ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ...

Πήγαινε κάτω

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ...

Δημοσίευση  geKollias Την / Το Σαβ Μαρ 22, 2008 11:35 pm  • από το blog μου http://neopasok.blogspot.com/
Ήμουν από αυτούς που "κρατούσαν μικρό καλάθι" για το Συνέδριο.
Από αυτούς που κατάγγελλαν τους μηχανισμούς που απέκλεισαν από το Συνέδριο άξια και ικανά στελέχη.
Από αυτούς που άρχισαν να φοβούνται ότι "ο Πρόεδρος συμβιβάστηκε" κι ότι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ θα παρέμενε μόνο μια ανάμνηση.
Σήμερα χαίρομαι πάρα πολύ που διαψεύστηκα.
Σήμερα άρχισα να γίνομαι αισιόδοξος.
Σήμερα είδα τον Παπανδρέου που τόσο καιρό περίμενα. Τον ηγέτη που δεν διστάζει να προκαλέσει, να τολμήσει, να βάζει την δική του σφραγίδα.
Η πρότασή του για Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την ανανέωση, την ενδυνάμωση και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ.
Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα θα λυθούν, ως δια μαγείας, με την εκλογή και μόνο νέου Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Όμως είναι ο δρόμος προς την σωστή κατεύθυνση.
Γίνεται πράξη αυτό που η κοινωνία ζητούσε, καιρό τώρα.
Τώρα αυτό που χρειάζεται, για το επόμενο βήμα, είναι ριζική ανανέωση στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν του Τομείς του Κινήματος και στελέχωσή τους με ανθρώπους που δεν ψάχνουν καρέκλα, αλλά πεδίο δράσης.
Και μετά...
Το πιο δύσκολο κομμάτι. Η ανανέωση του ενδιάμεσου στελεχιακού δυναμικού (Νομαρχιακές, Περιφερειακές Επιτροπές κ.λ.π.). Είναι το πιο άρρωστο κομμάτι του Κινήματος.
Εδώ όμως σημαντικός είναι ο ρόλος της βάσης. Της βάσης που πρέπει να ξυπνήσει, να σπάσει τους μηχανισμούς και να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την ανανέωση.
Αυτή η βάση που, το υγιές τμήμα της, φυλλορροεί και απομακρύνεται από το Κίνημα, πρέπει να δώσει συντεταγμένα την μάχη για το ξεκαθάρισμα του Κινήματος, από τους καρεκλοκένταυρους , τους παρατρεχάμενους των βουλευτών και τους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το Κίνημα για την άνοδό τους (κοινωνική, οικονομική).
Είμαι όμως πλέον αισιόδοξος...
Ο δρόμος άνοιξε...

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 59
Τόπος : Βαρνάβας Αττικής

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://geKollias.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γραμματέας & πολιτικό συμβούλιο

Δημοσίευση  thepos Την / Το Σαβ Μαρ 22, 2008 11:51 pm

Ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα του Γιώργου Παπανδρέου τώρα όμως είναι τα δύσκολα γιατί πρέπει να του βγει ο Γραμματέας.Ελπίζω,θέλω να ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει.Ήδη αλλάζει.Η πρώτη δημοσκόπηση ήταν πολύ θετική γιατί ο κατήφορος φαίνεται να σταμάτησε και κάτι σαν να τσίμπισε και το ΠΑΣΟΚ σε αποδοχή,παρά την εσπευσμένη προσπάθεια από τα παπαγαλάκια να πετάξουν την μπάλλα στις κερκίδες.Το τι απαξίωση έφαγε το ΠΑΣΟΚ και το τι Τσίπρα φάγαμε δεν λέγεται αλλά τα μυνήματα,τα πρώτα εδώ και καιρό,είναι αρκούντως θετικά.Τώρα σύντροφε Ραγκούση πρέπει να δείξεις ότι δίκαια είσαι εκεί.Ελπίζω να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ...

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το Κυρ Μαρ 23, 2008 12:06 pm

Εγώ θα γράψω μία λέξη, την οποία έχω επανειλημμένα γράψει: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ...

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Κυρ Μαρ 23, 2008 9:22 pm

Αγαπητέ geKollias Αυτό που μας λείπει τώρα είναι η οργάνωση. Θα πρέπει γρήγορα να οργανωθεί το κόμμα και να αρχίσει η συγκρότηση προγράμματος που θα προέρχεται από τις προτάσεις του λαού. Ταυτόχρονα πρέπει να βρεθεί και να γίνει ευρέως γνωστός ο τρόπος που το κόμμα θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις του στο φαρδύ κοινό. Βλέπεις τόσα ΜΜΕ και δεν μεταδίδουν τίποτε θετικό για το πασοκ. Αυτή τη στιγμή αν εγώ θέλω να πληροφορηθώ κάτι για το κόμμα μου και το πρόγραμμα του που μπορώ να αποταθώ; Πως μπορώ λοιπόν να προωθήσω και να διαφημίσω το πασοκ αν δεν μπορώ να έχω άμεση πληροφόρηση για τα πράγματα που με ρωτάνε οι πολίτες. Προσωπικά μπορώ να προωθήσω μόνο τα πράγματα που γνωρίζω και πιστεύω, εν λευκώ προπαγάνδα ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω.

Περιμένουμε λοιπόν πρόεδρε!!!. Έχετε τα e-mail όλων των φίλων και μελών και ελπίζω να μην περιμένετε την παραμονή των εκλογών για να τα χρησιμοποιήσετε. Θα είναι πολύ αργά!

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γραμματέας & πολιτικό συμβούλιο

Δημοσίευση  thepos Την / Το Τρι Μαρ 25, 2008 12:43 am

Σκέφτηκα αυτό που είπε ο σύντροφος Καραμήτσας "Δημοκρατία" και βλέπω ότι σαν κόμμα δεν την έχουμε κατακτήσει.Ίσως αυτό που λέω θεωρηθεί ως αναμόχλευση και πισωγύρισμα αλλά ξέρετε σύντροφοι και συντρόφισσες δεν φοβήθηκα ποτέ την αλήθεια και ας είχε πρόσκαιρο κόστος.Εξηγούμε λοιπόν:
Ο πρόεδρος μας έχει εκλεγεί πανηγυρικά με μεγάλη πλειοψηφία και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.Έτσι κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει,ανοιχτά έστω,λόγω αποτελέσματος.Στο συνέδριο όμως ούτε οι εκπρόσωποι είχαν την απόλυτη νομιμοποίηση,ούτε οι εκλεγμένοι γιατί κυριάρχησαν οι λίστες και έτσι στο τέλος είχαμε ουσιαστικά ορισμό του πολιτικού συμβουλίου και του γραμματέα,τον οποίο και εκτιμώ αφάνταστα και πιστεύω ότι θα πετύχει-το θέλω τουλάχιστον,όμως ήταν καλύτερα αν όλα στηρίζονταν στις Δημοκρατικές Διαδικασίες.Επίσης δεν μπορώ να μην επισημάνω τον αποκλεισμό του Παντελή Οικονόμου που είναι μια άλλη φωνη επί παραδείγματι και ίσως και πολλών άλλων συντρόφων αξιόλογων που αγνοώ. Ελπίζω ο νέος Γραμματέας να το δει και να κάνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση που θέλω να πιστεύω ότι θα λύσει τελικά και οριστικά τα όποια προβλήματα του ΠΑΣΟΚ.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ...

Δημοσίευση  geKollias Την / Το Πεμ Μαρ 27, 2008 7:18 pm

Η αισιοδοξία μου πηγάζει από το ξεκίνημα μιας διαδικασίας ανανέωσης. Σίγουρα eleni το επόμενο βήμα είναι το στήσιμο των Νέων Οργανώσεων. Κι εδώ χρειάζεται προσοχή. Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος η ανναέωση στην ηγεσία να μείνει χωρίς συνέχεια. εδώ είναι δουλειά δικιά μας, των ανθρώπων που πολέμησαν τους μηχανισμούς ,να μπούν μπροστά. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.Ναι σύντροφε DimKaramitsas η λέξη είναι Δημοκρατία. Δημοκρατάι στην πράξη, όμως, σημαίνει ανοιχτή διαδικασία, χωρίς μηχανισμούς και "λίστες". Αυτό πρέπει να κατακτήσουμε.Οπότε δικαιώνεται ο thepos που διαμαρτύρεται για τις στημένες καταστάσεις στο Συνέδριο. Έχουμε μακρύ δρόμο ακόμη, αλλά μια χαραμάδα αισιοδοξίας προβάλλει. Εμείς να δούμε τώρα....

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 59
Τόπος : Βαρνάβας Αττικής

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://geKollias.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γραμματέας & πολιτικό συμβούλιο

Δημοσίευση  thanos _tabas Την / Το Τρι Απρ 01, 2008 1:23 am

καλησπερα και απο μενα...σημερα ενημερωθηκα για αυτη τη σεληδα και εσπευσα να μαθω τι γινεται.
υπαρχουν διαφορα group του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε διαφορες σεληδες αλλα χαιρομαι που που εχουμε και μια επισημη, για συζηταμε ολοι οι συντροφοι ή και μη...!
δεν ξερω για σας, αλλα αυτο το διαστημα ειμαι πιο σιγουρος απο ποτε σε οτι εχει σχεση με το κομμα μας...
μεσα απο συζητησεις βλεπω οτι ολοι μας ξυπναμε σιγα σιγα και οτι εχουμε την αναγκη να ανεβασουμε το κομμα μας.
με χαροποιει το γεγονος οτι "μας παιζουν" σιγα σιγα και τα ΜΜΕ,γιατι οποιος δεν εψαχνε μονος του για κινησεις και αποψεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ ειχε την εντυπωση οτι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κοιμαται οπως και ολη η παραταξη,κατι που δεν ισχυει,και εγινε τροφες για σχολια του στυλ "αυτοι εχουν τα δικας τους να λυσουν πρωτα" και διαφορα αλλα τετοια.
ειμαι χαρουμενος γιατι βλεπω οτι μετα το συνεδριο η παραταξη ειναι (ή τουλαχιστον δειχνει) πιο ενωμενη και δυνατη, και οι διαφωνιες ηταν λιγες και ασημαντες θα τολμουσα να πω μπροστα στις γεφυρες που εστησαν τα στελεχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ!!
υπαρχουν πολλα πραγματα που πρεπει να αλλαξουν αλλα πιστευω οτι αφου εγινε το πρωτο και μεγαλΟ βημα:
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!!!

thanos _tabas

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 31/03/2008
Ηλικία : 31
Τόπος : σπουδαζω Καβαλα αλλα καταγομαι απο τα Τρικαλα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ...

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Σαβ Απρ 05, 2008 2:23 pm

Αγαπητέ φίλε thanos _tabas καλώς όρισες ΑπΆ ότι βλέπεις αργούμε λίγο να καλωσορίσουμε τους καινούργιους. Τα ΜΜΕ μην τα εμπιστεύεσαι, είπαν λίγα λόγια για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και πάλι θα αρχίσουν τη δουλειά τους δηλαδή να μας θάβουν όπως μπορούν. Όσο καιρό υπήρχε η διχόνοια όλοι κάνανε Θεό τον Βενιζέλο και τον υποστήριζαν και τον παίζανε κάθε μέρα. Τώρα που το πασοκ βρίσκει ξανά το δρόμο του και ο Βενιζέλος δίνει μάχες για το πασοκ κάθε μέρα στη βουλή δεν λένε τίποτα πια γι αυτόν. Δεν τους αρέσει ένα πασοκ ενωμένο που θα πάρει κυβέρνηση και θα κοιτάξει τα προβλήματα του τόπου. Είναι λοιπόν αναγκαίο και εμείς να συμβάλομε και στην ένωση και στην ενημέρωση του κόσμου, αλλά και να προωθούμε τις απόψεις του λαού προς την κεντρική εξουσία. Θέλουμε λοιπόν και εσύ, και όλα τα άλλα μέλη, να μας γράφεις την γνώμη σου για τα θέματα που συζητάμε και να ψηφίζετε τα θέματα που βάζουμε για ψηφοφορία. Αν έχεις απορίες ή κάτι δεν κατάλαβες είμαστε πρόθυμοι να σου εξηγήσουμε. ΅Ότι στραβό βλέπεις δίπλα σου μην το αφήσεις να περάσει ασχολίαστο γιατί πάλι μπροστά μας θα το βρούμε. Γράψε γι αυτό, ανάδειξε το, έτσι υπάρχει ελπίδα κάποια στιγμή να διορθωθεί.

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης