Τρόπος δράσης ενός δημοκρατικού ΠΑΣΟΚ

Πήγαινε κάτω

Τρόπος δράσης ενός δημοκρατικού ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  thepos Την / Το Τρι Μαρ 18, 2008 4:46 pm

Αυτή η εγγραφή γίνεται σε συνέχεια της θέσης μου για την χρηματοδότηση των κομμάτων για να προτείνω έναν τρόπο δράσης που όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ αλλά και να υιοθετήσει ως μόνιμο.Θα προσπαθήσω να είμαι τηλεγραφικός και ελπίζω κατανοητός.
Επιλέγεται ένα θέμα πχ η τοπική ανάπτυξη.Γίνεται ένα ερωτηματολόγιο και σπίτι-σπιτι μαγαζί -μαγαζί και σε οργανωμένα στέκια(ιδέα της Ελένης) αναζητήται η γνώμη όλων για το ποια κατά την γνώμη τους θα έπρεπε να είναι η ανάπτυξη του τόπου τους.Οι απαντήσεις κωδικοποιούνται και αποστέλλονται σε πρώτη φάση σε όλους αυτούς που απάντησαν(επισημαίνω ότι κανείς ή τουλάχιστον οι περισσότεροι δεν θα αρνηθούν την έκφραση της γνώμης τους) νέα ερωτηματολόγια με θέσεις μερικώς επεξεργασμένες (πολλαπλής επιλογής για να επιλέξουν την κατα την γνώμη τους καλύτερη ή καλύτερες).Στην συνέχεια ανοιχτές συναντήσεις για να δημοσιοπηοιθούν οι τελικές θέσεις (που βέβαια θα είναι εμφανής ο επιρρεασμός από την κοινή γνώμη).Έτσι πετυχαίνουμε α) προσέγγιση μεγαλύτερου μέρους πολιτών β)ευμενή από την πλευρά τους στάση, μετά από μια φυσιολογική και πρώτη κατάσταση δυσπιστίας γ) εν δυνάμη ψηφοφόρους και δ) και σπουδαιότερο οργάνωση σε μια δημοκρατική βάση και ανάδειξη στελεχών μέσα από την ζύμωση με τον κόσμο και όχι εγκάθετους

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τρόπος δράσης ενός δημοκρατικού ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Τρι Μαρ 18, 2008 11:19 pm

Αγαπητέ thepo,
Η πρότασή σου είναι πολύ ωραία και υλοποιήσιμη αλλά με ένα μεγάλο μειονέκτημα: το ποιός συντάσσει το ερωτηματολόγιο και πόσες καθοδηγούμενες απαντήσεις βάζει. Φαντάσου να διαβάσεις κάπου την παρακάτω ερώτηση:

Τι παιδεία θέλετε;
β) μια κακη παιδεία
γ) ένα καλό σχολείο
δ) ένα κακό σχολείο
Δεν θα τραβάς τα μαλλιά σου με αυτό; Πάρε παράδειγμα το πρόσφατο ερωτηματολόγιο του Σκανδαλίδη. Έχει αποδειχθεί οτι τα υψηλόβαθμα στελέχη συχνά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και το χειρότερο είναι οτι δεν δουλεύουν προκειμένου να βρουν και να προτείνουν υλοποιήσιμες λύσεις. Εδώ ερχόμαστε εμείς ως διαδικτυακή αυτοοργάνωση. Για να φωτίσουμε το τοπίο με εναλλακτικές λύσεις και να τις στηρίξουμε διαδικτυακά με την ψήφο μας. Στο dialogos.pasok.gr έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση αυτή και καταλήξαμε οτι ο απλός πολίτης πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορεί όχι μόνο να απαντά σε ερωτηματολόγια αλλά και να συμμετέχει στην διαμόρφωση των επιλογών των οποίων θέλει να έχει. Ακριβώς λόγω αυτής της ανάγκης ξεκίνησε να λειτουργεί αυτό το φόρουμ. Προκειμένου δηλαδή μαζί να συναποφασίσουμε πρακτικά ποιές διαφορετικές επιλογές έχουμε και να αναδειχθούν δια ψηφοφορίας εκείνες τις οποίες θα προωθήσουμε. Μέχρι σήμερα οι περισσότερες επιλογές που μας δίνουν οι πολιτικοί είναι αφελώς γενικόλογες και απαράδεκτες. Επί της ουσίας των προτάσεών σου και της συμμετοχής όλων θα συμφωνήσω 100%. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε.

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 36
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης