Ερώτηση Α. Διαμαντοπούλου στη Βουλή

Πήγαινε κάτω

Ερώτηση Α. Διαμαντοπούλου στη Βουλή

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Παρ Απρ 18, 2008 12:01 am

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζητά τις απόψεις μας σχετικά με την ερώτηση που σκοπεύει να καταθέσει στη βουλή. Όποιος θέλει μπορεί να σχολιάσει τις θέσεις κατευθείαν στο wikipolitics.gr ή εναλλακτικά μπορούμε να συζητήσουμε μαζί ιδέες και προτάσεις και να στείλουμε τις κοινές μας θέσεις ως φόρουμ με επώνυμη υπογραφή όλων των συμμετεχόντων στην συζήτηση.

Παραθέτω την ερώτηση για την οποία ζητείται η αποψή μας.


Εισαγωγή της κ. Διαμαντοπούλου: Η παρακάτω ερώτηση αποτελεί την κλιμάκωση μιας συνολικής προσπάθειας για την αναβάθμιση του επίπεδου ζωής σε μια από τις πλέον κεντρικές γειτονιές της Αθήνας, Πρόκειται για το σχέδιο ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή στη συνέχεια τεσσάρων ερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς που και με τη δική σας συμμετοχή μέσω το WikiPolitics μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ πολιτικής και πολιτών. Σε υποστήριξη της ερώτησης, έχει αρχίσει και συλλογή υπογραφών στο www.athinazoi.gr αλλά και στις γειτονιές.

Προς τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας καθημερινά φθίνει και μεταμορφώνεται σε μια γκετοποιημένη περιοχή, παραδομένη στη μοίρα. Η συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών κοινωνικών προβλημάτων διαμορφώνει συνθήκες αθλιότητας. Η προσδοκία για μια μεταολυμπιακή Αθήνα της ανάπτυξης και της ανθρωπιάς, απαξιώνεται και εκφυλίζεται, όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα. Το παλιό εμπορικό κέντρο της, εγκλωβίζεται στον εφιάλτη της εγκατάλειψης, του φόβου και του τέλματος.

Οι φορείς και οι κάτοικοι του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμόδιους φορείς (Δήμο Αθηναίων, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τοπικά Αστυνομικά τμήματα, Εισαγγελία Αθηνών) σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Μη βρίσκοντας οποιαδήποτε ανταπόκριση στα προβλήματα τους από τις αρχές, έχουν προσφύγει και στην Δικαιοσύνη. Η απόλυτη εγκατάλειψη, η παραβατικότητα, το παράνομο εμπόριο που αναπτύσσονται στην περιοχή τους, με επίκεντρο τις Πλατείες Κουμουνδούρου και Θεάτρου, τις οδούς Ευριπίδου, Μενάνδρου και Γερανίου και την ευρύτερη γύρω από αυτές περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται. Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται.

Έχω ήδη καταθέσει τέσσερις ερωτήσεις σε αρμόδιους Υπουργούς, αλλά οι απαντήσεις υπήρξαν στην καλύτερη περίπτωση τυπικές για όσα προβλέπουν οι διατάξεις, στην χειρότερη είναι δείγματα παντελούς άγνοιας της πραγματικότητας και αδιαφορίας παρέμβασης. Συγκεκριμένα ρωτήθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλος για μια συνολική, συντονισμένη παρέμβαση στην περιοχή και την εξασφάλιση μέτρων προστασίας των κατοίκων. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, για την πλημμελή συνέχιση του σχεδίου Ενοποίησης και Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης για την ακαταλληλότητα των σχολικών κτιρίων και την ανυπαρξία συνολικού σχεδίου δράσης στον τομέα ευθύνης του. Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος για τα μεγάλα προβλήματα ναρκωτικών στην περιοχή και την αντιμετώπιση τους στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την Δημόσια Υγεία. Επισκέφτηκα επίσης τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Νομάρχη Αθηνών, για θέματα δικών τους δυνατοτήτων.

Για να πετύχουμε «Ξανά ζωή στο Κέντρο», της Αθήνας, εκτιμώ ότι οποιαδήποτε αποσπασματικά μέτρα, στα οποία τυχόν θα μπορούσε να αναφερθεί κανείς, δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου υψηλού πολιτικού κύρους και δυνατοτήτων, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια και εμπλεκόμενα υπουργεία (Εσωτερικών, Υγείας, Απασχόλησης, ΠΕΧΩΔΕ, Παιδείας, Εξωτερικών), η Νομαρχία Αθηνών, ο Δήμος Αθηναίων κλπ).

Η αξιοποίηση της εμπειρίας της Κοινωνίας των Πολιτών, συλλόγων και άλλων φορέων που ενεργοποιούνται εδώ και χρόνια στην περιοχή, καθώς και ειδικών επιστημόνων, μπορεί να συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης, για το οποίο φυσικά θα πρέπει να προβλέπεται χρονοδιάγραμμα ενεργειών και πόροι. Κάθε παρέμβαση θα πρέπει να κατατείνει στο να υπάρχει αξιοπρεπής και ανθρώπινη ζωή με αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, και τους επαγγελματίες, της περιοχής, τα παιδιά που θέλουν να αποθεραπευτούν, τους μετανάστες που αναζητούν μια δεύτερη πατρίδα, τα κάθε λογής θύματα μιας σκληρής πραγματικότητας.

Ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών, οι οποίες θα αποτελέσουν στήριξη και εφαλτήριο για την προώθηση περαιτέρω δράσεων και πρωτοβουλιών, αναγκαίων για την υπέρβαση του σημερινού τέλματος.

Μετά τα παραπάνω,

Ερωτάται ο Κος Πρωθυπουργός

1) Προτίθεται να αναλάβει την πρωτοβουλία μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την υπέρβαση του προβλήματος, σε ποια βάση και με ποιες κατευθύνσεις;

2) Προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία συντονιστικού οργάνου ώστε να υπάρξει και καταθέσει η Κυβέρνηση αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών, με προϋπολογισμό και πηγή χρηματοδότησης;

3) Προτίθεται να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων ασφάλειας στην περιοχή που απλώνουν με μορφή επιδημίας;

Αθήνα,
Η Βουλευτής

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η αναβαθμιση της Αθήνας και οι προτάσεις γι'αυτό

Δημοσίευση  thepos Την / Το Παρ Απρ 18, 2008 1:07 am

Η Αθήνα είναι όπως όλοι γνωρίζουν μια πόλη που έχει κορεσθεί προ πολλού.Παρ' όλα αυτά τα συμφέροντα ορισμένων επιχειρηματιών-μαζεύουν την μελλοντική πελατεία τους σε ένα μέρος για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους-και ανίκανων αλλά και ιδιοτελών πολιτευτών-άνθρωποι εγκλοβισμένοι ελέγχονται καλύτερα έκαναν την Αθήνα από όμορφη ανθρώπινη πόλη σε ένα χάος απάνθρωπο.Για να αλλάξει θα πρέπει αυτό να αλλάξει.Δηλαδή η Αθήνα να μειωθεί σε όγκο πληθυσμιακό και βέβαια να γίνουν χωροταξικές παρεμβάσεις-κατεδαφίσεις κτηρίων κλπ-τέτοιες που θα επιτρέψουν την πόλη να αναπνεύσει ξανά.
Αν αυτό όμωςείναι το μέλλον το παρόν θα πρέπει να διαγραφεί ως εξής:
α)Πλήρη καταγραφή όλων των κατοίκων της Αθήνας και κατ' επέκταση της Ελλάδος για να δούμε επιτέλους ποιοι μένουν που και που εργάζονται.Μια γενική διαταγή προς την κατεύθυνση της μη απέλασης όλων εκείνων που έστω και χωρίς άδεια παραμονής ζουν και εργάζονται στην χώρα μας και ίσως μια μεταβατική περίοδο για πρώτη εγγραφή, χωρίς επιπτώσεις, εργαζομένων θα βοηθούσε-έχει μεγαλύτερη σημασία από σήμερα και πέρα να πάψει η μαύρη εργασία παρά το τι γινόταν μέχρι εχθές.Έτσι όλοι οι τίμια εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται ενώ τα διάφορα κακοποιά στοιχεία θα αναγκαστούν να αποχωρίσουν.Στο μέτρο αυτό θα συμβάλλει και αν μαζί με τα συμβόλαια του σπιτιού που κατατίθενται στην εφορία υπάρχει και δήλωση του εργοδότη του ενοικιαστή.Από κει και πέρα μια διασταύρωση θα ανακαλύψη τα επόμενα.
β)Κανένα δημόσιο έργο πέρα των βελτιωτικών δεν θα γίνει στην Αθήνα για τα επόμενα χρόνια.Ούτε γέφυρες ούτε μετρό ούτε "ξαναμετρώ" γιατί αν παρατηρήσει κανείς τον αριθμό των κατοίκων της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα σε σχέση με τα δημόσια έργα θα παρατηρήσει ότι σε εποχές οργασμού δημοσίων έργων αυξάνεται και ο πληθυσμός μια και ακολουθούν το μεροκόματο, όπου πάει πάνε.Αντίθετα μεγάλα έργα πραγματικά και όχι στα χαρτιά θα γίνουν στην περιφέρεια με αποτέλεσμα την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των Αθηνών σύντομα.Έτσι και η αστυνόμευση θα γίνει ικανοποιητική και η ζωή των κατοίκων ποιοτική.
γ)Καμία νέα οικοδομική άδεια δεν θα εκδοθεί για καινούργια οικοδομή σε ολόκληρη την Αττική.
δ)το κράτος μπορεί και πρέπει να προσφέρει ανταλάγματα,βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, για όλους αυτούς που θα πληγούν από τα μέτρα γλυτώνωντας, ταυτόχρονα, από άχρηστες επενδύσεις που θα ακυρωθουν σε 5 χρόνια,από κόστος ληστειών και κλοπών,κόστος ατυχημάτων,χαμένες εργατώρες αλλά και από κόστος ιατρικών υπηρεσιών που δεν θα χρειαστούν οι μη, πλέον, κάτοικοι της Αθήνας μια και θα γλυτώσουν την μόλυνση το στρες και όλα όσα αυτά συνεπάγονται.Το μεγαλύτερο όμως κέρδος του κράτους θα είναι η επίτυχία των όποιων πολιτικών μια και... μια χώρα με ισοβαρή ανάπτυξη είναι πάντα πιο αποδοτική.
Έτσι σε λίγο καιρό η Αθήνα θα μπορεί και πάλι να είναι όπως πρίν

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ερώτηση Α. Διαμαντοπούλου στη Βουλή

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Παρ Απρ 18, 2008 11:58 pm

Αγαπητέ Θέπο όπως πάντα έχεις πολλές ιδέες αλλά θέλουν παραπάνω επεξεργασία. Θα τις δούμε μετά το Πάσχα και ίσως θα πρέπει να φτιάξουμε μια σελίδα που να δίνουμε και σε άλλους ιδέες για επεξεργασία μια κι εσύ από ότι βλέπω έχεις πολλές.
Για τώρα οι δουλειές είναι πολλές και θα με χάσετε για λίγο

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης