φωνή των φίλων & μελών του ΠΑΣΟΚ.
3. Να θέσω τον πρόεδρο Γ. Παπανδρέου έμπροσθεν των ιστορικών ευθυνών του. Δεν είμαστε ένα ακόμα φιλολογικό club συζητήσεων. Ήρθαμε εδώ για να προτείνουμε λύσεις και χρειαζόμαστε υποστήριξη.
4. Να τον ενημερώσω ότι ο καιρός τελείωσε, ότι η υπομονή των φίλων & μελών του ΠΑΣΟΚ έχει εξαντληθεί και ότι ήρθε η ώρα για σημαντικές αποφάσεις.

Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία απάντηση ότι έλαβε γνώση ο ΓΑΠ. Εμείς όμως θα περιμένουμε και θα επιμένουμε. Θα επεκτείνουμε τις προσκλήσεις και τις πιέσεις και προς άλλα στελέχη της ιεραρχίας διότι θα πρέπει να καταλάβουν καλά ότι όταν επαγγέλλονται διάλογο θα πρέπει να εννοούν διάλογο. Και όχι να εννοούν τον μονόλογο των "εξαγγελειών" τους προς τον λαό. Όταν εμείς μιλούμε η φωνή μας να μην εκτοξεύεται στα σύννεφα αλλά να γνωρίζουμε με ποιά πρόσωπα συνομιλούμε και να μας δίνουν απαντήσεις! Από ότι βλέπετε το χάσμα μεταξύ της βάσης και όλων των προσώπων της ιεραρχίας εξακολουθεί να υπάρχει. Αυτό το γνωρίζουμε και από την εμπειρία μας στο dialogos.pasok.gr που συζητάμε τα μέλη μεταξύ μας αλλά τα πολιτικά στελέχη απουσιάζουν. Θα πρέπει λοιπόν με τις προσπάθειές μας να πιέσουμε ώστε ο άμεσος διάλογος της βάσης με την κορυφή να γίνει πραγματικότητα.

Το εγχείρημα το οποίο ξεκινούμε δεν είναι απλό, είναι δύσκολο. Δεν πρέπει όμως να απελπιζόμαστε διότι αν πετύχει θα έχουμε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Ας δουλέψουμε τελείως πιλοτικά για αρχή μέχρι να δούμε σε ποιο μοντέλο διαχείρισης θα κατασταλάξουμε.

Εδώ τελειώνει το εγώ και αρχίζει το εμείς, με αυτές τις αρχές και τα ιδανικά παραδίδω το σπίτι σε όλους μας. Καλορίζικο και καλές δουλειές!


Παναγιώτης Π

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 36
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Καλώς ήρθατε στο νέο μας φόρουμ!

Δημοσίευση  teo Την / Το Δευ Μαρ 17, 2008 11:36 pm

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΓΑΜΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΠΝΥΚΑ) ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.... ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ----(((ΔΡΩ ΤΟΠΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ))))
Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ (ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ Η ΑΛΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ )ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ
ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ( ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ,ΑΜΕΣΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ , ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ )ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΘΕΛΓΗΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΚ ΕΘΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ .
ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ CAFE
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΗΚΕΙΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΕΓΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΟ) ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Θ ΕΜ Ε Λ Ι ΩΔ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ( ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΑΛΛΑΓΗ -ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Κ Λ Η Ρ Ω Σ Ε Ω Σ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ -ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ- ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
ΕΧΩ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΔΕΑ ....ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ
ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΑΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΟΔΩΡΗΣ Δ

teo

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 17/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Καλώς ήρθατε στο νέο μας φόρουμ!

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Τρι Μαρ 18, 2008 12:06 am

Αγαπητέ Teo καλωσήρθες στην ομάδα μας,
όπως βλέπεις είμαστε συλλέκτες νέων ιδεών και προτάσεων. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να ακούσουμε κάθε εναλλακτική πρόταση ακόμα και αν φαίνεται ουτοπική στην αρχή. Μπορούμε να συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και την πρακτικότητα σε κάθε νέα πρόταση. Η αποψή σου ανεξάρτητα από το αν μπορεί να εφαρμοστεί θα είχε ενδιαφέρον να έρθει στο φως και να διευρύνει τον τρόπο σκέψης μας. Η αρχική ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε στο μέγιστο την υπάρχουσα τεχνολογία και οι συνολικές προτάσεις μας να προκύπτουν καθημερινά με διαφάνεια και με τρόπο συμμετοχικό και δημοκρατικό. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε τις εναλλακτικές προτάσεις σου. Υπομονή με τον υπολογιστή. Σιγά σιγά όλοι εξοικιωθήκαμε. Καλώς ήρθες λοιπόν !!!!

ΥΓ. Σε περίπτωση που θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για τεχνικές πληροφορίες μπορείς στείλεις mail στο panagiotispp@gmail.com. Ευχαρίστως να σου προσφέρω όποια βοήθεια μπορώ.

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 36
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης