e-pasok
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Empty ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση  PanagiotisP Τρι Μαρ 04, 2008 10:55 pm

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Θέμα: Σε ανταπόκριση της ανοιχτής πρόσκλησης προς τους νέους και με βάση το όραμά σας για Συμμετοχική Δημοκρατία φτιάξαμε ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για ολοκληρωτική εξυγίανση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Μια νέα πρόταση «Συμμετοχικής Δημοκρατίας» που εσείς πρώτος θέσατε το όραμα αλλά που τελικά ζυμώθηκε και ωρίμασε μέσα στο dialogos.pasok.gr.

Αγαπητέ πρόεδρε,
ΚατΆ αρχήν σε ευχαριστούμε που μέσα από το dialogos.pasok.gr μας έδωσες την ευκαιρία να μιλήσουμε, να πούμε «τον πόνο μας» και να ασκήσουμε κριτική. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει απογοητευμένη από τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του dialogos.pasok.gr τελικά έγινε η αφορμή να συμβεί κάτι αναπάντεχο! Για πρώτη φορά αναδείξαμε το ίδιο πρόβλημα (με διαφορετικά λόγια ο καθένας) και προτείναμε την ίδια λύση (με διαφορετικά λόγια ο καθένας).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Στο dialogos.pasok.gr συναντηθήκαμε άτομα κατευθείαν από την βάση του κινήματος και παρόλο που δεν γνωριζόμαστε μοιραστήκαμε διαδικτυακά ένα κοινό αίσθημα: την αγωνία ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ με τη μορφή που έχει δεν μας εκφράζει παρόλο που στηρίζουμε τον πρόεδρο που εκλέξαμε. Στο διαδίκτυο έχουμε εκφράσει σύσσωμα ότι είναι αδύνατον οι φθαρμένοι «τηλεοπτικοί» πρωταγωνιστές του σημερινού ΠΑΣΟΚ να εκφράσουν τη δυναμικότητα της αλλαγής που απαιτούμε. Είναι επίσης προφανές ότι είναι αδύνατον για 1 άτομο μόνο του από τη θέση του προέδρου να διατυπώσει λύσεις για όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν. Ταυτόχρονα θέλουμε να αναδειχθούν νέες προτάσεις και νέα στελέχη κατευθείαν από τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ με διαδικασίες ανοιχτές χωρίς να καταναλώνουμε τον χρόνο μας στους προσωπικούς καυγάδες και τις στείρες αντιπαραθέσεις των συνελεύσεων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!
Το ερώτημα πρόεδρε είναι: πως θα αναδεικνύονται νέα, δοκιμασμένα και αξιόλογα στελέχη; Μήπως θα βάλουμε αγγελία στις εφημερίδες;
Μετά από συνεχόμενες συζητήσεις στο dialogos.pasok.gr/forum σχηματίστηκε μια αυθόρμητη ομάδα ομιλητών-σχολιαστών και πήραμε μια κοινή απόφαση. Αποφασίσαμε ότι αν και δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, να ξεπεράσουμε όλες τις επιμέρους διαδικτυακές διαφωνίες μας και να προτείνουμε όλοι μαζί στον πρόεδρο και στο κίνημα να πάρει μια γενναία απόφαση. Πρόεδρε εσύ μας έδωσες φωνή. Εμείς τώρα σου ζητούμε κάτι πιο τολμηρό. Σου ζητούμε να κατοχυρώσεις θεσμικά την διαδικτυακή φωνή όλων των μελών & φίλων του ΠΑΣΟΚ! Έχεις στα χέρια σου την ευκαιρία να αναγεννήσεις την δημοκρατία του Περικλή όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν ισότιμο δικαίωμα ψήφου και ανάδειξης θεμάτων προς συζήτηση.

Συγκεκριμένα προτείνουμε την χρήση της υπάρχουσας τεχνολογίας των διαδικτυακών φόρουμ και σου ζητούμε να αναλάβεις προσωπικά να μας αντιπροσωπεύσεις στο Συνέδριο για τη θεσμική κατοχύρωση ενός ενιαίου επίσημου διαδικτυακού Φόρουμ Συμμετοχικής Δημοκρατίας . Ένα μέρος που θα μπορούν να γραφτούν μέλη όλοι οι φίλοι & τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για να προτείνουν λύσεις και να αναδείξουν νέους ανθρώπους με κριτήρια τις θέσεις και τις απόψεις τους. Σου ζητούμε να κατοχυρώσεις θεσμικά τη διαδικτυακή φωνή μας ώστε να μπορούμε να εκλέγουμε με τρόπο απόλυτα διαφανές τις νέες ιδέες και νέα στελέχη που μας εκφράζουν. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τις φωνές και τις απόψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είναι πίσω από τις κάμερες, μακριά από τα «παράθυρα», τα ραδιόφωνα και τα εκδοτικά συμφέροντα. Δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τα πάντα, δεν μπορεί όλοι να είναι σκάρτοι, αλλά δεν μπορούμε και να εμπιστευτούμε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.

Για την προβολή των αιτημάτων μας δουλέψαμε εθελοντικά και χτίσαμε μια νέα ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.e-pasok.forumgreek.com.
Εκείνο που ζητούμε Πρόεδρε είναι να προβάλεις τα αιτήματα του αγώνα μας στο συνέδριο και σε ολόκληρο κόσμο του ΠΑΣΟΚ που σε ψήφισε και σε ανέδειξε. Να μιλήσεις για το δικαίωμά του απλού φίλου & μέλους να έχει λόγο επώνυμα και άποψη θεσμικά κατοχυρωμένη μέσα από το διαδίκτυο. Απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα όπως η «κάθαρση στο ΠΑΣΟΚ» και «οι πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ» μπορούν να αναδειχθούν ξεκάθαρα από τα χιλιάδες μέλη & φίλους που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα πάρουν μέρος σε ψηφοφορίες που θα οργανωθούν διαδικτυακά με διαφάνεια. Πρόεδρε μην πάρεις την ευθύνη των «σκληρών» αποφάσεων στους ώμους σου! Δώσε στη βάση του ΠΑΣΟΚ την θεσμική ευθύνη για όλες τις «σκληρές» αποφάσεις. Είμαστε εδώ για να σε στηρίξουμε!

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο «γέρος της δημοκρατίας», μέσα σε όλο τον πόλεμο που δεχόταν κατάφερε να θεσμοθετήσει τη δωρεάν παιδεία. Για όσους έζησαν και μας περιγράφουν την εποχή εκείνη θυμούνται τη σκληρή κριτική που εξαπέλυαν οι τότε χειραγωγοί της κοινής γνώμης, ότι δήθεν η δωρεάν παιδεία θα ήταν καταστροφική για την Ελληνική οικονομία. Εκείνος όμως τόλμησε, θεσμοθέτησε την δωρεάν παιδεία για όλους και άλλαξε ριζικά την πορεία της Ελλάδας. Σου ζητούμε λοιπόν πρόεδρε μέσα στον πόλεμο που δέχεσαι να κάνεις και εσύ κάτι τολμηρό. Θεσμοθέτησε την ελεύθερη έκφραση και λήψη αποφάσεων διαδικτυακά κατευθείαν από τον λαό. Σου ζητούμε να αναγεννήσεις την αυθεντική δημοκρατία μέσα από τις στάχτες της διαφθοράς και της απαξίωσης. Σου ζητούμε να θεσμοθετήσεις ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, μια διαδικτυακή «Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία» όπου κάθε πολίτης από όλη την Ελλάδα θα έχει ισότιμο δικαίωμα λόγου και άποψης. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών του dialogos.pasok.gr και στο dialogos.pasok.gr/forum μπορεί να «γκρινιάζουμε» αλλά σε στηρίζουμε όπως θα στηρίζουμε και κάθε άλλο αρχηγό εκλεγμένο από τη βάση χωρίς όμως να σταματήσουμε ποτέ να ασκούμε κριτική.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Περιμένουμε από εσένα Πρόεδρε να πάρεις αυτή τη γενναία απόφαση, να θεσμοθετήσεις τη διαδικτυακή φωνή μας και να γίνεις ο φορέας προβολής της διαδικτυακής δημοκρατίας. Δεν θέλουμε η άποψή μας να αλλοιώνεται καθημερινά και να διαβάλλεται από τον χαλασμένο καθρέφτη και τα παιχνίδια των ΜΜΕ. Θέλουμε να πάρουμε εμείς, η βάση του ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για το μέλλον του κινήματος.

Με την ιδιότητά μου ως φοιτητής, θέλω ακόμη να σας ενημερώσω ότι και το φοιτητικό κίνημα κινδυνεύει να καταρρακωθεί στις φοιτητικές εκλογές διότι δεν έχει τίποτα καινούριο να προτείνει. Ελπίζουμε μέχρι τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές να έχετε προωθήσει το αίτημά μας για θεσμοθέτηση ενός Φόρουμ Συμμετοχικής Δημοκρατίας . Είναι μια νέα εντελώς καινοτόμα ιδέα που μεταξύ άλλων θα δώσει πραγματική δύναμη στα χέρια των νέων. Θα μπορούμε να λέμε στους συμφοιτητές μας: «Έλα μαζί μας να πιέσουμε με τον διαδικτυακό λόγο μας και τη διαδικτυακή ψήφο μας για να πετύχουμε τις αλλαγές που θέλουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα. Δεν θα χρειάζεται πλέον να χάνουμε τα εξάμηνα σε καταλήψεις για να ακουστούμε. Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της δημοκρατίας τα συλλαλητήρια και οι πορείες δεν θα είναι ο μοναδικός τρόπος αγώνα! Δεν θα μας καπελώνουν πλέον οι «φοιτητοπατέρες» μέσα σε «κλειστές» συνελεύσεις που οι λογικές φωνές πνίγονται μέσα σε καυγάδες και στείρες αντιπαραθέσεις. Και όλα αυτά επειδή η διαδικτυακή συμμετοχή θα είναι ισότιμη και θεσμικά κατοχυρωμένη!»

Για όσο καιρό δεν ακούγεται καθαρά και υπεύθυνα η φωνή της λαϊκής βάσης οι «καρεκλοκένταυροι» του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν πάλι σημαία τους το καθιερωμένο πια δόγμα:
• Ποιος φταίει για την διαφθορά και τη διαπλοκή;
Ο Παπανδρέου φταίει !
• Ποιος φταίει για την οικονομική εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία;
Ο Παπανδρέου φταίει!
• Γιατί αποτύχαμε στην εξωτερική πολιτική;
Ο Παπανδρέου φταίει!
• Γιατί δεν μιλάει ο παπαγάλος μας;
Ο Παπανδρέου φταίει!

Μην παίρνεις την ευθύνη στις πλάτες σου πρόεδρε! Κατοχύρωσε θεσμικά την φωνή μας!

Συγκεκριμένα σου ζητούμε:
1) να γραφτείς τιμητικά πρώτο μέλος στο νέο φόρουμ: www.e-pasok.forumgreek.com
2) να στείλεις κάποιο εναρκτήριο χαιρετισμό για τα μέλη του φόρουμ
3) να προωθήσεις τον αγώνα μας για θεσμική κατοχύρωση ενός Φόρουμ Συμμετοχικής Δημοκρατίας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Η παραπάνω ιστοσελίδα δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα στο κοινό. Θα καθυστερήσω τη ανακοίνωση του site για 3 ημέρες μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου για να σας δώσω την ευκαιρία να γραφτείτε τιμητικά πρώτο μέλος και η απάντησή σας να είναι το πρώτο επίσημο άρθρο που θα δημοσιευτεί. Ο χρόνος έχει τελειώσει για όλους μας. Και για εσάς και για εμάς. Τα λόγια τελειώσανε, και η «γκρίνια» ακόμα πρέπει να τελειώσει. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με τις πράξεις μας. Εσείς μας καλέσατε και εμείς ήρθαμε. Επειδή η αναβάθμιση του φόρουμ του ΠΑΣΟΚ προχωρά με ρυθμούς χελώνας έστησα εθελοντικά ένα φόρουμ σαν αυτό που θα θέλαμε να δούμε στο ΠΑΣΟΚ και το θέτω στις υπηρεσίες σας.

Παναγιώτης Π., φοιτητής
Administrator του www.e-pasok.forumgreek.com

ΥΓ. Η παραπάνω επιστολή στάλθηκε στο gap@pasok.gr

PanagiotisP