Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

Πήγαινε κάτω

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Σαβ Απρ 12, 2008 3:34 am

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

Αγαπητοί φίλοι σας έχουμε εκπληκτικά νέα!!!
Το όραμα της Συμμετοχικής Δημοκρατίας που εμπνεύστηκε ο Γ. Παπανδρέου και μας κάλεσε να συμμετέχουμε είναι το όραμα που πολλοί από εμάς πήραμε τη σκυτάλη και με ενθουσιασμό οργανωθήκαμε για την παραγωγή συγκροτημένων και ολοκληρωμένων προτάσεων. Το όραμα αυτό μετά το 8ο συνέδριο του κινήματος ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ. Η θεσμοθέτηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας κάνει πειραματικά τα πρώτα της δειλά βήματα και σήμερα έχουμε όλοι ένα ραντεβού με την ιστορία.

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία οι re-public & ΤΑ ΝΕΑ ξεκινούν στο www.wikipolitics.gr ένα νέο τρόπο διαβούλευσης για την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο! Εκεί μπορούμε σε συνεργασία με βουλευτές (1) να σχολιάζουμε ερωτήσεις που καταθέτουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και (2) να καταθέτουμε τις δικές μας εναλλακτικές προτάσεις στους βουλευτές! Το σημαντικότερο είναι ότι η εφαρμογή σε τεχνικό επίπεδο συνοδεύεται με ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης των προτάσεων των πολιτών από τους συμπολίτες.

Εργαζόμενοι για το όραμα του προέδρου μας Γ. Παπανδρέου για συμμετοχική δημοκρατία, με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει με ενθουσιασμό ένας συλλογικός αγώνας από φίλους και μέλη της βάσης του κίνήματος με σκοπό τον συντονισμό και την συλλογική δράση. Στο φόρουμ http://e-pasok.forumgreek.com συμμετέχουμε φίλοι & μέλη του κινήματος από όλη την Ελλάδα αλλά και τον απόδημο ελληνισμό. Μέσω διαδικτύου συζητούμε προτάσεις και δράσεις με τις οποίες θα μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου, από το σπίτι τους, με τη χρήση του διαδικτύου. Σήμερα με μεγάλη χαρά είμαστε μάρτυρες μιας πρώτης ουσιαστικής εφαρμογής που αγκαλιάζεται από τα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ με πρωτοπόρους βουλευτές τον Μίμη Ανδρουλάκη και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη οι οποίοι μας ζητούν επίσημα τη γνώμη μας για συγκεκριμένα θέματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι από τις εξελίξεις. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας δικαιώνεται και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να θωρακίσουμε την αγνή ιδέα της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στα κοινά!

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε ενεργά σε όλες τις νέες πρωτοβουλίες!

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται για αυτή την προσπάθεια, εκτιμώ ότι έχουμε το πνευματικό επίπεδο και την ωριμότητα που χρειάζεται για να συνεισφέρουμε με σχόλια και παρατηρήσεις στις επίσημες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Στο φόρουμ http://e-pasok.forumgreek.com έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό προκαταρτικά εργαστήρια διαλόγου με σκοπό την ομαδική συζήτηση, την κατάθεση και ψήφιση από τα ίδια τα μέλη ολοκληρωμένων προτάσεων με σκοπό την προώθησή τους στα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Η ξεχωριστή πρωτοβουλία των Republic & ΤΑ ΝΕΑ ανοίγει πλέον οριστικά και επισήμως τον δίαυλο μεταφοράς των προτάσεων από τα εργαστήρια διαλόγου του φόρουμ μας στην κορυφή της πυραμίδας του κινήματος. Για όσους δεν έχετε δική σας πρόταση να καταθέσετε μπορείτε να συμμετέχετε δημιουργικά μαζί μας με την ψήφο σας και τα σχολιά σας στις δικές μας προτάσεις ώστε να χτίζουμε μαζί νέα κείμενα και να τα καταθέτουμε όλοι μαζί ως ομάδα επώνυμα πέρα από αυτά που πειραματικά επεξεργαζεται το wikipolitics. Η θεσμοθέτηση της συμμετοχικής δημοκρατίας πειραματικά έχει αρχίσει και η επιτυχημένη εξέλιξη και ολοκήρωσή της εξαρτάται από τη συνειδητή μας επιλογή να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ενεργά! Ας μην αφήσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία για αναγέννηση της δημοκρατίας! Ελπίζουμε εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Χρυσοχοϊδη να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη από την κορυφή της πυραμίδας του κινήματος, να έρθουν σε κατευθείαν επαφή με τη βάση. Αυτό που βέβαια ως φοιτητές θέτουμε σε πρώτη πρωτεραιότητα είναι να ανοίξει ο διάλογος για την παιδεία !!!!!!!!! Κυρία Διαμαντοπούλου σας περιμένουμε!

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!

Παναγιώτης Πετεινάτος

ΥΓ. Σας παραθέτω το ενημερωτικό mail που λάβαμε σήμερα από την κ. Βίκυ Δρακοπούλου
----------------------------------------------------------
Στο http://wikipolitics.gr δοκιμάστε να συμμετέχετε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε συνεργασία με βουλευτές.
Το re-public μαζί με ΤΑ ΝΕΑ ξεκινούν στο wikipolitics ένα νέο τρόπο διαβούλευσης για την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Υπάρχουν δύο βασικές δυνατότητες συμμετοχής στο http://wikipolitics.gr
- Καταθέστε σχόλια και προτάσεις σε ένα σχέδιο ερώτησης που έχουν υποβάλει βουλευτές.
- Προτείνετε θέματα για τα οποία κρίνετε πως οι βουλευτές πρέπει να ασκήσουν κάποιας μορφής κοινοβουλευτικού ελέγχου
Διαβάστε και προτείνετε εδώ για το σχέδιο ερώτησης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια σχετικά με το αδιέξοδο στο πρόγραμμα αδειοδότησης φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Διαβάστε και προτείνετε εδώ για το σχέδιο ερώτησης του Μίμη Ανδρουλάκη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ.Αλογοσκούφη σχετικά με τις πολιτικές στήριξης των νέων κατά την είσοδο τους στην αγορά εργασίας.
Προτείνετε ερωτήσεις και βαθμολογήστε εδώ
http://wikipolitics.gr

--------------------------------------------------------------

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 36
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης