ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πήγαινε κάτω

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ

75% 75% 
[ 3 ]
0% 0% 
[ 0 ]
25% 25% 
[ 1 ]
 
Σύνολο Ψήφων : 4

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Πεμ Απρ 17, 2008 7:33 pm

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η μικρομεσαία επιχείρηση αν και εξακολουθεί και σήμερα να είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε συνεχή κρίση. Πολλές φορές εκπονήθηκαν σχέδια και δαπανήθηκαν χρήματα σε δανειοδοτήσεις και επιδοτήσεις για εκσυγχρονισμό και ανάκαμψη αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα των προσδοκιών μας.

Θα πρέπει πριν αρχίσουμε ξανά την παλιά συνταγή, να δούμε τι λάθη έγιναν να μην τα επαναλάβουμε.

Δίναμε χρήματα: α) σε λάθος ανθρώπους β) δίναμε μόνο χρήματα, χωρίς να παρέχουμε εκ των προτέρων την απαραίτητη τεχνογνωσία στην επιχείρηση για εγγυημένες επενδύσεις. Χωρίς κανένα έλεγχο και παρακολούθηση εκ των υστέρων για να διαπιστώσουμε αν όντως τα χρήματα που πήρε ο επιχειρηματίας τα επένδυσε πραγματικά.

Δηλαδή γινόταν το εξής παράλογο. Πρώτα διαπιστώνουμε το πρόβλημα ότι μια επιχείρηση χρειάζεται στηρίξει γιατί δεν τα βγάζει πέρα και κοντεύει να κλείσει. Μετά της βάζουμε όρους ότι για να την βοηθήσουμε να ορθοποδήσει με δάνειο και πριμοδότηση θα πρέπει πρώτα να έχει το σαράντα ή και εξήντα της εκατό του ποσού της επένδυσης την οποία θέλει να κάνει. Δηλαδή τις ζητάμε να είναι υγιής!!! Αν ένας μικρός επιχειρηματίας είχε την οικονομική δυνατότητα κατά διαστήματα να επενδύει τέτοια ποσά θα το έκανε σε πολλά μικρά βήματα από μόνος του, το κράτος θα περίμενε να του δώσει την ιδέα; Και οι μικροί επιχειρηματίες μπορεί να είναι μικροί αλλά δεν είναι ηλίθιοι!!! Αν βλέπουν ότι έχουν το περιθώριο να αυξήσουν τα κέρδη τους θα το κάνουν από μόνοι τους έστω και σιγά-σιγά. Άρα λοιπόν επιδοτούμε λάθος επιχειρήσεις. Αυτοί που είχαν το περιθώριο να διαθέσουν το μερίδιο τους και δεν το έκαναν από μόνοι τους ήταν γιατί η επιχείρηση τους δεν είχε άλλα περιθώρια ανάπτυξης. Πήραν λοιπόν την δανειοδότηση και την πριμοδότηση αφού διέθεταν τα τυπικά προσόντα ή «τις άκρες» αλλά η επιχείρηση τους δεν προσέφερε καινούργιες θέσεις εργασίας. Αγόρασαν καινούργιο αυτοκίνητο πολλών κυβικών για να ρυπαίνουν ακόμα περισσότερο ή έστω ένα εξοχικό!!!!! Στην κοινωνία όμως που πλήρωσε το κόστος του υποτιθέμενου εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων δεν γύρισε μακροπρόθεσμα τίποτε πίσω. Ούτε νέες θέσεις εργασίας για να καταπολεμήσουμε την ανεργία ούτε καινούργια έσοδα στο κράτος από την αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων. ΣΟι επιχειρήσεις που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης δεν έχουν να διαθέσουν δική τους συμμετοχή. Αλλά και το πρόβλημα τους δεν είναι πάντα μόνο τα χρήματα. Τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν και το πώς να διαχειριστούν το πρόβλημα τους, δεν έχουν την τεχνογνωσία.

Το κράτος για να κάνει οποιαδήποτε πρόγραμμα επιδότησης θα πρέπει πρώτα να οργανώσει επιτελείο με επιστήμονες και ειδικούς σε θέματα αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης, όπως κάνει κάθε οργανωμένη τράπεζα του εξωτερικού ή αξιόλογη επιχείρηση. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να παρέχεται από το κράτος τελείως δωρεάν στις επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη είναι πολύπλευρη επιστημονική στήριξη και ενημέρωση από ειδικούς για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Για παράδειγμα μια επιχείρηση που κατασκευάζει ρούχα και απασχολεί δύο εργαζομένους, που όμως θα πρέπει να έχει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο ενεργητικό της (όχι ιδρύουμε προβληματικές για να παίρνουμε λεφτά), θα μπορεί να κάνει μια αίτηση να την επισκεφτεί στο χώρο της ένα κλιμάκιο ειδικών που θα δει τις εγκαταστάσεις της και της προοπτικές ανάπτυξης που έχει. Αν υπάρχει τρόπος αυτή επιχείρηση να αναπτυχθεί καλυτερεύοντας την παραγωγή της και ανοίγοντας το πελατολόγιο της θα πρέπει να δανειοδοτηθεί «εξ ολοκλήρου» και να επιδοτηθεί με τους τόκους του δανείου και ένα συμβολικό ποσό. Παράλληλα θα πρέπει να παρακολουθείται σε ταχτικά χρονικά διαστήματα αν ακολουθεί το πρόγραμμα ανάπτυξης και τις μεθόδους που της έχουν υποδείξει και εκπληρώνει τους στόχους της. Όχι το κλασικό πήραμε τα λεφτά και αγοράσαμε καινούργιο αμάξι και εξοχικό!!!

Eleni Veisaki, μέλος του e-pasok.forumgreek.com

var OutbrainPermaLink='http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t63.htm'; var OB_demoMode = false; var OB_langJS ='http://widgets.outbrain.com/lang_gr.js'; if ( typeof(OB_Script)!='undefined' ) OutbrainStart(); else { var OB_Script = true; var str = '<\/script>'; document.write(str); }

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Πεμ Απρ 17, 2008 9:24 pm

συμφωνώ, Panagiotis Peteinatos

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις

Δημοσίευση  thepos Την / Το Πεμ Απρ 17, 2008 11:11 pm

Φίλη Ελένη
Βλέπω ότι είσαι αγωνίστρια της ζωής γιαυτό και γνωρίζεις προβλήματα και πρακτικές από πρώτο χέρι.Θα συμφωνήσω με τις προτάσεις σου αλλά επέτρεψε μου να θέσω στην κρίση σου και στην κρίση των άλλων της δικές μου εμπειρίες και προτάσεις.Θα προσπαθήσω να τις κωδικοποιήσω γιατί κάθε μια θέλει πολύ ανάλυση.
α)Αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος.Το σημερινό με τα βιβλία Β' κατηγορίας προωθεί την φοροκλοπή μια και είναι ο μόνος τρόπος για να επιζήσει κανείς.Άρα στο νέο φορολογικό καθεστώς στο αφορολόγητο προστίθενται οι μισθοί των υπαλληλων,τα έξοδα της επιχείρησης αλλά κι ο μισθός του επιχειρηματία το υπόλοιπο ας το φορολογήσουν κλιμακωτά.Ανάλογες προτάσεις έχω και σε άλλο μέρος του φόρουμ.
β)Κάθε επιχείρηση που θα περιλαμβάνεται στο τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο(κριτήρια ίδρυσης) θα μπαίνει στις διαδικασίες χρηματοδότησης.Δεν γίνεται να χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις που άπό οικονομικοτεχνικής άποψης δεν έχουν μέλλον αλλά να κατευθύνονται οι επενδυτές προς συμφέρουσες επενδύσεις.Εδώ όπως έχω γράψει και σε άλλο σημείο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η στατιστική υπηρεσία.
γ)Το κράτος όπως σωστά έχεις γράψει μπορεί και πρέπει να συμετάσχει με επιστημονικό προσωπικό στην στήριξη των επιχειρήσεων.Μάλιστα θα πρότεινα όχι δωρεάν αλλά με ποσοστό για κάποια χρόνια από τα πραγματικά κέρδη της επιχείρησης όταν αυτά υπάρξουν-Αν κάνουν καλή δουλειά θα πληρωθούν.
δ)Να ιδρυθεί ένα Capital-Risk κεφάλαιο από την φορολόγηση των τραπεζών και να χρηματοδοτούνται οι νέες ιδέες και να επανατροφοδοτείται από ποσοστό από τα μελλοντικά κέρδη των επιχειρήσεων.
Θα κλείσω εδώ, και θα επανέρθω αργότερα, με μια διδακτική μικρή και πραγματική ιστορία.Μικροεπιχειρηματίας στην Αγγλία παίρνει δάνειο για επιχείρηση Fish & chips αλλά δεν πάει καλά και κλείνει έχοντας δάνειο αρκετών χιλιάδων λιρών απλήρωτο.Τότε κάνει το αυτονόητο για αυτόν αδιανόητο για εμάς πηγαίνει στην τράπεζα και χωρίς εγγυήσεις έκτός της μέχρι τότε καλής του πίστης ζητά 40000 λίρες για καινούργιο μαγαζί.Η τράπεζα, κρατηθείτε δεν τον πέταξε με τις κλωτσιές δεν τον έκλεισε φυλακή αυτόν και τα παιδιά του αλλά ζήτησε να δει το νέο μαγαζί.Αφου έκανε αυτοψία χρηματοδότησε με 80000 λίρες τον πελάτη της γιατί τόσα της είπαν ότι χρειάζεται τα στελέχη της που κάναν την έρευνα.Αποτέλεσμα ό φίλος μας πέτυχε,ξεπλήρωσε τα δάνειά του και έχει μια υγιή επιχείρηση.
Συμπληρώνω με μια δεύτερη ιστορία το παζλ.Τραπεζικό στέλεχος στην Κύπρο,προερχόμενο από επενδυτικό όμιλο της Αμερικής μας πληροφόρησε σε μία ενημέρωση προς νέους επενδυτές το εξής:Στις ΗΠΑ οι τράπεζες χρηματοδοτούν τον επιχειρηματία που προσπαθεί ακόμα και αν αποτυγχάνει γιατί έχουν μετρήσει ότι αυτός που προσπαθεί 3 στις πέντε φορές θα πετύχει.Κάπως έτσι χτίζονται οι οικονομίες και όχι με μονοπώλια όπως στην Ελλάδα.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την thepos στις Πεμ Απρ 17, 2008 11:48 pm, 1 φορά

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Πεμ Απρ 17, 2008 11:21 pm

Thepo μας έστειλες!!!! Όλα αυτά το καθένα έιναι ξεχωριστή πρόταση. Θα τα "χτενίσουμε" όλοι μαζί με κείμενα μετά το ΠΑΣΧΑ. Ειδικά αυτή η υποκρισία με την φορολογία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει !!!

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση  ΑΡΓΟΣ Την / Το Κυρ Δεκ 21, 2008 7:19 pm

ΕΙΜΑΙ 47 ΧΡΟΝΩΝ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ .ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΣΤΑΘΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΤΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ, ΟΜΩΣ ΝΟΜΑΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 60% ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ?
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΚ"ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ?????? ΠΟΣΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ 35.000 - 100.000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ ?????
ΠΟΣΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ 3 Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ???
ΟΙ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΜΙΚΡΙΜΕΣΑΙΟΙ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ .ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ ΔΗΜ Τ.Ο Ν.ΓΩΝΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΡΓΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 10
Ημερομηνία εγγραφής : 31/10/2008
Ηλικία : 56
Τόπος : Ν.ΓΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Δευ Δεκ 22, 2008 5:22 am

Συμφωνώ και επαυξάνω. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις αλλά δεν κατάλαβα τι προτείνεις ως λύση του προβλήματος. Προτείνεις στο ΠΑΣΟΚ να κάνει διάλογο με την κοινωνία; Σωστά το κατάλαβα; Μα αυτό δεν ισχυρίζεται ότι κάνει σήμερα; Ο Γ. Παπανδρέου, το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να ανοίξει πολλούς διαύλους διαλόγου με τους πολίτες. Βέβαια, οι απλοί μεροκαματιάριδες που ζουν το πρόβλημα δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την πολιτική και τα στελέχη είναι συνήθως δημόσιοι υπάλληλοι ή με κάποια μόνιμη δουλειά και δεν μπαίνουν στο πετσί του πολίτη. Στον διάλογο οι πολίτες μιλούν αλλά οι πολιτικοί δεν ακούν.

Αγαπητέ σύντροφε σε παρακαλώ μπες στην ιστοσελίδα dialogos.pasok.gr στον διάλογο που γίνεται για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Πες μου σε παρακαλώ αν βλέπεις να συμμετέχει κανένα κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον διάλογο; Πολύς κόσμος συμμετείχε με σχόλια και παρατηρήσεις, ερωτήσεις αλλά ΚΑΜΙΑ απάντηση δεν δόθηκε επί της ουσίας! Πρέπει κάποια στιγμή να συνενοηθούμε. Διάλογος υποτίθεται ότι γίνεται, αλλά δεν γίνεται σωστά. Για να γίνει σωστά πρέπει να μπουν κανόνες στον διάλογο. Μια ιδέα θα ήταν να υποχρεώονται οι πολιτικοί να συμμετέχουν στον διαδικτυακό διάλογο γραπτώς με απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών. Από τις απαντήσεις που θα δώσουν οι πολιτικοί θα μπορούμε να επιλέξουμε στις επόμενες εκλογές τους υποψήφιους που απάντησαν στην ουσία των προβλημάτων.

Εμείς εδώ στο φόρουμ είμαστε μια αυτο-οργάνωση φίλων και μελών που αναζητούμε το διάλογο με τους απλούς πολίτες, με Τοπικές Οργανώσεις και με όποιον θέλει να πάρει θέση. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και συζητούμε για πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε την ουσία των προβλημάτων και να καταλήξουμε σε τελικές προτάσεις. Για παράδειγμα αν στείλουμε τελική πρόταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οπωσδήποτε θα συμπεριληφθούν και οι απόψεις σου τις οποίες βρίσκω πολύ σωστές. Από αυτό το πόστο ενθαρρύνουμε και φιλοξενούμε αυθεντικές απόψεις σαν τη δική σου και ελπίζουμε ότι έτσι συνεισφέρουμε στην εξυγίανση του πολιτικού σκηνικού. Είναι πολύ ευχάριστο που ήρθες στην παρέα μας και περιμένουμε να συνεχίσεις να σχολιάζεις το ίδιο καυστικά.

Φιλικά,
Παναγιώτης Πετεινάτος

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης