Κρήτη: Κραυγή αγωνίας από το νότο

Πήγαινε κάτω

Κρήτη: Κραυγή αγωνίας από το νότο

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Τετ Μάης 07, 2008 10:51 pmΚρήτη: Κραυγή αγωνίας από το νότο

«Μύθος ή πραγματικότητα;;; 2012 ανεξαρτησία της Κρήτης». (κεντρικός τίτλος εφημερίδας «ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ», φύλλο 2-5-2008 ). Η εφημερίδα ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ανέδειξε ένα καυτό θέμα για την Κρήτη για το οποίο πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα όλοι μας. Σκοπός μας πλέον δεν είναι να αναπαράγουμε τις φήμες αλλά να προασπίσουμε τα συμφέροντα της Κρήτης και της Ελλάδος διότι η γνώση είναι δύναμη και όταν γνωρίζεις καλά ένα θέμα έχεις τη δυνατότητα και να το αντιμετωπίσεις.

Από παλιότερα στην Κρήτη είχαμε ανθελληνικές προπαγάνδες που προσπαθούσαν να ξεσηκώσουν τα μυαλά των Κρητικών για να ανεξαρτητοποιηθούν αλλά συνήθως παρέμεναν στα λόγια. Οι σημερινοί κύκλοι προάγουν φιλολογικές συζητήσεις για οριστική ανεξαρτητοποίηση με απλό τοπικό δημοψήφισμα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους αναγνώστες ότι οι κινήσεις αυτές δεν είναι αυθόρμητες αλλά γίνονται έντεχνα και συντονισμένα από ανθελληνικούς κύκλους της Ελλάδος και του εξωτερικού (με αιχμή του δόρατος τη Γερμανία) που καλλιεργούν έναν ανιστόρητο μύθο ότι η συνθήκη του Λονδίνου το 2012 «λήγει» και θα μπορέσει τελικά η Κρήτη με ένα απλό δημοψήφισμα να ανεξαρτητοποιηθεί. Δυστυχώς είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες σημαίες της ανεξάρτητης Κρητικής Πολιτείας (1896-1913) φιγουράρουν σε σπίτια ενώ δεκάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα – ακόμη και επιφανών κρητικών – στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες.

Αυτή τη φορά η ανθελληνική προπαγάνδα άρχισε να ξεφεύγει από τις απλές φιλολογικές συζητήσεις και προβαίνει σε συντονισμένες ενέργειες. Η εφημερίδα ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ στο ίδιο φύλλο ανέφερε 3 χαρακτηριστικά παραδείγματα με αποκορύφωση τον κίνδυνο δημιουργίας διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδος - Γαλλίας.

1) Μια τεράστια σημαία της ανεξάρτητης Κρητικής Πολιτείας ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο στάδιο. Στη σημαία ήταν γραμμένο «ανεξαρτησία 2012». Το συμβάν έληξε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας

2) Μαθητές σχολείου από ένα χωριό του Ηρακλείου επισκέφτηκαν την βουλή στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής φορώντας μπλουζάκια τα οποία έφεραν τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου έσπευσε να ενημερώσει τους μαθητές ότι η συγκεκριμένη σημαία δεν συμβολίζει την επανάσταση, αλλά είχε επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις στην κρητική πολιτεία!!!

3) Στην Γαλλία στο πλαίσιο των αγώνων των ευρωπαϊκών νήσων στην Κορσική η κρητική αποστολή ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που διένειμαν στις αποστολές των νησιών που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες εμφάνισαν την Κρήτη ως ανεξάρτητη, με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας, σε αντίθεση με τη συμμετοχή της Κέρκυρας που συμβολιζόταν κανονικά με τη σημαία της Ελλάδος. Αντίστοιχη ήταν και η διαδικτυακή παρουσίαση στην επίσημη ιστοσελίδα. Ακολούθησαν διαβήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας με την κρητική αποστολή να είναι προ εκπλήξεως και να απειλεί να αποχωρήσει από τους αγώνες. Το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις και κινδύνεψε να γίνει διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία. Η πρώτη απάντηση από Ελληνικής πλευράς ήρθε από το γραφείο του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα ο οποίος απαίτησε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση του κοινού για την παραπλάνηση που πήγε να γίνει. Δυστυχώς ο κ. Santoni, ο υπεύθυνος των αγώνων, δεν μπόρεσε να δώσει καμία εξήγηση για το πώς συνέβη αυτή η συγκεκριμένη σημαία να βρεθεί στον ιστό και γιατί έγιναν όλα αυτά.


Οι κάτοικοι δεν ελπίζουν σε βοήθεια από τους πολιτικούς

Δυστυχώς η δυσπιστία του κόσμου προς τους πολιτικούς και η παρατεταμένη ύφεση που έχει σαν επακόλουθο την οικονομική εξαθλίωση, κάνουν τον ντόπιο πληθυσμό ευάλωτο και ευκολόπιστο σε κάθε είδους υποσχέσεις, αλλά και οικονομικά εξαρτώμενο από καιροσκόπους. Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που είχα με συμπατριώτες μου τις τελευταίες μέρες προσπάθησα να μεταδώσω το κλίμα αυτό-οργάνωσης, αισιοδοξίας και δημιουργικότητας που είχαμε εδώ στο e-pasok.forumgreek.com λίγο πριν φύγουμε για τις γιορτές. Ή εμπειρία μου όμως ήταν αποκαρδιωτική. Η πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτε προς το καλύτερο είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα τους και η απελπισία τους τόσο σίγουρη και ολοκληρωτική που θεωρούν μάταιο ακόμα και να συζητήσουν για οποιαδήποτε εξεύρεση λύσεως στα προβλήματά τους. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι η πραγματικότητα η οποία ζουν αυτή την εποχή είναι τέτοια που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πικραμένοι, προδομένοι, γεμάτοι αγωνία και αγανάκτηση. Η αγανάκτηση αυτή όμως αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη τούτη τη χρονική στιγμή όταν βρίσκεται στα χέρια εξωγενών παραγόντων και προπαγανδιστών.


Μέθοδοι προπαγάνδας


Η συγκεκριμένη ανθελληνική προπαγάνδα στην Κρήτη κολακεύει μεθοδευμένα τους ντόπιους ότι είναι τάχα μου «ανώτερος λαός» και μπορεί να μεγαλουργήσει αν θα είναι ανεξάρτητος. Εκτός όμως την αλαζονεία ορισμένων και τις προσωπικές φιλοδοξίες για εξουσία και προσωπικά κέρδη το πιο πρόσφορο έδαφος που μπορεί να ανθίσει αυτή η προπαγάνδα είναι η εξαθλίωση του κόσμου. Η όλο και αυξανόμενη φτώχια, η ανεργία, η παραβατικότητα, όλα τα χρόνια προβλήματα που συσσωρεύονται χωρίς να λύνονται και βασανίζουν τους ντόπιους και η αδυναμία του κόσμου να λύσει τα στοιχειώδη βιοποριστικά του προβλήματα καθιστά τον πολίτη ευάλωτο. Μπορεί να τον εκμεταλλευτεί όποιος του προσφέρει την άμεση λύση που χρειάζεται στο πρόβλημα του με αντάλλαγμα να γίνει υποχείριο του στις όποιες ανθελληνικές βλέψεις του. Έχει λοιπόν κάθε συμφέρον όλη αυτή η προπαγάνδα να εξαθλιώνεται ο κόσμος για να πέφτει σαν ώριμο φρούτο στα αρπακτικά τους χέρια. Όποιος λοιπόν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμβάλει στην εξαθλίωση του λαού είναι υπηρέτης αυτών των ανθελληνικών ενεργειών είτε αυτό γίνεται επειδή είναι στρατευμένος γι αυτό τον σκοπό είτε ακόμα και εν αγνοία του.

Η προπαγάνδα ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, τα αμέτρητα σκάνδαλα, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την δικαιοσύνη και η σταθερή πεποίθηση ότι οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του κόσμου αλλά μόνο για το δικό τους συμφέρον, καταστρέφει την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους πολιτικούς. Κάνει τους πολίτες όχι απλά να αδιαφορούν για την πολιτική αλλά να θυμώνουν όταν προσπαθείς να τους πείσεις ότι μέσα από οργανωμένες προσπάθειες μπορεί να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα του. Δεν πιστεύει πια. Η οργή αυτή και η αγανάκτηση τον κάνει ευάλωτο όταν τον πλησιάσει ο «κατηχητής»λέγοντας του, ότι τάχα «..όταν εμείς θα έρθουμε στα πράγματα θα μπορείς να βρεις το δίκιο σου, θα κοιτάξουμε τον δικό μας τόπο και όχι να μας έχει παραπεταμένους όπως τώρα η Αθήνα, θα φροντίσουμε όλοι να έχετε δουλειές να πληρωνόσαστε καλά. Τώρα ποιος νοιάζεται για σας;;;…» . Εύκολα λοιπόν μπορούν να παρασυρθούν όχι μόνο οι πονηροί κερδοσκόποι, οι εξαθλιωμένοι που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά και οι αφελείς και ευκολόπιστοι που δεν γνωρίζουν ιστορία. Και δυστυχώς οι λαοί που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν!!!


Τώρα ποιά είναι η λύση; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα;

1) ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Για να μην μπορούν οι προπαγανδιστές να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος δράσης θα πρέπει η πολιτεία να δει τα υπαρκτά προβλήματα του τόπου και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις. Μόνο έτσι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου ξανά. Πάνω σε αυτό το θέμα εμείς σαν e-pasok.forumgreek.com εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο να αναδεικνύουμε τα διάφορα προβλήματα που ο ίδιος ο κόσμος μας εμπιστεύεται και να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις.

Το κράτος πρέπει να δράσει συστηματικά και με υπευθυνότητα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου προς την πολιτεία. Σε προσωπική επικοινωνία που είχα συζητώντας με τον κόσμο που συναντούσα είτε στα χωράφια, στα φαρμακεία, βιβλιοπωλεία, στα ΚΤΕΛ, ή όπου αλλού βρισκόμουν, έβλεπα ότι ενώ ήταν πρόθυμοι να πουν το πρόβλημα τους, ενώ ακόμα πολλές φορές είχαν και λύσεις να προτείνουν αυτή τη φορά ήταν τελείως απελπισμένοι. Προσπαθούσα να τους πείσω ότι μπορούμε να επιδιώξουμε να πιέσουμε την πολιτεία να τους ακούσει και να ζητήσουμε από τα κόμματα να ενσωματώσουν στο πρόγραμμα τους τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Τότε μου μιλούσαν για τους πολιτικούς και τα κόμματα με απέραντη πικρία και αγανάκτηση. Νοιώθουν εγκαταλειμμένοι!!! Δεν πιστεύουν ότι κάποιος πραγματικά νοιάζεται γι αυτούς. 'Όταν τους έλεγα ότι αυτή την δουλειά την κάνω εθελοντικά για να βοηθήσω τον τόπο μου με κοίταζαν σαν να ήμουν ούφο! Όταν τους εξήγησα ότι στο e-pasok.forumgreek.com εργαζόμαστε άτομα από την Ελλάδα και τον απόδημο ελληνισμό εθελοντικά για να αναδείξουμε τα προβλήματά του τόπου και να αναζητήσουμε λύσεις μαζί, με κοίταζαν σαν να ήμουν από άλλο πλανήτη. Η τελική ερώτηση ήταν πάντα «ποιόν εκπροσωπείς;» αφού κανείς πια δεν πιστεύει ότι στην πολιτική ζωή υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει αυτό που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου, δηλαδή να αυτοοργανωθούμε και να αναλάβουμε τη τύχη μας στα δικά μας χέρια. Είναι λοιπόν δύσκολο να αποκτήσει πάλι η πολιτική την εμπιστοσύνη του κόσμου αλλά αν δεν κερδίσει αυτό το στοίχημα έγκαιρα θα παραταθεί η αστάθεια με άγνωστες συνέπειες.

2) ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ. Να νοιώσει ο κόσμος ότι μια εναλλακτική λύση είναι πραγματικά εφικτή. Η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν πρέπει να κατεβάσει κλιμάκια στην Κρήτη από την Αθήνα με στελέχη και βουλευτές που θα επισκεφτούν την περιοχή. 'Όχι τις αίθουσες των τοπικών οργανώσεων και τα τοπικά τους στελέχη, αλλά τον κόσμο !!! Αυτό είναι το παράπονο των πολιτών. Να επισκεφτούν το Σαββάτο το παζάρι των Μοιρών, την Παρασκευή το Τυμπάκι, μετά το Ασήμι κλπ. Να καθίσουν όλη την μέρα, να μπουν στα καφενεία, να μιλήσουν με τον κόσμο, να ακούσουν τα παράπονα του χωρίς να τον διακόψουν και προπαντός χωρίς δικαιολογίες για το παρελθόν!!! Να ακούσουν τα αιτήματα κατευθείαν από τον κόσμο και τι χρειάζεται ο τόπος. Και οι ντόπιοι με την σειρά τους να ακούσουν τις διαβεβαιώσεις από το στόμα των στελεχών ότι θα ενσωματώσουν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όλες αυτές τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος!!! 'Έτσι το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να αναπτύσσει σχέσεις εμπιστοσύνης ξανά με τον κόσμο. Το πρώτο βήμα είναι ο κόσμος να πιστέψει ότι υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Μόνο τότε θα πάψει να εμπιστεύεται την τύχη του στους διάφορους καιροσκόπους και προπαγανδιστές.

3) ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ. Δεν θα πρέπει τα χρήματα του ΕΣΠΑ να διατεθούν και αυτά με ρεμούλες και σπατάλες, χωρίς οργάνωση, εξυπηρετώντας αποκλειστικά συγγενείς και φίλους. Ο λαός της Κρήτης πρέπει να αισθανθεί ότι η πολιτεία νοιάζεται πραγματικά. Μεταξύ άλλων πρέπει να χρηματοδοτηθεί πρόγραμμα τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης των δανειοληπτών και συνεχείς παρακολούθηση των επενδύσεων ώστε να γίνονται σωστά. Αυτά δεν είναι «πολυτέλειες» αλλά εγγυήσεις ότι ο κόσμος θα κάνει επενδύσεις με το μικρότερο δυνατό ρίσκο και προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει επί τέλους να διδαχθούμε από τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και να μην τα επαναλάβουμε. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα χρήματα στην πράξη θα επενδυθούν και θα φέρουν ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου και πρόοδο στην περιοχή. Θα πρέπει να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους όσους έχουν ανάγκη να λάβουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα για να απαγκιστρωθεί ο ντόπιος πληθυσμός από «πονηρές» οικονομικές εξαρτήσεις. Η διάθεση των χρημάτων δεν θα πρέπει να γίνει με τον τρόπο που γίνεται μέχρι τώρα, δηλαδή να βγάλουν πρώτα τα προγράμματα και μετά να καλέσουν τους ανθρώπους να τα πάρουν, αλλά αντιστρόφως. Δηλαδή πρώτα θα καλέσουν τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, τους νέους τους άνεργους, κλπ. και μετά να τους επιμορφώσουν ώστε να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη μιας επένδυσης. Πάντα με την συστηματική παρακολούθηση των ειδικών ότι ακολουθεί σωστά το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.

Τα προγράμματα επιδότησης θα πρέπει να έχουν στόχο την υγιή επένδυση αλλά και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου ολοκλήρης της περιοχής. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αν οι προϋποθέσεις που μπαίνουν είναι απαγορευτικές για πολλούς που δεν έχουν δικά τους κεφάλαια. Θα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα και για ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου κεφάλαιο. Το ότι είναι φτωχοί δεν σημαίνει ότι είναι και βλάκες και δεν μπορούν και αυτοί να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου με τις δικές τους δυνάμεις, βγαίνοντας οι ίδιοι πρώτα από όλα από την φτώχεια.

Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παρακολουθεί την πορεία της διάθεσης των χρημάτων με θρησκευτική ευλάβεια, με ελέγχους και προτάσεις, όχι για να αποδείξει ότι η «κακιά δεξιά» δεν τα κάνει καλά, αλλά επειδή τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι πιο πολύτιμα από κάθε άλλη φορά. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η δυσπιστία του κόσμου είναι τόσο μεγάλη αυτή την δεδομένη ιστορική στιγμή ώστε ακόμα και η δημοκρατία, αλλά και η εδαφική μας ακεραιότητα, εξαρτάται κατά πολύ από τους χειρισμούς των πολιτικών και από τη δίκαιη διαχείριση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να πολλαπλασιάζονται οι ανθελληνικές ενέργειες σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Η Πελοπόννησος καίγεται, εκδίδονται χάρτες και γίνεται προπαγάνδα εναντίον της Μακεδονίας, τώρα πήρε σειρά η Κρήτη και αύριο κανείς δεν ξέρει τι ακολουθεί. Δεν χρειάζεται όμως πανικός και υστερία αλλά επαγρύπνηση, μεθοδευμένη δουλειά και πάνω από όλα σωστή ενημέρωση και ενεργοποίηση του κόσμου της βάσης. Προσωπικά δίνω συγχαρητήρια στην συγκεκριμένη εφημερίδα που ανέδειξε το θέμα με σωστή προσέγγιση και γενικά στις εφημερίδες της Κρήτης οι οποίες έχουν πολύ υψηλό επίπεδο ενημέρωσης και αντικειμενικότητας. Μακάρι να τους έμοιαζαν και οι εφημερίδες των Αθηνών. Τώρα πια που το θέμα δεν είναι κρυφό ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τον δικό του αγώνα και να μεταφέρει στους συμπατριώτες μας το μήνυμα ότι η λύση στα προβλήματα του τόπου είναι η σωστή οργάνωση της βάσης και διεκδίκηση και όχι η η εγκατάλειψη του αγώνα και η εξάρτηση από εξωγενείς παράγοντες. Ας βάλουμε ένα τέλος στη μοιρολατρία και να αυτοοργανωθούμε όπως λέει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ότι στραβό βλέπουμε μπορεί να αλλάξει αν εμείς κινητοποιηθούμε και απαιτήσουμε τις αλλαγές που χρειάζονται. Στο e-pasok.forumgreek.com με αυτή τη διάθεση και με αυτό το όραμα ξεκινήσαμε μια διαδικτυακή ανοικτή αυτοοργάνωση όπου το κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ισότιμα και να αναδείξει προβλήματα, να προτείνει λύσεις και όλοι μαζί να πιέσουμε για να ενσωματωθούν τα αιτήματά μας κατ' αρχήν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς για τις απαιτούμενες λύσεις. Μέσα σε αυτό το φόρουμ δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής έχει όλος ο κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Eleni Veisaki

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ

Δημοσίευση  enik Την / Το Πεμ Μάης 08, 2008 11:50 am

Α γαπητη Ελενη

Εχω μεινει καταπληκτη απο το θεμα που περιγραφεις οτι υπαρχει κινηση ανεξαρτητοποιησης της Κρητης και τα ΜΜΕ (τα πανελληνιας εμβελειας) δεν εχουν ασχοληθει με το προβλημα αυτο.Παντως ειναι θεμα αρμοδιοτητας του υπευθυνου κοινοβουλευτικου εκπροσωπου για θεματα εξωτερικης πολιτικης και οχι της Α.Δ. Θα πρεπει να απευθυνεις και σ αυτον ως φορουμ.

τωρα το θεμα που επικρατει σε οτι αφορα τα σχολεια και το προβλημα με ναρκωτικα κ.α. ειναι τραγικη κατασταση και μαλιστα στις περιοχες που περιγραφεις απο τις ωραιοτερες και ευφοροτερες (καμπος της Μεσαρας και το ιστορικο Τυμπακι). Θα πρεπει το κειμενο που δημοσιευσες στο wikipolitics να μη μεινει ανεκμεταλλευτο αλλα να προωθηθει απο την αρμοδια Α.Δ. Θα μπορουσαν αυτες οι περιοχες να γινουν υποδειγμα γεωργικης παιδειας και αναπτυξης. Και μπραβο σου για την "ρεπορταζιακου" τυπου ερευνα που εκανες επιτοπια.

Το θεμα πρεπει να το παρακολουθουμε ως φορουμ, να μην μενουν αυτα τα κειμενα ανεκμεταλλευτα. Enik

enik

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κίνδυνοι και λύσεις

Δημοσίευση  thepos Την / Το Πεμ Μάης 08, 2008 5:24 pm

Αγαπητή Ελένη
Δεν μπορώ να μην σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για την ολοκληρωμένη δουλειά που έχεις κάνει από την άλλη όμως δεν μπορώ να πω ότι έχω εκπλαγεί γιατί δυστυχώς όπως σωστά λες όποιος δεν γνωρίζει και δεν εκτιμά σωστά την ιστορία την ξαναβιώνει.Η προσπάθεια διαμελισμού της Ελλάδας είναι παλιά και έχουν γίνει επανειλημμένα πολλα επεισόδια.Από τα πιο πρόσφατα ο Εμφύλιος, ο διαμελισμός της Κύπρου αλλά και ατελέσφορα όπως η παλαιότερη αλλά και σύγχρονη προσπάθεια διαμελισμού της Μακεδονίας η παλαιότερη αλλά και τωρινή,όπως μας αναφέρεις προσπάθεια διαμελισμού της Κρήτης αλλά και κατά καιρούς τα ίδια σενάρια έπαιξαν στα δωδεκάνησα στην Θράκη κλπ.Οι τρόποι πολλοί και ποικίλοι.Από την εξαθλίωση των περιοχών ως και την χρήση του ποδοσφαίρου με σκοπό να εκτρέψουν τους κατοίκους της περιοχής στόχου προς τους σκοπούς τους.το μόνο κοινό σημείο όλων αυτών των εποχών η δεξιά που πάντα ήταν στα πράγματα.
Μην ξεχνάτε την υποβάθμιση των αρχαιολογικών μας θησαυρών που αν ήταν άλλη χώρα θα ήταν πάμπλουτη (στην Αγγλία δείχνουν το σπίτι των Μπήτλς) εμείς τα θάβουμε στις αποθήκες του αρχαιολογικού Μουσείου στη καλύτερη των περιπτώσεων.Γνωρίζεις φίλη Ελένη ότι υπάρχουν ανακοινώσεις από Κρητικό αρχαιολόγο για την ανακάλυψη του Λαβύρηνθου;Τότε το επίσημο κράτος έκλεισε με βράχους την περιοχή και το θέμα ξεχάστηκε.Όλα αυτά τα γράφω γιατί κάποιοι σκόπιμα αποσιωπούν το γεγονός ότι οι Έλληνες είμαστε γηγενής και οι διάφορες εκφάνσεις μας (Κρήτες,Κύπριοι,Κάρες Λέλεγες,ΑιολείςΔωριείς,ίωνες κλπ) δεν είναι τίποτε άλλο από κλαδιά του ίδιου δέντρου.Παίζουν λοιπόν επάνω στην άγνοια αλλά και στην ανάγκη όπως σωστά λες του κόσμου που υποφέρει και δυσπιστεί.
Αλήθεια πως να μην δυσπιστεί που επανειλημμένα το κράτος (και συγκεκριμένα το δεξιό κράτος και όχι μόνο της ΝΔ)δεν πράτει ούτε τα αυτονόητα.Μόλις τα προηγούμενα χρόνια-μιλώ για την περίοδο 88-93 παίχτηκε ξανά ένα βρώμικο παιχνίδι.Αρχή η εξάλειψη του ΠΑΣΟΚ και του Αντρέα αλλά κύριoς στόχος η Βαλκανική.Εξηγώ.Την εποχή αυτή έχουμε μια δειλή(λίγο πριν την πτώση του τείχους)πρώτη διείσδυση ελλήνων μικροεπενδυτών από την Β.Ελλάδα στα Βαλκάνια που έγινε μεγάλη με την πτώση.Με την άνοδο της ΝΔ όλοι μα όλοι οι μικροεπενδυτές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν της επενδύσεις τους(πλην κάποιων που κατοίκησαν μόνιμα εκεί) γιατί το τότε ελληνικό κράτος επέβαλε δασμούς κλπ.Φυσικά την θέση τους πήραν πολυεθνικές και τα τσιράκια τους και έτσι τα χρήματα ξαναμαζεύτηκαν σε λίγες τσέπες. Τώρα μαθαίνουμε για την Κρήτη.Μην νομίζεις ότι είναι τυχαίο που εκεί είναι οι Αμερικάνικες Βάσεις.Μια τέτοια κατάσταση θα εξυπηρετούσε πολύ.
Δεν θα συνεχίσω άλλο με "σενάρια συνομωσιολογίας αλλά θα επαναφέρω μια πρόταση μου που και εσύ σωστά έχεις περιγράψει.Το ΠΑΣΟΚ να βγει από σπίτι σε σπίτι και να ζητήσει απόόλους τους πολίτες να του πουν την γνώμη τους για το μέλλον του τόπου τους.Αυτές αφού κατηγοριοποιηθούν και συγκριθούν με τις γενικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ να μεταβληθούν σε πολιτικές συγκεκριμένες και να ανακοινωθούν(μάλιστα θα πρότεινα και τιμής ένεκεν να αναφερθούν σε φυλλάδιο και τα ονονόματα απλών ανθρώπων που συμβάλλαν). Έτσι και η άποψη για το τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι θα αλλάξει αλλά και για το τι είναι το κράτος.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την thepos στις Πεμ Μάης 08, 2008 11:55 pm, 3 φορές συνολικά

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΡΗΤΗ - ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΕΝΗΣ

Δημοσίευση  enik Την / Το Πεμ Μάης 08, 2008 10:36 pm

Αγαπητη Ελενη,

Συνεχιζω την τοποθετηση μου για το θεμα που μας εξεθεσες σχετικα με την κατασταση που επικρατει στην Κρητη.

Η ιστορια της Κρητης χανεται ως γνωστον στα βαθη των αιωνων απο την Μινωικη εποχη μεχρι τη Μαχη της Κρητης εναντια στους κατακτητες κατα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο αλλα και σε ολες τις πατριωτικες μαχες της Ελλαδας. Οι αποσχιστικες κινησεις που επισημαινονται απο τον τοπικο τυπο ειναι πολυ υποπτες και αγνωστης προελευσης και δεν ξερει κανεις ποια συμφεροντα εξυπηρετουνται.Γι αυτο σου ειπα οτι πρεπει να ενημερωθει ο αρμοδιος κοινοβουλευτικος μας εκπροσωπος αν δεν το εχουνε ακομη αντιληφθει.

Τωρα για το θεμα της εμπιστοσυνης στον πολιτικο κοσμο με φερνεις πολλα χρονια πισω που προσπαθουσαμε ως ΠΑΣΟΚ το "ανοιγμα στην κοινωνια" και εμεις στη βαση προσπαθουσαμε να το κανουμε απο πορτα σε πορτα. Αν τωρα χρειαζεται να γινουν τα ιδια πραγματα σημαινει οτι καπου αποτυχαμε. Και ειναι πολυ απογοητευτικο το γεγονος οτι η Κρητη που ειναι γνωστη η δημοκρατιοτητα της εχει χασει την εμπιστοσυνη της δεδομενου οτι ηταν παντα το "πρασινο νησι".

Για τα κονδυλια του ΕΣΠΑ αυτη τη στιγμη ειναι στην δικαιοδοσια της Κυβερνησης, και πρεπει οι πολιτες οργανωμενα να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους. Οι τοπικες και δημαρχιακες οργανωσεις του ΠΑΣΟΚ λειτουργουν η εχουν πεσει στην απαθεια λογω απογοητευσης? Πρεπει πραγματι καποιοι να γινουν οι "πιονεροι" που θα κανουν τον κοσμο αισιοδοξο. Η νεολαια ισως? Δεν ειναι θεμα του διαδυκτυου ειναι αμεση προσωπικη επαφη οπως λες κι εσυ Ελενη. Αλλα κι αυτοι οι βουλευτες μας καθε ποτε κατεβαινουν στα χωρια της Κρητης? Η μαχη των εντυπωσεων στη βουλη μεσω της τηλεορασης δεν ειναι "ανοιγμα στην κοινωνια". Αυτο πρεπει να το καταλαβουν ολοι πολιτικοι στελεχη μελη φιλοι οι παντες.

enik

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κρήτη: Κραυγή αγωνίας από το νότο

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Σαβ Μάης 10, 2008 12:13 pm

Αγαπητή Εni το θέμα με την Κρήτη στην άμεση αντίδραση της πολιτείας δεν έχω αντιληφτεί κάτι να έπρεπε να γίνει και δεν έγινε από πλευράς τυπικών αντιδράσεων αλλά το Θέμα είναι η πρόληψη.

Καταστολή δεν μπορεί να γίνει, τι να κάνουμε να συλλάβουμε τα παιδιά που φοράνε μπλουζάκια ή κρατάνε σημαίες; Ή τους πολίτες που συζητάνε στα καφενεία; Όταν θα φτάσουμε στο σημείο να χρειάζεται να κάνουμε καταστολή θα είναι πια πολύ αργά. Αυτό που χρειάζεται είναι αντιπροπαγάνδα και κυρίως από εμάς, από τον ίδιο τον κόσμο. Από τα φωτισμένα μυαλά του νησιού που είχαν την πολυτέλεια να καθίσουν για αρκετά χρόνια στα θρανία και να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου μας. Την δουλειά αυτή την ξέρουμε εμείς οι κρητικοί να την κάνουμε πολύ καλά διότι το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο είχε ανθήσει και παλαιότερα αυτό το φρούτο και το είχαμε καταστείλει εμείς οι ίδιοι οι πολίτες. Τώρα όμως δεν είχαμε πάρει είδηση τι ακριβώς γινόταν. Γι αυτό το λόγο δίνω συγχαρητήρια στην εφημερίδα που έβγαλε το θέμα. Τώρα όλοι ξέρουμε, όλοι μιλάμε, ενημερώνουμε, και ο κόσμος θα πάψει να παρασύρεται από την άγνοια του. Η πολιτεία παράλληλα θα πρέπει να φροντίσει έγκαιρα να συμβάλλει ώστε να σταματήσει αυτή η εξαθλίωση του πληθυσμού για να καταλαγιάσει αυτό το αίσθημα της αδικίας που νοιώθει ο κρητικός λαός και με το δίκιο του διότι προσφέρει τόσα πολλά στην οικονομία της Ελλάδας και δεν του προσφέρονται τα στοιχειώδη για να μπορεί αυτό να το κάνει με κάποια αξιοπρέπεια. Σιγά-σιγά μόλις βαρώ τον χρόνο θα αναπτύξω όλους τους παραλογισμούς που βιώνει καθημερινά ο κάτοικος της Μεσσαράς.

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης