ΕΞΥΠΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πήγαινε κάτω

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ

100% 100% 
[ 4 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Σύνολο Ψήφων : 4

ΕΞΥΠΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Πεμ Απρ 17, 2008 7:37 pm

ΕΞΥΠΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η σωστή και ευέλικτη παιδεία θα πρέπει να είναι το πρώτο εφόδιο για τους νέους για την καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και την καλύτερη επαγγελματικής αποκατάσταση και όχι μόνο.

Στις αγροτικές περιοχές είναι πολύ συχνό το φαινόμενο οι νέοι να εγκαταλείπουν πολύ γρήγορα το σχολείο. Βλέποντας ότι η επίδοση τους στα κλασικά μαθήματα δεν είναι καλή και το σχολείο δεν τους παρέχει τίποτε πρακτικά χρήσιμο για την ανάγκη της καθημερινότητας θεωρούν το σχολείο χαμένο χρόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μην τελειώνουν το Λύκειο αλλά και το γυμνάσιο πολλές φορές. Ακόμα και αυτά που το τελειώνουν και στη συνέχεια δεν προχωρούν σε άλλου είδους σπουδές καταλήγουν μετά γεωργοί (αν δεν καταφέρει τελικά ο βουλευτής να τους διορίσει). Καλό θα ήταν λοιπόν στην επαρχεία ο μαθητής να έχει την επιλογή αν θέλει να φοιτήσει σε ένα γεωργικό σχολείο. Θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις πολλές λεπτομέρειες σε βασικά μαθήματα και να προσθέσουμε ύλη στο αναλυτικό πρόγραμμα που να βοηθάει τον μαθητή να αναπτύξει την δική του πρωτοβουλία αργότερα στην δική του γη.

Αντί να φύγει ο μαθητής πολύ νωρίς από το σχολείο και να νοιώθει αργότερα ότι υστερεί και να μην έχει εφόδια για την ζωή του, μπορεί να παραμείνει και να πάρει γνώσεις για τις τοπικές καλλιέργιες, να αποκτήσει οικολογική συνείδηση, να μάθει για τις βλαβερές επιπτώσεις των διαφόρων φαρμάκων και πώς να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ φορώντας μάσκες, πλένοντας επιμελώς τα χέρια του κ.λ.π.. Θα μάθουν να αποφεύγουν λάθη όπως πολλοί γεωργοί που σπαταλούν πολλές φορές από άγνοια και λανθασμένες αντιλήψεις υπερβολικές ποσότητες φυτοφαρμάκων ή νερού νομίζοντας ότι έτσι ότι θα έχουν μεγαλύτερη απόδοση στην παραγωγή τους. Από άγνοια μολύνεται έτσι το οικοσύστημα και το φαγητό που έρχεται στο πιάτο μας!

Να μάθουν για την πράσινη γεωργία, να μάθουν υπολογιστές για να μπορούν να μπαίνουν στο internet και να παίρνουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη. Να γίνονται ειδικά μαθήματα και να δίνονται πληροφορίες από ειδικούς για το πώς δίνονται οι πριμοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το πώς θα μπορούν οι ίδιοι να συμμετέχουν. Οι γεωργοί του μέλλοντος δεν πρέπει να είναι αυτοί που δεν «παίρνουν» τα γράμματα, και δεν τα καταφέρνουν να προχωρήσουν. Θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι, και να έχουν την ικανότητα να παίρνουν πρωτοβουλίες. Θα πρέπει ακόμα να γίνουν και νυχτερινά τέτοια ειδικά σχολεία σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα για να μπορούν να συμμετέχουν και μεγαλύτεροι άνθρωποι αν το θέλουν αλλά και να εξυπηρετηθούν τα παιδιά που θέλουν να δουλεύουν.

Eleni Veisaki, μέλος του e-pasok.forumgreek.com

var OutbrainPermaLink='http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t64.htm'; var OB_demoMode = false; var OB_langJS ='http://widgets.outbrain.com/lang_gr.js'; if ( typeof(OB_Script)!='undefined' ) OutbrainStart(); else { var OB_Script = true; var str = '<\/script>'; document.write(str); }

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΕΞΥΠΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Πεμ Απρ 17, 2008 9:23 pm

συμφωνώ, Panagiotis Peteinatos

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

¨εξυπνα σχολεία"

Δημοσίευση  thepos Την / Το Παρ Απρ 18, 2008 1:14 am

Εκτός της συμφωνίας μου θα ήθελα να προσθέσω χωρίς αυτό να μειώνει την αξία της προτάσεώς σου ότι τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα αυτοί οι θεσμοί ήταν πραγματικότητα αλλά βέβαια κάποιοι που "τους χαλούσαν την σούπα" ή τους έβλεπαν ως περιτά κονδύλια στον προυπολογισμό τα κατέστρεψαν όλα αυτά.Μαζί σου γιατί μόνο η γνώση θα σώση αυτόν τον τόπο

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΞΥΠΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημοσίευση  enik Την / Το Παρ Απρ 18, 2008 10:17 am

ΣΥΜΦΩΝΩ

Ενη Καπαζογλου

enik

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης