Γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ

Πήγαινε κάτω

Γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  thepos Την / Το Τετ Μαρ 19, 2008 1:49 pm

ωφείλω μετά την τελευταία μου εγγραφή να εξηγήσω όπως θα έκανα και σε έναν φίλο μου,έτσι προσπαθώ να σας βλέπω, το γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ.Προέρχομαι από μια εργατική συνοικία της Θεσ/νικης και βέβαια με τέτοια εφόδια το μόνο που΄είχε κανείς να περιμένει ήταν να σκύβει το κεφάλι και να ζητά ρουσφέτια για να επιζήση και ξαφνικά έρχεται ο ΑΝΤΡΕΑΣ και μου λέει ότι έχω και εγώ δικαιώματα και μπορώ να τα διεκδικήσω και στη συνέχεια με παίρνει ,σχήμα λόγου είναι, και με κάνει ίσο με τους υπολοίπους μου δίνει αξιοπρέπεια,υπερηφάνια που είμαι έλληνας και την ελπίδα για ένα καλύτερο και όχι προδιαγεγραμμένο μέλλον.Και μετά έρχεται η δεξιά με την συγκυβέρνηση και παίρνουν πίσω όλα όσα είχαμε.Δεύτερη φορά ΠΑΣΟΚ με έναν ΑΝΤΡΕΑ άρρωστο και έναν Σημίτη να τον υπονομεύει και ήρθαν οι εκσυγχρονιστές,δεν λέω φτιάξαν την οικονομία μα για τους λίγους εγώ ο μικρός ήμουν απ' έξω.Συνέχισαν τον χωρισμό της κοινωνίας στα δύο και ασχολήθηκαν με τους λίγους.Το όνειρο του ΑΝΤΡΕΑ και το δικό μας χάθηκε.Ξαφνικά όμως και από το πουθενά ήρθε ο ΓΙΩΡΓΟΣ και το ξαναζωντάνεψε.Δεν με νοιάζει αν τα λέει καλά ή όχι με νοιάζει το τι λέει και αυτά που λέει μιλάνε στην ψυχή μου.Με κάνουν να ΠΙΣΤΕΎΩ.Γι'αυτό είμαι ΠΑΣΟΚ

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ...

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το Τετ Μαρ 19, 2008 2:44 pm

Σας μεταφέρω άποψη τρίτου που διατυπώθηκε στο dialogos.pasok και ζητώ τον σχολιασμό σας:

"Πριν τελειώσει το 8ο Συνέδριο του ΠαΣοΚ κάποιοι Φίλοι στον Διάλογο.ΠαΣοΚ σήκωσαν «μπαϊράκι».
Έτσι νιώθουν, έτσι πράττουν.
Σεβαστή η άποψη τους.
Προσωπικά θα βοηθήσω στην Ανασυγκρότηση του ΠαΣοΚ.
Του ΠαΣοΚ των πολλών. Του ΠαΣοΚ του ΓΑΠ.
Στο προσωπικό μου σύστημα αξιών η κοινωνική, πυραμιδική, ιεραρχία περιλαμβάνει
** Πολιτικούς,
** Επιχειρηματίες,
** Εμπόρους,
** Επιστήμονες,
** Τεχνικούς – Μαστόρους,
** Παραγωγούς,
** Καταναλωτές.
Νομίζω, ότι μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω, εθελοντικά και ανιδιοτελώς, στους χώρους των τεχνικών, των επιχειρηματιών, και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠαΣοΚ.
Μου αρέσει η γλώσσα της Αλήθειας.
Η Ρεαλιστική, Αποτελεσματική Πολιτική.

Πιστεύω ότι το ΠαΣοΚ με την θεωρητική του υποδομή, την εμπνευσμένη ηγεσία και το άξιο και πολυπληθές λαϊκό του έρεισμα μπορεί να κατακτήσει και την Ηγεμονία στην Οργάνωση Φιλολαϊκού Προοδευτικού, Δημοκρατικού Κόμματος.
Του Κόμματος που θα επηρεάσει θετικά την πολιτική πορεία της πατρίδας
και θα κατακτήσει την πλειοψηφική θέση στις επερχόμενες εκλογικές δοκιμασίες.
Φιλικά"

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ "ΠΟΕΝ"

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το Τετ Μαρ 19, 2008 2:46 pm

Να τι έγραψε κάτω από το μήνυμα αυτό η "ΠΟΕΝ":

"Συντασσόμαστε με την άποψή σας.
Μας εκφράζετε απολύτως.Ας πάψουμε να λιθοβολούμε αυτό που μιά ζωή πιστεύουμε και ψηφίζουμε και ας στοχοποιήσουμε τον κοινό μας αντίπαλο που είναι μόνο η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Καραμανλή και των λαιστρηγόνων της παρέας του.
"Το ΠΑΣΟΚ δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε ένα Συνέδριο. Η διαρκής οργανωτική παρέμβαση των πολιτών - εμένα και εσένα - είναι το κλειδί για την απελευθέρωση των δημιουργικών και ανατρεπτικών δυνάμεων της κοινωνίας.Βέβαια, αυτό απαιτεί έντονη πολιτική δραστηριότητα και καθημερινό αγώνα , με εκπαιδευμένους και ψύχραιμους πολίτες…
Στρέψτε λοιπόν την κριτική σας, στον πραγματικά κοινό εχθρό..
Και αυτός δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, ούτε το Συνέδριό του ..είναι ο νεοφιλελευθερισμός του Κου Καραμανλή και της παρέας του…"
http://www.politesenergoi.gr/?p=229#more-229
Καλό αγώνα και καλή δύναμη σε όλους."

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το Τετ Μαρ 19, 2008 2:48 pm

Προσωπικά προσπαθώ να συγκρατήσω την οργή μου, να ηρεμήσω για να σκεφτώ τι θα κάνω ... .
Εάν συμφωνείτε και εσείς με τα ανωτέρω να μου το γράψετε ...

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Πεμ Μαρ 20, 2008 1:24 am

Αγαπητέ φίλε Καραμήτσα ηρέμησε και άφησε τον κόσμο να εκφράζεται με τον δικό του τρόπο. Σε κάθε κόμμα υπάρχει πολυσυλλεκτικότητα, αλλά δεν επιβάλουμε στους άλλους να σκέπτονται με τον δικό μας τρόπο. Πρέπει πάντα να αναγνωρίζουμε και να εκτιμούμε τα θετικά των άλλων ανθρώπων και πάνω σε αυτά να χτίζουμε τη σχέση μας. Όχι άλλη γκρίνια μεταξύ μας. Όχι άλλο κάρβουνο! Προσπάθησε με υπομονή να αναλύσεις τις σκέψεις σου και μην ξεκινήσουμε πάλι τη γκρίνια μεταξύ μας.

Κάθε μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ έχει τις δικές του σκέψεις και το δικό του τρόπο να εκφράζεται. Ο ΓΑΠ αυτή την στιγμή βάλλεται από όλα τα μέσα. Αυτό εμένα μου λέει ότι τα συμφέροντα κινδυνεύουν από αυτόν και τον κτυπάνε. Το καλύτερο λοιπόν πρόσωπο που μπορεί να μας αντιπροσωπεύει είναι ο ΓΑΠ για τον αγώνα μας εναντίον της διαφθοράς. Σκοπός του φόρουμ εδώ δεν είναι να ανοίξουμε νέο πολιτικό καφενείο αλλά να επικεντρωθούμε στη «δουλειά» που πρέπει να γίνει. Ας δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε για να βγει η χώρα από την κρίση. Εμείς με υπομονή από αυτό το πόστο κάνουμε ότι μπορούμε. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις μας αδυνατίζουν. Αν μαζευτούμε ανά 20 άνθρωποι θα βρούμε, ότι διαφέρουμε σε πολλά πράγματα από άλλους 30. Μην ξεχνάμε όλα αυτά που μας ενώνουν τα οποία είναι πολλά. Καλό θα είναι να σταματήσει η κατάρα της διχόνοιας εδώ, ποτέ δεν μας βγήκε σε καλό. Δες για παράδειγμα την τελευταία τοποθέτηση του thepοs για τις δημόσιες υπηρεσίες. Ξεκίνησε με όλα τα θετικά προσπαθώντας να θέσει τη βάση με την οποία μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον. Με λογική «οικοδόμου» που χτίζει πρέπει να σκεφτόμαστε και όχι με εκείνου που γκρεμίζει. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα βγει στην εξουσία μόνο από εσένα και από εμένα αλλά από όλους μαζί τους διαφορετικούς ανθρώπους. Εμπρός για τον αγώνα όλοι μαζί κι αυτοί κι εμείς γιατί κανείς δεν περισσεύει.

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  xristos Την / Το Πεμ Μαρ 20, 2008 2:41 am

Ανήκω στην παράταξη που διαχρονικά είναι απέναντι στη στασιμότητα της Ελληνικής κοινωνίας , στην παράταξη που θεσμοθέτησε απο την εποχή του Ε. Βενιζέλου, του Γεωργίου Παπανδρέου (του γέρου της Δημοκρατίας) , του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη , οτιδήποτε φιλολαϊκό μέτρο (Πολιτικός φιλελευθερισμός, Δωρεάν παιδεία, σύνταξη Αγροτών, ΕΣΥ, ΚΑΠΗ , Βοήθεια στο σπίτι, ΚΕΠ, Αναγέννηση της Υπαίθρου, Δημοκρατία, κοινωνική ευαισθησία, υποδομές ), στην παράταξη που σέβεται τη διαφορετικότητα , που δεν δογματίζεται , που πολεμά το ρατσισμό, που είναι ευαίσθητη στα προβλήματα του περιβάλλοντος, που είναι αλληλέγγυα στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, που αγωνιά για την καταπολέμηση της φτώχειας, που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που καταδικάζει τους πολέμους, που αναγνωρίζει την ισότητα των φύλων, που επενδύει στην ικανότητα των πολιτών της πατρίδας μας και δεν μεμψιμοιρεί, που πιστεύει στην αξία των συλλογικών δράσεων και δεν μεροληπτεί, που όταν κατά καιρούς χάνει το δρόμο της αναδιπλώνεται, παθιάζεται, αυτομαστιγώνεται, αυτοκαθαιρείται, ανανεώνεται και ξαναπιάνει απο την αρχή το νήμα του αρχικού της προσανατολισμού , που αποτελεί το σταθερό της διαχρονικό γνώρισμα, τη σταθερή διαχρονική της αξία. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ , αυτή είναι η Δημοκρατική παραδοσιακή παράταξη στην Ελλάδα και γιαυτό το λόγο τη στηρίζω και στις δύσκολες στιγμές της, χωρίς να την ταυτίζω με τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν σήμερα , είτε τα υποστηρίζω , είτε όχι. Οι πραγματικοί αγωνιστές φαίνονται στις δύσκολες στιγμές. Τότε ξεχωρίζουν αυτοί που αγωνίζονται για τις ιδέες τους απ΄αυτούς που χρησιμοποιούν τις ιδέες μας , τα πρόσωπα , την παράταξη σαν όχήματα για τον προσωπικό τους παράδεισο...
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι ιεραρχικές πυραμίδες δεν μπορούν να υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το Πεμ Μαρ 20, 2008 2:55 pm

Δεν είναι θέμα άλλης άποψης, είναι θέμα κοσμοθεωρίας : αξιακές ιεραρχικές πυραμίδες μεταξύ πολιτών δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ.
Αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία και η ισότητα, αυτό επιβάλλει ακόμα και το κλασσικό αστικό αξιακό σύστημα. Τέτοια πράγματα δεν είπε ούτε ο Αδόλφος. Τα ξεστομίζει μόνο η παρεά του Μπούς.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  thepos Την / Το Κυρ Μαρ 23, 2008 1:53 pm

Δεν νομίζω ότι μιλάει κανείς για αξιακές ιεραρχίες αλλά δεν μπορόύμε να παραγνωρίζουμε την προσωπική συμβολή του καθενός,χωρίς να παραγνωρίζουμε και τον ρόλο των υπολοίπων.Είναι μια ατέρμονη συζήτηση που όπως καλά γνωρίζουμε έχει απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους ακόμη και επιστημονικά συνέδρια για το αν τα άτομα δημιουργούν την ιστορία ή αν η ιστορία τα προβάλει.Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ορισμένες προσωπικότητες χαρακτηρίζουν την κάθε εποχή γιατί απλούστατα βγαίνουν μπροστά,άσχετο το πως και πάνε την ιστορία ένα βήμα εμπρός.Αυτό βέβαια είναι και η ιστορική ευθύνη του καθενός και αυτό κάνουμε και εμείς εδώ πάμε την ιστορία ένα βήμα εμπρός.Το ότι το ξεκίνησε ο Παναγιώτης δεν μειώνει την συμβολή κανενός αλλά δεν μπορούμε να του παραγνωρίσουμε την πρωτοβουλία.Έχοντας λοιπόν αυτά στο μυαλό μου πάντα,πιστεύω στην απόλυτη ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους και είμαι οπαδός του πνεύματος της "Αθηναικής Δημοκρατίας" όπου ο κάθε πολίτης κρίνονταν ικανός να συμμετέχει στα κοινά και να διοικήσει και όχι μόνο οι "ειδικοί".Ας προσπαθήσουμε όμως να βρούμε τα λογικά βήματα που θα κατατείνουν προς τα εκεί μια και είναι δύσκολο να κάνουμε άλματα.Επ' ευκαιρεία θα ήθελα να ακούσω και τις συγκεκριμένες γνώμες σας σ'αυτά τα λίγα που πρότεινα.Ας απορριφθούν αλλά τουλάχιστον να το ξέρουμε.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΙΣΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το Κυρ Μαρ 23, 2008 2:49 pm

Το μεταφέρω όπως το έβαλα στο e-forum, έχει και η "πολυσυλλεκτικότητα" τα πολιτικά της όρια.

Αγαπητοί μου φίλοι

Η διαφοροποίηση του θέματος είναι σαφής : Το να διαπιστώνουμε την ύπαρξη ανισοτήτων στην κοινωνία είναι εντελώς διάφορο από το να τις αποδεχόμαστε και να τις δομούμε θεσμικά στην κοσμοθεωρία μας.

Ο ίδιος ο Δυτικός κόσμος είναι δομημένος νομικά πάνω στην (έστω κατ' επίφαση) ισότητα/ Αυτή εκφράζεται σε όλα τα συντάγματα και στις διεθνείς συμβάσεις. Ο δυτικός πολιτισμός έχει στηθεί πάνω στην ισότητα των ανθρώπων, των πολιτών, των φύλων, των "ιδιαιτεροτήτων" κοκ. . Ο βαθμός προόδου των ίδιων των δυτικών κοινωνιών μετριέται απο τον βαθμό ισότητας, την εξάλειψη των διακρίσεων, το κράτος δικαίου, την ισονομία, την ισοπολιτεία ... . Οταν φθάνουμε στην αμφισβήτηση και του κεκτημένου αυτού και συνταυτιζόμαστε με αριστοκρατικές αντιλήψεις, κοινωνικές πυραμίδες, αξιακές αντιμετωπίσεις γυρνάμε στον μεσαίωνα. Επειδή η επιστροφή στον μεσαίωνα ανήκει τελικά στις επιδιώξεις της "νέας τάξης πραγμάτων", η επίθεση στις αξίες αυτές (έστω και ισχύουσες κατά το γράμμα μόνο του νόμου) καθιστά την πορεία της κοινωνίας, πορεία οπισθοδρόμησης.
Αυτά για την σύγχρονη αστική αντίληψη.

Ομως εμείς δεν αρκούμεθα στην υπεράσπιση των αστικών δεδομένων (και βέβαια ούτε αναρχικός είμαι, ούτε χρειάζεται κανείς να είναι αναρχικός για να υπερασπιστεί τα αστικά πολιτικά κεκτημένα).
Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές έχουμε τελικά ως σκοπό να μετουσιώσουμε την νομική και κατ' επίφαση ισότητα σε πραγματικότητα.
Δημοκρατία και Σοσιαλισμός συναντιούνται και έχουν κοινό τελικά σκοπό την ισότητα των ανθρώπων, την πραγματική και σε κάθε επίπεδο ισότητα.

Η Δημοκρατία, το τελειότερο των πολιτευμάτων: την απόλυτη και πραγματική πολιτική ισότητα
Ο Σοσιαλισμός, η τελειότερη μορφή κοινωνικής οργάνωσης: την απόλυτη και πραγματική κοινωνική ισότητα.

Πυραμίδες, ιεραρχίες, αξιακά δεδομένα και διακρίσεις επαγγελματικής ή άλλης προέλευσης όχι μόνο δεν έχουν θέση στην δημοκρατία και στον σοσιαλισμό, αλλά είναι στην πραγματικότητα οι αντίπαλοί του.
Το μεγαλείο της δημοκρατίας ήταν ότι έδινε την ίδια ισχύ, το ίδιο βήμα και για τον ίδιο χρόνο (κλεψύδρα) στον Περικλή και στον τελευταίο αγρότη.
Το μεγαλείο του σοσιαλισμού είναι ότι ακόμα και αυτός που εξέχει ως άνθρωπος, δεν εκμεταλλεύεται προς όφελός του τις ικανότητές του αλλά προς όφελος της κοινωνίας, δεν καταπιέζει, δεν κερδοσκοπεί απέναντι στους πιο αδύναμους, αλλά αγωνίζεται να τους αναγάγει στο ίδιο επίπεδο με αυτόν.
Πρώτιστος συνεπώς σκοπός μας ως δημοκρατών και σοσιαλιστών είναι η πραγμάτωση της ισότητας

Δεν είναι συνεπώς ανεκτό, ούτε να αποδεχόμαστε την ανισότητα και να μην μαχόμεθα για να την εξαλείψουμε, ούτε - και πολύ περισσότερο - να την αναγάγουμε σε ιδεολογία μας !!!.


Υ.Γ. Είναι σαφές ότι ως δημοκρατία εννοώ την άμεση πραγματική δημοκρατία και όταν αναφέρομαι στον σοσιαλισμό αναφέρομαι στο τελευταίο βήμα κοινωνικής εξέλιξης πριν την αταξική κοινωνία, η οποία και πάλι σοσιαλιστική είναι.


Πέραν όμως των ανωτέρω και παρά τις υπερφίαλες δηλώσεις της, τελικά η "δεξιά" είναι ουσιαστικά η παράταξη της ανισότητας, της ουσιαστικής κοινωνικής και πολιτικής ανισότητας. Τα δικαιώματα, χωρίς κοινωνική και πολιτική ισότητα, είναι τελικά κενά γράμματα, τυπικές νομικές ρυθμίσεις, που παραμένουν τύπος, αλλά δεν υφίστανται στην ουσία. Ολα αυτά διαμορφώνουν την πραγματικότητα του καπιταλισμού υπό όλες του τις εκφάνσεις. Ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι άλλη μία έκφανση της αρχής αυτής ... και ο λαγός έχει το δικαίωμα να βιώνει μέχρι να καταστεί θήραμα του λεόντα ... .
Ομως για μας ο σκοπός είναι η πραγματική και σε κάθε επίπεδο ισότητα (όχι ισοπέδωση, αλλά ισότητα).

Εάν θα θέλαμε συνεπώς να συνοψίσουμε σε μία πολιτική για το σήμερα της κονωνίας, του ΠΑΣΟΚ, του ελεύθερα σκεπτόμενου κόσμου, σε μια πολιτική που αυτόματα γεννά πρακτικές, σε ένα σύμβολο, σκοπό και σύνθημα του αγώνα μας, θα συνοψίζαμε σε μία μόνο λέξη : ΙΣΟΤΗΤΑ

Κανείς δεν μπορεί να αντιτείνει τι, κανένα επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην λέξη ΙΣΟΤΗΤΑ
Κανείς άνθρωπος από το "άλλο στρατόπεδο" δεν μπορεί πραγματικά απέναντι στην ισότητα, καθώς στην ίδια έννοια είναι δομημένος ο καπιταλιστικός κόσμος. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τις θέσεις μας, αλλά και τις αντινομίες - αντιφάσεις του καπιταλισμού για να πορευθούμε με σίγουρα βήματα στη νίκη μας.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης