Στράτευση των νέων

Πήγαινε κάτω

Στράτευση των νέων

Δημοσίευση  thepos Την / Το Τετ Μάης 07, 2008 3:42 pm

Επανέρχεται το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 έστω και με παλινδρομίσεις όπως πάντα από αυτήν την κυβέρνηση και θασ θελα να καταθέσω ορισμένες σκέψεις αλλά και διαπιστώσεις μου.
Διαπιστώσεις:
1.Η θητεία έτσι όπως αυτή υπάρχει και μέχρι να καταργηθεί(το θέλουμε αλλά μπορούμε; ) δεν προσφέρει τίποτα από τα αναμενόμενα και αυτό γιατί ο διαθέσιμος χρόνος χρησιμοποιείτε λάθος.
2.Την αναγκαιότητα της κατάταξης δεν την έχουν καταλάβει οι νέοι(και γιατί άλλωστε; )μια και τα αρνητικά είναι πολύ περισσότερα από τα όποια(αν υπάρχουν)θετικά.
3.Ακόμη όμως και όταν τελειώσεις αυτήν την υπηρεσία σου αυτό δεν αναγνωρίζεται από το κράτος μια και η χρησιμοποίηση του χρόνου ως συντάξιμου μπορεί να γίνει μόνο με εξαγορά.
Άρα τι έχουμε :
Την σπατάλη κάποιου πολύτιμου για σένα διαστήματος χωρίς καμία προφανή ανταμοιβή αλλά και την δημιουργία πολλών ανισοτήτων(μια και οι έχοντες όπως και σε κάθε περίπτωση ή δεν υπηρετούν ή .... δεν υπηρετούν).Ακόμη όμως και στα υπόλοιπα κανονικά υπηρετούντα άτομα υπάρχει εξαίρεση.Αν είσαι γιατρός αποκτάς εμπειρία αλλά και για κάποιους κάνεις και το αγροτικό.Αν είσαι μουσικός ασχολείσαι με το επάγγελμά σου ανοίγοντας καινούργιους δρόμους στη καριέρα σου μέσα από τις κάθε λογής μπάντες.Αν είσαι αθλητής δεν υπηρετείς μια και ο στρατός θέλει να επιδείξει τα ....κατορθώματά του.
Θα μπορούσα να παραθέτω αρκετές άλλες κατηγορίες αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου αλλά τονίζοντας όλες αυτές τις ανισορροπίες να καταλήξω σε μιά πρόταση.
Όλοι οι πολίτες μια και είναι ίσοι απέναντι σε κάποιο νόμο πέρα από φύλο, καταγωγή και κοινωνική θέση θα πρέπει και στον στρατό να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων γιαυτό και προτείνω μια άλλη διαμόρφωση των ενόπλων δυνάμεων.Αυτή μπορεί να είναι η εξής:
Όλοι θεωρούνται ένστολοι πολίτες και άρα στο στρατόπεδο θα πρέπει να βρίσκονται τις ώρες και τις ημέρες που είναι απαραίτητοι.
Εξηγώ: Εκτός από την περιόδο της βασικής εκπ/σης ποιά χρησιμότητα ενός στρατιώτη στο στρατόπεδο πλήν των ωρών υπηρεσίας;καμία.Έτσι θα μπορούσε να διαμορφωθεί η εξής δομή.Οι στρατεύσιμοι θα μπορούσαν να στελεχώνουν υπηρεσίες ή και άλλους θεσμούς ή και να εργάζονται με μειωμένο ωράριο στις διάφορες επιχειρήσεις ακόμη και με επιδότηση και να επιστρέφουν στα στρατόπεδα βάση προγράμματος αλλά και το βράδυ για ύπνο.Αν ίσως κάποιοι αναρωτηθούν που θα βρεθούν όλες αυτές οι θέσεις εργασίας θα απαντούσα ότι το ζητούμενο για όποιον ήθελε και θέλει να επενδύσει σε παραμεθόριες και άλλες δύσκολες περιοχές είναι η έλειψη προσωπικού μια και οι εκεί κάτοικοι με την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου φεύγουν.Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα επενδυτικό ρεύμα με τεράστια ωφέλη(αποσυμφόριση από τις πόλειςκλπ) που θα πολλαπλασιάζονται με τον καιρό.Ακόμη και η οικονομία από το κράτος θα ήταν τεράστια μια και θα μπορούσε να απαλλαγή από τεράστια κόστη και να τα διαθέση για την επιδότηση όπως προείπα των θέσεων εργασίας.Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι για μιά θέση θα χρειάζονται 2 ή 1+1/2 άτομα,λόγω μειωμένου ωραρίου το κόστος επιδότησης της θέση δεν είναι μεγάλο άσε που ένα μέρος μπορεί να καλύφθεί από την ΕΕ.Έτσι δεν τίθεται θέμα ηλικίας μια και όλοι θα θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία,ο στρατός θα πάψει να έχει φυγόστρατους,η υπηρέτηση θα γίνεται συνειδητά σαν επαγγελματική υποχρέωση και θα λείψουν οι όποιες αδικίες.Άσε που μπορεί να δημιουργήσει και σε εγκατάσταση πολλών σε αυτές τις περιοχές.΄
Ελπίζω να υπάρχουν ιδέες για να διορθώσουμε και αναπτύξουμε αυτήν μου την πρόταση

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Στράτευση των νέων

Δημοσίευση  gmos Την / Το Παρ Μάης 09, 2008 2:02 pm

Καλημέρα σας.

Πολλές και ενδιαφέροντες οι απόψεις σε αυτό το φόρουμ. Δυστυχώς όμως ο χρόνος μου είναι ελάχιστος για να μπορώ να παρεμβαίνω ενώ τις περισσότερες φορές με καλύπτουν οι τοποθετήσεις των άλλων. Πάντως σας παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον.
Σχετικά με την στρατιωτική θητεία νομίζω ότι αυτό το απόσπασμα από το in.gr είναι αρκετά ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

“Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σημείωσαν ότι με τη συρρίκνωση της θητείας στους 12 μήνες, οι στρατευμένοι ωθούνται στα όριά τους, αφού σε έναν χρόνο καλούνται να κάνουν όσα γίνονταν πριν σε 18 μήνες.
Τα μέλη της Επιτροπής υποστήριξαν επίσης ότι περίπου 10 χιλιάδες υπηρετούν εκτός υπηρεσιών, αρκετοί επαγγελματίες οπλίτες βρίσκονται εκτός συνόρων, χιλιάδες είναι οδηγοί αξιωματικών ή υπηρετούν σε λέσχες και θέρετρα. «Αν αυτά καταργηθούν, η θητεία μπορεί να μειωθεί» τόνισαν.”
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=897172

Επειδή πρόσφατα τελείωσα και εγώ την στρατιωτική μου θητεία, το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας στον Έβρο, και αρκετό καιρό ως γραφιάς μπορώ να πω ότι το βασικότερο πρόβλημα μας ήταν ότι δεν υπήρχαν άτομα για να καλύψουμε τις βασικές υπηρεσίες μας. Ο ύπνος θεωρείται πολυτέλεια για τον φαντάρο. (Δεν συζητάω καν για συνεχόμενο ύπνο άνω των 3 ωρών). Στο στρατό τα άτομα που ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι (δηλαδή που δεν είναι κάποιου είδους βυσματούχοι) ήδη υπερκαλύπτουν τις εργατοώρες τους σε δουλειές. Δεν το θεωρώ φρόνιμο να τους προσθέσουμε και άλλα βάρη. Από τον υπουργό ζητώ να σταματήσει το ρουσφέτι στο στρατό, που έχει φτάσει πάνω από το ένα τρίτο των στρατευμένων με αποτέλεσμα αυτοί που δεν έχουν βύσμα να φέρουν όλο το βάρος των υπηρεσιών και των εργασιών και σας εγγυώμαι ότι νιώθουν πολλοί αδικημένοι και εξοργισμένοι. Για να καταλάβετε ένα παιδί «κάποιας τάξης» θεωρήθηκε ότι κατά λάθος θα πρέπει να βρέθηκε στον Έβρο!!! Σύνθημα, και προτεραιότητα πρώτη έξω το βύσμα από το στρατό!!!

gmos

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

στράτευση νέων

Δημοσίευση  thepos Την / Το Παρ Μάης 09, 2008 5:47 pm

Επειδή δεν έγινα κατανοητός επεξηγώ:
Εννοώ ο στρατός να απασχολεί τον στρατεύσιμο μόνο κάποιες ώρες και τις υπόλοιπες εφόσον θέλει να μπορεί να εργάζεται είτε στην ελεύθερη αγορά(εδώ ζητώ την επιδότηση και το μειωμένο ή μάλλον το μοίρασμα της εργασιακής ώρας με άλλον στρατεύσιμο) είτε στις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη προσωπικού είτε στον ίδιο τον στρατό(επί πληρωμή) σε θέση όμως που θα με αφορά ως αυριανό πολίτη και ανάλογη με τις ικανότητές μου όχι όλη μέρα αγγαρεία.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης