Κράτος και δημόσιες υπηρεσίες 2

Πήγαινε κάτω

Κράτος και δημόσιες υπηρεσίες 2

Δημοσίευση  thepos Την / Το Παρ Απρ 11, 2008 7:03 pm

Η μη κατάθεση προυπολογισμών, εκτίμησης δαπανών αλλά και η αδικαιολόγητη καταστρατήγηση τους σημαίνει αλλαγή διοίκησης και λογοδοσία.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Κράτος και δημόσιες υπηρεσίες 2

Δημοσίευση  xristos Την / Το Σαβ Απρ 12, 2008 2:27 am

Αγαπητέ Thepos
Τις προτάσεις σου σχετικά με το κράτος και τις Δημόσιες υπηρεσίες τις βρίσκω εξαιρετικά ασαφείς και δυσνόητες , αφού δεν μπορώ να προσδιορίσω σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις αναφέρονται. Δεν θεωρώ σωστή την προσέγγιση που γίνεται λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τα στελέχη των Δημοσίων υπηρεσιών είναι εξ ορισμού άχρηστοι κολητοί κάποιων ισχυρών της εξουσίας , εξ ορισμού βασανιστές των άμοιρων πολιτών που καλούνται να εξυπηρετήσουν , εξ ορισμού υποψήφιοι ληστές του Δημόσιου χρήματος. Αν μπούμε σ΄αυτή τη λογική και δημιουργήσουμε ένα σύστημα, όπου ο κάθε υπάλληλος θα χρειάζεται το μπαμπούλα του, που θα μπορεί να δημεύσει ακόμα και την περιουσία του, αν οι ατυχείς χειρισμοί του ή εξωτερικοί παράγοντες (σε κανένα τμήμα του Δημόσιου τομέα δεν υπάρχει αυτονομία στη δράση του) δεν επέτρεψαν την επιτυχία των στόχων του, πολύ φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε σε μια φοβική κοινωνία όπου θα φτάσουμε να φοβόμαστε ακόμα και τη σκιά μας, θα χρειαζόμαστε έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη άλλων εγγράφων για να καταλήξουμε στα έγγραφα που θέλουμε για τη δουλειά μας και πάει λέγοντας με τελική κατάληξη ένα γραφειοκρατικό σύστημα χειρότερο απο το σημερινό, όπου ο ένας θα κανιβαλίζει εις βάρος του άλλου για να σώσει το δικό του τομάρι.
Σε όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες, που έρχονται σε άμεση επαφή με τον πολίτη, απο τη γέννηση του κράτους γίνεται αυστηρός οικονομικός έλεγχος και σε βεβαιώ ότι σ΄αυτό το επίπεδο δε μπορεί να υπάρξει σοβαρή οικονομική ατασθαλία. Το χοντρό παιχνίδι παίζεται στην αφετηρία του Δημόσιου χρήματος στην πορεία για τους διάφορους τομείς της Δημόσιας διοίκησης με τους διάφορους "ειδικούς λογαριασμούς" , τις προμήθειες και τους προμηθευτές του Δημοσίου, και φυσικά τα εξοπλιστικά προγράμματα και τα δημόσια έργα.
Για το σοβαρό πρόβλημα της Δημόσιας διοίκησης στο οποίο οφείλεται η ταλαιπωρία του πολίτη δεν ευθύνεται ο "τεμπέλης" , "ο άχρηστος" , " ο φαύλος" , " ο ακαμάτης " , όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε , Δημόσιος υπάλληλος. Φταίει το νομικό γραφειοκρατικό σύστημα πάνω στο οποίο χτίστηκε το κράτος και δεν παρακολούθησε ποτέ σοβαρά την εξέλιξη των παραγόντων που διαμορφώνουν τη δράση του ( νομικό πλαίσιο, τεχνολογία, εξέλιξη της κοινωνίας, πολιτικό σύστημα). Το κράτος είναι κτισμένο πάνω στη φιλοσοφία , ότι ο κάθε πολίτης είναι υποψήφιος καταχραστής του και γιαυτό τους μεταχειρίζεται μέσω τον υπαλλήλων του σαν δυνάστης-χωροφύλακας. Ένα προοδευτικό Σοσιαλιστικό κίνημα νομίζω ότι δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε τέτοιες λογικές.
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης