e-pasok
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΣΟΚ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ.

4 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΣΟΚ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ. Empty ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΣΟΚ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ.

Δημοσίευση  geKollias Τρι Μαρ 18, 2008 6:15 pm

Η κίνηση του Προέδρου να ανακοινώσει στο σώμα του Συνεδρίου την πρόθεσή του να προτείνει για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο πρόσωπα που δεν έχουν χρηματίσει Υπουργοί ή Υφυπουργοί, εκφράζοντας την επιθυμία - απαίτηση τόσο των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, όσο και της κοινωνίας, ήταν σοφή. Κι αυτό γιατί ήταν αναμενόμενη η αντίδραση των "πρωτοκλασάτων" στελεχών. Από την στιγμή, όμως, που η πρόταση του Προέδρου επικροτήθηκε από το σώμα των Συνέδρων, απέκτησε την δημοκρατική νομιμοποίηση και όποιος την αμφισβητήσει αυτόματα θα έρθει σε αντίθεση με την βούληση των μελών του Κινήματος.
Επί της ουσίας τώρα.
Η επιλογή των προσώπων πρέπει να γίνει με προσοχή, με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πάντα στα πλαίσια του κανόνα που ο ίδιος ο Πρόεδρος έθεσε στο Συνέδριο: ΑΝΑΝΑΕΩΣΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
Πολλοί μιλούν για "πολιτικό πείραμα". Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι "πείραμα", αλλά αυτονόητη πολιτική κίνηση, για το μέλλον του Κινήματος.
Όμως...
Άρχισαν οι γκρίνιες -ΠΑΛΙ- των "αποκλεισμένων". Αυτών που θεωρούσαν ότι "αυτοδίκαια" πρέπει να συμμετέχουν, εφ΄ όρου ζωής, σ΄ όλα τα καθοδηγητικά όργανα. Αυτών που πιστεύουν ότι, περίπου "είναι θέλημα Θεού" να είναι "ηγεσία". Των "αναντικαταστατων" (κι ας είναι γεμάτα τα νεκροταφεία από αναντικατάστατους). Αυτών που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση του Κινήματος.
Ας πάψουν επιτέλους!
Κουράστηκαν και μας κούρασαν.
Ξεπεράστηκαν από την εποχή και μας απογοήτευσαν.
Αποτελούν χθές κι εμείς παλεύουμε για το αύριο.
Ας πάψουν επιτέλους!
Όσο συνεχίζουν τόσο απομακρύνονται από την βάση. Κι η βάση τιμωρεί, όταν διαισθάνεται ότι υπάρχουν "στρατηγικές προσωπικής επιβίωσης".
Δεν μας αφορά, σύντροφοι, η προσωπική σας πολιτική επιβίωση. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι -δεν πρέπει να είναι- Κόμμα Στελεχών, αλλά Κίνημα Λαού.
Τώρα είναι η δική μας ώρα. Είναι η ώρα όλων αυτών που στηρίξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, στο όνομα της ανανέωσης του Κινήματος. Είναι η ώρα να σταθούμε δυναμικά δίπλα του. Με πράξεις κι όχι λόγια.
Είμαι από αυτούς που - για καιρό τώρα - "γκρίνιαζα", γιατί διέκρινα μια στασιμότητα.
Είμαι, σήμερα, αυτός που λέω:
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.
Σύντροφοι ο πρόεδρος έκανε την αρχή. Τώρα το παιχνίδι είναι στα χέρια μας.
Είναι η ώρα και της δικής μας ευθύνης.

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 64
Τόπος : Βαρνάβας Αττικής

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΣΟΚ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ. Empty Απ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΣΟΚ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ.

Δημοσίευση  DimKaramitsas Τρι Μαρ 18, 2008 8:09 pm

Ανανέωση και ενότητα δεν αποτελούν αξίες, αλλά μέσα ... .
Η ανανέωση δεν έχει αξιακό περιεχόμενο και εμένα προσωπικά μου λέει μόνο ότι κάποιοι πρέπει να οδεύσουν προς τις οικίες τους. Οι νέοι που θα έλθουν δεν είναι κατ' ανάγκη αξιότεροι και καλύτεροι. Σε ένα κόμμα που μαστίζεται από διαχειριστικό κυβερνητικό εξουσιασμό είναι πολύ πιθανό (το πιθανότερο) να είναι παιδιά του ίδιου συστήματος.
Η ενότητα πάλι δεν έχει ίδιον αξιακό περιεχόμενο. Ενότητα μπορούν να έχουν και οι Χρυσαυγίτες. Δεν αποτελούν συνεπώς αξιακό δεδομένο αλλά αναγκαιότητα. Μην ξεχνάμε όμως τις πολιτικές διαφοροποιήσεις. Οσο οι γιάπηδες του Σημίτη και οι δήθεν παπανδρεϊκοί (του Ανδρέα) της καρέκλας λεκιάζουν το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα.

Στο ΠΑΣΟΚ του ανθρώπου, το αξιακό σύστημα είναι σαφές Ανθρωπος : κεντρική έννοια της κοινωνίας, Δημοκρατία και Σοσιαλισμός. Από τις αξίες αυτές παράγονται σειρά ομάδων αξιών συνυφασμένων με αυτές: κοινωνική κάλυψη των βιοτικών ανθρώπινων αναγκών, ισότητα, ισοπολιτεία, ελευθερία κλπ. ... . Με τις αξίες αυτές παράγονται και νέες πολιτικές (θεσμοί και πρακτικές).
Τα πράγματα για μένα είναι απλά και όμορφα ... .
Χωρίς ασάφειες, γενικότητες και στρογγυλέματα.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Δημοσίευση  PanagiotisP Τρι Μαρ 18, 2008 10:28 pm

Και τα δυο σχόλια που διάβασα είναι καταπληκτικά. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 41
Τόπος : Αθήνα

Δημοσίευση  Eleni Τρι Μαρ 18, 2008 11:50 pm

Αγαπητέ DimKaramitsas μην μας μαυρίζεις την ψυχή. Το ξέρουμε ότι εκεί επάνω, στον προθάλαμο της εξουσίας είναι μακριά η ουρά, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από εδώ; Ο ΓΑΠ όμως είναι μια ελπίδα,'Ετσι δεν είναι; Αν τον βοηθήσουμε κι εμείς κάτι μπορεί να γίνει. Στο κάτω-κάτω δεν μας παίρνει άλλο να είμαστε θεατές γιατί ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Πρέπει ο κόσμος να οργανωθεί και να πιέσει για να πετύχουμε κάτι καλό. Όσο για το αν οι νέοι είναι πάντα καλύτεροι μας το απέδειξε η επιλογή Τσίπρα!

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Δημοσίευση  DimKaramitsas Τετ Μαρ 19, 2008 11:43 am

Αγαπητή Ελένη δεν θέλω να μαυρίζω κανενός την καρδιά. Ο ίδιος ο ΓΑΠ είναι μέρος του μηχανισμού αυτού ... αποτελεί ένα σημαντικό εξάρτημά του, αλλά δεν τον κατευθύνει μόνος του. Απόδειξη περί τούτου είναι το γεγονός ότι μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο / επίσης εξάρτημα.
Εμείς μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα, πέραν της συμμετοχής στο ωραίο αυτό φόρουμ.
Αυτό που έχω προτείνει είναι απλό : 2-3 μπορούμε να ξεκινήσουμε την ζωντανή διαβούλευση με την κοινωνία για την δημιουργία κοινωνικού κινήματος. Εμείς μπορούμε να ξανακάνουμε την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ κίνημα της κοινωνίας.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επιστροφή στην κορυφή