Εντελώς τυχαία...

Πήγαινε κάτω

Εντελώς τυχαία...

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Παρ Μαρ 21, 2008 1:55 am

Εντελώς τυχαία


Ημέρα απεργίας Πέμπτη 20/03/08, Ώρα: βράδυ, Κανάλι: mega. Επεισόδιο σειράς "Ένας μήνας και κάτι": Στο σενάριο της σειράς ένας ηθοποιός φαινόταν από μακριά ωραίος. Ποιος αυτός; Ο Τσίπρας; Ρώτησαν οι πρωταγωνίστριες. Ο ηθοποιός πλησίασε, είπε ένα γεια και άλλαξε η σκηνή. Ο ηθοποιός είναι ο νεαρός που έγινε γνωστός στο καφέ της χαράς (ήταν ο γιος που παντρεύτηκε την ξανθιά κόρη στο καφέ της χαράς). Εδώ έπαιξε εμβόλιμα σε μια μόνο σκηνή σε ολόκληρο το επεισόδιο. Ο ρόλος του ήταν αποκλειστικά να μοιάζει με τον Τσίπρα και να πει ένα γεια σε μια πρωταγωνίστρια!

Ημέρα απεργίας Πέμπτη 20/03/08, Ώρα: απόγευμα, Κανάλι: Alpha. Επεισόδιο σειράς «Υπέροχα Πλάσματα»: Η ομάδα των πρωταγωνιστούν περπατούν στην πλατεία. Σταματούν λένε εκθιαστικά σχόλια για τον Τσίπρα (εντελώς άσχετα με το σενάριο) και συνεχίζουν κανονικά το σενάριο του επεισοδίου.

Σχόλια: Όσο και αν φαίνεται περίεργο δεν είδα τηλεόραση πάνω από 2 ώρες συνολικά την Πέμπτη. Μέσα σε 2 σειρές πέτυχα jackpot 2 στα 2. Παρατήρησα οτι είχαν ενσωματωθεί στο σενάριο εκθιαστικά σχόλια για τον Τσίπρα τα οποία ήταν προκλητικώς άσχετα με υπόλοιπο σενάριο της κάθε σειράς. Ο κ. Τσίπρας είναι ένα αγαπημένο «τηλεοπτικό» παιδί και εύχομαι όλοι να το καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.Ημέρα απεργίας Πέμπτη 20/03/08, Ώρα: μεσιμέρι , Ραδιοφων. Σταθμός: alpha 98.9 Σήμερα μεταξύ άλλων απεργούσαν και οι δημοσιογράφοι. Ξαφνιάστηκα λοιπόν όταν το πρωί ακούω στο ραδιόφωνο του άλφα να μεταδίδεται το πρόγραμμα της εκπομπής «Τι βέπεις». Από την εκπομπή έλειπε η Έλενα Αρσένη (προς τιμήν της) αλλά ήταν παρών ο συμπαρουσιατής Θανάσης Βισκαδουράκης ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε τον Λιάγκα στην ίδια εκπομπή. Ο παρουσιαστής επαναλάμβανε συνεχώς ότι στο επάγγελμα είναι ηθοποιός (απαντώντας στις σκέψεις όλων μας ότι είναι απεργοσπάστης δημοσιογράφος). Στην πραγματικότητα όμως ο κ. Βισκαδουράκης δεν παρουσίαζε θεατρικό ούτε ερμήνευε κάποιο ρόλο. Αντίθετα παρουσίασε ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή με πολιτικά σχόλια. Ο κ. Βισκαδουράκης εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο το γεγονός ότι ήταν ο μόνη φωνή που ακουγόταν σε ολόκληρη την Αθήνα από κατά τα άλλα έγκυρο ενημερωτικό σταθμό. Διάβαζε τα μηνύματα των ακροατών τα οποία έρχονταν βροχή και κατέκριναν τη σκληρή πολιτική της ΝΔ. Ο παρουσιαστής σχολίαζε συνεχώς «Παιδιά μην μου τα λέτε αυτά εμένα… εσείς ψηφίσατε τη ΝΔ, δεν βγήκε μόνη της κυβέρνηση, ας είμαστε προσεκτικοί όταν ψηφίζουμε από εδώ και πέρα». Τα μυνήματα έρχονταν βροχή και ήταν στο ίδιο μοτίβο: εναντίων της ΝΔ και κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Και ξαφνικά ο παρουσιαστής άρχισε να προτείνει το στους ακροατές την παρακάτω λύση και με το παρακάτω ύφος «Ξέρετε τι λέω εγώ τελικά; Προτείνω σε όλους μας στις επόμενες εκλογές να τιμωρήσουμε τα δύο μεγάλα κόμματα. Προτείνω στις επόμενες εκλογές να στείλουμε ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα στην 3η θέση. Ε…. τι λέτε εσείς; Εγώ έτσι λέω. Πιστεύω πως αν στείλουμε ένα από τα 2 κόμματα στην 3η θέση θα τους πονέσει τόσο πολύ!».

Πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας:

1) Ο κ. Βισκαδουράκης δήλωσε ηθοποιός αλλά δεν έπραξε ως ηθοποιός. Πήρε το μικρόφωνο ενός μεγάλου ραδιοφωνικού σταθμού και έκανε εκπομπή σχολιασμού με πολιτικό χαρακτήρα την ημέρα της γενικής απεργίας των δημοσιογράφων.

2) Ο κόσμος έδειχνε με μια βροχή μηνυμάτων την απογοήτευσή του απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και ο παρουσιαστής έντεχνα προσπαθούσε να ανακατευθύνει την αγανάκτηση του κόσμου ζητώντας στις επόμενες εκλογές να καταψηφίσουν όλοι το ΠΑΣΟΚ!

3) Στα ΜΜΕ εκείνο το πρωινό δεν ακούστηκε καμία διαφορετική εκδοχή αφού οι δημοσιογράφοι σεβάστηκαν τον αγώνα τους και απείχαν από τα καθηκοντά τους. Η εκπομπή παίχτηκε κανονικά σε επανάληψη και το απόγευμα. Συνεπώς η στάση του κ. Βισκαδουράκη εμπίπτει καθαρά στον ορισμό της προπαγάνδας.

Με ποιά μεθοδολογία ζελοποιούν τον εγκέφαλο των τηλεθεατών;

Υπάρχει δοκιμασμένη μεθοδολογία και τεχνικές τις οποίες εφαρμόζουν τα ΜΜΕ για να κατευθύνουν το μυαλό μας. Στο channel 4 στην Αγγλία υπάρχει ένας τύπος, ο Derren Brown ο οποίος έχει γίνει διάσημος αποκαλύπτοντας, εξηγώντας αλλά και εφαρμόζοντας τέτοιες πρακτικές και «παίζοντας» με τα μυαλά των καλεσμένων και των τηλεθεατών. Η εκπομπή του έχει γίνει ανάρπαστη αλλά επειδή προκαλεί έχει σπάσει τα επίσημα ρεκόρ παραπόνων στο αγγλικό τηλεοπτικό κοινό. Σε κάθε επεισόδιο φτιάχνει σενάρια με κείμενα ενσωματώνοντας συγκεκριμένες λέξεις προκειμένου να προωθήσει ιδέες και μηνύματα. Στο τέλος συνήθως εξηγεί τη μέθοδο που χρησιμοποίησε. Διαβάζοντας σε επιστημονικές δημοσιεύσεις επιβεβαίωσα τις μεθόδους του Brown. Υπνωτισμένοι στην ουσία είμαστε όταν συγκεντρωνόμαστε σε κάτι πχ σε ένα βιβλίο, σε μια τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή κλπ. και όχι όταν απλά κάποιος κουνάει ένα ρολογάκι μπροστά από τα μάτια μας. Τότε είναι που μπορεί κάποιος να μας κλεψει την τσάντα χωρίς να το καταλάβουμε. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό θα συμβεί ακόμα και όταν είμαστε 100% υποψιασμένοι για κάτι θα μας συμβεί!!! Έχει αποδειχθεί ότι πράγματι μια κρίσιμη μερίδα του κόσμου θα επιρεαστεί οπωσδήποτε από μια ενορχηστρωμένη προβολή μιας ιδέας ή ενός προσώπου ακόμα και αν δεν έχει προηγουμένως φυσική έλξη προς την ιδέα ή το πρόσωπο αυτό! Σας προτρέπω να ψάξετε τις λέξεις Derren Brown στο youtube και θα βρείτε πολλά εντυπωσιακά επεισόδια στα οποία συνήθως εξηγεί τη μεθοδολογία του. Εναλλακτικά μπορείτε να ψάξετε τον όρο hypnosis σε επιστημονικά περιοδικά και δημοσιεύσεις.

Είμαι ο πρώτος που λέω ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν με εκφράζουν όπως είναι. Είμαι ο πρώτος που λέει ότι το ΠΑΣΟΚ αν δεν ακούσει τα προβλήματα του κόσμου και δεν προτείνει λύσεις κάποια στιγμή θα το στείλουμε όλοι από εκεί που ήρθε. Τα ΜΜΕ όμως δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματά μας. Προσπαθούν έντεχνα να προωθήσουν τα αγαπημένα "παιδιά" τους σε όλα τα κόμματα και να ανακατευθύνουν την οργή μας πνίγοντας κάθε σοβαρή προσπάθεια για πίεση και κάθαρση ΟΛΩΝ των κομμάτων! Όσοι μετείχαν σε τέτοιες προσπάθειες θα ξέρουν για τι πράγμα μιλάω.

Ακολουθεί επεισόδιο μιας εκπομπής του Derren Brown. (δυστυχώς είναι στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους)

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

η Πλύση εγκεφάλου και ο Τσίπρας

Δημοσίευση  thepos Την / Το Παρ Μαρ 21, 2008 9:42 pm

Είναι σίγουρο σύντροφοι ότι πολλοί είναι αυτοί που θέλουν έναν Τσίπρα στα πράγματα για να περάσει αυτά που δεν μπορούν να περάσουν απ' ευθείας.Δυστυχώς υπάρχει μια συμπαιγνία που διαπερνά κόμματα και θεσμούς.Δεν μιλώ για υποθέσεις συνομωσίας αλλά για πραγματικά γεγονότα όπως και ο Τσίπρας.Ποιός δεν αναρρωτήθηκε πχ γιατί κάθε φορά που υπάρχει ένα σοβαρό θέμα η κα Παπαρήγα κάνει αποπροσανατολιστικά σχόλια ή γιατί το πάμε διαχωρίστηκε από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα ενώ επί ΠΑΣΟΚ ήταν ενωμένοι.Ακόμη και η μόνιμη επωδός του ΚΚΕ ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι συνυπεύθυνοι όταν κυβερνά η ΝΔ.Μα και ο συνασπισμός δεν πάει πίσω από άλλο μετερίζι βέβαια.Έχουν αναδείξει από κοινού με την ΝΔ δύο τρία συνθήματα που αναπαράγουν "ο νόμος Ρέππα", "η αλαγή του άρθρου 16","το δασοκτώνο νομοσχέδιο" και λοιπά με απώτερο σκοπό να συγχύσει τον κόσμο, να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με δήθεν αντιλαϊκές θέσεις που ποτέ δεν εξηγούν αλλά και τελικά,όπου και αυτό είναι το ζητούμενο τίποτα να μην προχωρά πχ τα ιδιωτικά "πανεπιστήμια" δρούν ανεξέλεκτα χάρη σ' αυτούς δημιουργώντας χιλιάδες θύματα που θα κληθούμε όλοι οι υπόλοιποι τελικά να αντιμετωπίσουμε περιορίζοντας τα δικαιώματά μας,γιατί μη μου πείτε ότι δεν είναι περιορισμός όταν κάποιος με χιλιάδες κόπους και αγωνίες περνά στο πανεπιστήμιο,άδικο αλλά αυτό είναι το σύστημα και θα ισχύει μέχρι να αλλάξει άλλωστε γι' αυτό ήπιε το κώνιο ο Σωκράτης,και να έρχεται κάποιος άλλος,θύμα ναι του κάθε Τσίπρα και Παπαρήγας που με τις "τσιπριές" τους και τις "παπαρήγες" τους δεν βοήθησαν στις αλλαγές,από μια αμφίβολη σχολή με αμφίβολες σπουδές να αποκτά τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.Αυτό θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γιατί ο ανεκδιήγητος κύριος Χατζηδάκης εγκαλούσε τόσα χρόνια την Ελλάδα με ψέμματα για τα επαγγελματικά δικαιώματατων αποφοίτων αυτών των σχολών,ο ίδιος κύριος που πίεζε την ΕΕ να κλείσει την ΟΑ.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης