Πρόταση για τον τρόπο εκπαίδευσης και στελέχωσης των τοπικών οργανώσεων

Πήγαινε κάτω

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ

100% 100% 
[ 8 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Σύνολο Ψήφων : 8

Πρόταση για τον τρόπο εκπαίδευσης και στελέχωσης των τοπικών οργανώσεων

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Δευ Μαρ 17, 2008 11:36 pm

Πρόταση για τον τρόπο εκπαίδευσης και στελέχωσης των τοπικών οργανώσεων

Περίληψη
: γράφω ορισμένες ιδέες – προτάσεις για το τι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στη στελέχωση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε.

Ανάλυση. Ο πρόεδρος υποσχέθηκε την άμεση επαφή με τον κόσμο. Ελπίζουμε πως το εννοεί πραγματικά και θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μας είπε όμως με ποιους ανθρώπους πρόκειται να το πετύχει. Ορισμένες συμπεριφορές έχουν απομακρύνει πολύ κόσμο από το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να υπάρξει μέριμνα για αυτό. Η διαφθορά και η διαπλοκή δεν πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα σε ένα βράδυ. Εκεί μέσα στα γρανάζια και τους μηχανισμούς του πασοκ παραμονεύει να ροκανίσει κάθε προσπάθεια. Θα γίνουν τόσα έξοδα, θα ανοίξουν καινούργια γραφεία για να προσεγγίσουμε τον κόσμο. Ποιούς ανθρώπους όμως θα χρησιμοποιήσουμε και τι προσόντα θα πρέπει να έχουν για να αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες καρπό;

Θυμάμαι μια πρόσφατη εμπειρία μου στην νομαρχιακή οργάνωση της περιοχής μου όταν πήγα να ρωτήσω πληροφορίες για την τελευταία εκλογή προέδρου. Μια νεαρή κοπέλα σήκωσε για λίγο το κεφάλι, μου είπε δυο κουβέντες, μου έδωσε κάτι χαρτιά και ξαναγύρισε στον υπολογιστή της. Σε ότι τη ρωτούσα μου απαντούσε μονολεκτικά. Όταν τέλειωσα και έφυγα είχα μείνει με την γεύση μιας «άχρωμης» και «άοσμης»εξυπηρέτησης ενός βαριεστημένου δημόσιου υπαλλήλου. Ακόμα είναι νωπή και η εμπειρία μας από την οργάνωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του προέδρου του κινήματος. Άνθρωποι αφιλόξενοι, ανοργάνωτοι, χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια προσέγγισης του κόσμου, έτοιμοι για καυγά. Με αυτούς τους ανθρώπους θα προσπαθήσουμε να γίνουμε αρεστοί και να προσελκύσουμε νέους ψηφοφόρους; Πάλι θα κοιτάξουμε να βολέψουμε τα παιδιά των «ημετέρων» εις βάρος της εικόνας του κινήματος;

Κατά την προσωπική μου άποψη τα καινούργια γραφεία θα πρέπει να στελεχωθούν από «οικοδέσποινες» και «οικοδεσπότες» και όχι από υπαλλήλους . Τι θέλω να πω με αυτό; Θα πρέπει να είναι άνθρωποι κοινωνικοί, ευγενείς, ομιλητικοί, να καλωσορίσουν τον επισκέπτη με χαμόγελο και να πιάνουν πολύ εύκολα κουβέντα. Να είναι ζεστοί αυθόρμητοι και να κάνουν τον άλλο να νοιώθει σαν στο σπίτι του. Να είναι φιλικοί και πρόθυμοι να ενθαρρύνουν, να βοηθήσουν, και ιδιαίτερα τα νέα μέλη μέχρι να βρουν νέους φίλους και να έχουν πάντα ένα καλό λόγο να πουν. Παράλληλα όμως θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι και σοβαροί στις ενέργειες τους, να παρακολουθούν τι «παίζει», να επεμβαίνουν συμβιβαστικά και να προλαβαίνουν διχόνοιες και παρεξηγήσεις.

Θα πρέπει να βγάλουμε προς τα έξω ένα προφίλ σοβαρό και υπεύθυνο αλλά παράλληλα ευχάριστο και δημιουργικό. Είναι απαραίτητη λοιπόν η εκπαίδευση των ατόμων που θα υποδέχονται ώστε να πείθουν και τους νέους και τους παλιούς ψηφοφόρους. Τη γενική εκπαίδευση θα πρέπει να την αναλάβει άνθρωπος με ανάλογα προσόντα.

Σίγουρα στα καινούργια γραφεία θα πρέπει να μπουν και διάφορες δραστηριότητες και να γίνουν «στέκια» κατά κάποιο τρόπο. Προς ποιά κατεύθυνση όμως; Η τάση που επικρατεί γύρω μας είναι να προσεγγίσουμε τους νέους. Και αναρωτιέμαι γιατί μόνο τους νέους; Μας ενδιαφέρουν οι ψηφοφόροι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ! Αν απομονώσουμε ηλικιακά τους νέους έχουμε επιπρόσθετους κινδύνους. Τα νέα παιδιά είναι καμιά φορά επιπόλαια στη χρήση του διαδικτύου ή σε άλλα πράγματα. Αν σε κάποιο στέκι δημιουργηθεί οποιοδήποτε «στραβό» θα το πάρουν τα ΜΜΕ που μας «αγαπούν» θα το ξεχειλώσουν. Κινδυνεύουμε να περάσουμε από τους «πρασινοφρουρούς» και τα «κομματόσκυλα», που μας κατηγορούσαν μέχρι σήμερα, στους νέους «κακόφημους οίκους» του πασοκ. Αν συμβεί έστω ένα περιστατικό, ακόμα και οι γονείς θα φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να πλησιάσουν. Έτσι όλη η προσπάθεια θα πάει χαμένη.

Δική μου πρόταση είναι να στηριχτούμε στο κύτταρο της κοινωνίας που είναι η οικογένεια. Να αναβαθμίσουμε το ρόλο της, να ανοίξουμε τις πόρτες στα καινούργια «στέκια» προσκαλώντας στο ίδιο μέρος ταυτόχρονα όλα τα μέλη της οικογένειας. Στο ίδιο μέρος να υπάρχουν υπολογιστές για τους νέους, αλλά και τραπέζια συζήτησης για τους μεγάλους, άντρες και γυναίκες. Να ζυμώνεται το παλιό με το καινούργιο και οι νέοι να γνωρίζονται μεταξύ τους, να κοινωνικοποιούνται, μέσα σε ένα περιβάλλον ζεστό και ανθρώπινο αλλά και ασφαλές. Να μοιράζονται εμπειρίες και απόψεις με συνανθρώπους τους με κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς στόχους. Να είναι ένα μέρος που θα μπορούν να οργανώνονται απλές γιορτές κάποια βράδια όπως τα παλιά «πάρτι ρεφενέ» ή να υπάρχουν προτζέκτορες για προβολή ταινιών πχ κάθε Παρασκευή. Θα ήταν μια προσφορά για τον τόπο να οργανώσουμε τέτοιες «μικρές κοινωνίες» βασισμένες στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά αλλά και σε ηθικές αξίες. Ο καθένας από τα μέλη να φέρνει ένα γλυκό ή αναψυκτικό και με μια καλή μουσική να περνούν ευχάριστα. Τότε θα μπορεί ο καθένας να καλέσει και τη γειτόνισσα, το φίλο, το γνωστό που δεν είναι πασοκ και σιγά -σιγά μπορούν να πληροφορούν την κοινωνία για τον καινούργιο τρόπο διακυβέρνησης που ευαγγελίζεται τώρα το κόμμα. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγονται βαρύγδουπες συγκεντρώσεις σε κέντρα διασκέδασης όπως ταβέρνες και μπουζούκια. Δεν πρέπει να έρχεται σε δύσκολη θέση ούτε ΕΝΑ από τα μέλη που δεν θα έχει το οικονομικό περιθώριο να ακολουθήσει. Δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι τούτο τον καιρό που η Ελλάδα δοκιμάζεται από την φτώχεια «οι πασόκοι που είναι διαπλεκόμενοι» τους δίνει το κόμμα χρήματα και σπαταλούν. Θυμηθείτε την προηγούμενη συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα που όλοι με ακριβά αυτοκίνητα πήγαιναν τα βράδια στα μπουζούκια δίνοντας μια άσχημη εικόνα αλαζονείας στον κόσμο που υποφέρει και τα φέρνει δύσκολα.

Σε μια εποχή απομόνωσης, μοναξιάς και αδιαφορίας που ακόμα και οι νέοι μπορεί να έχουν κατακτήσει την σεξουαλική απελευθέρωση αλλά πολλές φορές στερούνται την παρέα και την συντροφικότητα, θα μπορούσε με απλότητα το πασοκ να πειραματιστεί στο να εγκαινιάσει μια νέα ποιότητα στις ανθρώπινες σχέσεις. Γυρίζοντας στην απλότητα, εγκαταλείποντας την αλαζονική επίδειξη να προσεγγίσει φαρδύτερα κοινωνικά στρώματα. Ούτε λοιπόν «αριστερά» όύτε «δεξιά» στοφή. Στόχος ο άνθρωπος μέσα στο φυσικό του περιβάλλον, την οικογένεια. Αν θέλουμε να ξοδεύουμε επιδεικτικά χρήματα καλό θα είναι να το κάνουμε σαν ιδιώτες και όχι σαν κόμμα. Αν θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε περισσότερα από τους άλλους, μπορούμε να το κάνουμε προσφέροντας στους άλλους!

Συμπεράσματα
Προτείνω:
1) Να εκπαιδευτούν όσοι θα στελεχώσουν τα γραφεία και να ισχύει ένας ενιαίος κώδικας προσέγγισης και συμπεριφοράς.
2) Σε κάθε γεγονός, είτε κοινωνικό, είτε διαδικαστικό πχ ψηφοφορίες αφού δοκιμαστεί πρώτα πρακτικά και πειραματικά μετά να προταθεί σε όλες τις τοπικές οργανώσεις ως κοινός ενιαίος τρόπος δράσης. Δεν έχουμε πια κανένα περιθώριο οργανωτικού λάθους.
3) Να προωθήσουμε την συνύπαρξη, την ανάδειξη και ισχυροποίηση της οικογένειας, και την αλληλοβοήθεια. Ο ηλικιωμένος έχει να δώσει τις εμπειρίες και την σοφία του, ο ώριμος την υπευθυνότητα της διοίκησης, ο νέος τον αυθορμητισμό του, τον δυναμισμό και τις γνώσεις νέας τεχνολογίας. (Μπορεί για παράδειγμα οι νεότεροι να βοηθούν τους παλιούς στην χρήση του υπολογιστή, στο να φτιάξουν δικό τους blog κλπ.). Πρέπει δηλαδή οι δραστηριότητες των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων να έχουν κάποια ανεξαρτησία αλλά πάντα η οργάνωση να γίνεται στη βάση της οικογένειας και όχι στους «υπεύθυνους» κομματάρχες και «κατηχητές».

Συμφωνείς ή Διαφωνείς;

var OutbrainPermaLink='http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t32.htm#73'; var OB_demoMode = false; var OB_langJS ='http://widgets.outbrain.com/lang_gr.js'; if ( typeof(OB_Script)!='undefined' ) OutbrainStart(); else { var OB_Script = true; var str = '<\/script>'; document.write(str); }

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πρόταση για τον τρόπο εκπαίδευσης και στελέχωσης των τοπικών οργανώσεων

Δημοσίευση  xristos Την / Το Τετ Μαρ 26, 2008 1:21 am

Αγαπητή Ελένη,
Όσα γράφεις είναι πολύ ωραία με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι ως υπεύθυνοι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι ότι για πολύ λίγες οργανώσεις θα υπαρξουν εθελοντές που θα δέχονται να μένουν συστηματικά στα γραφεία του κινήματος. Κατά κανόνα περνούν απ΄αυτά, όποτε μπορούν , κάποια απο τα μέλη των Δ.Ο. και είναι ευτύχημα για μία Δ.Ο. αν υπάρχει έστω και ένας που μπορεί να το κάνει αυτό συστηματικά. Ας μη ξεχνούμε ότι όλοι μας είμαστε εθελοντές στο κίνημα και με άλλες υποχρεώσεις, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για επιλογή και μάλιστα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εκτός και εννοείς πρόσωπα, που επιλέγονται με αμοιβή γι΄αυτή τη δουλειά για κάθε Δ.Ο., οπότε αυτό μπορεί να γίνει. Τότε όμως περνούμε σε ένα κίνημα αμοιβόμενων μελών , που στην πορεία θα έχει άλλες χειρότερες παρενέργειες και δεν ξέρω αν οι οικονομικές δυνατότητες του κινήματος μπορούν να αντέξουν αυτό το οικονομικό βάρος.
Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε στη βάση που θέτεις το θέμα, αν τα βουλευτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετακομίσουν στα Γραφεία που θα έχει το κίνημα σε κάθε Δημοτική οργάνωση , οπότε η μόνιμη παρουσία ανθρώπων σ΄αυτά εξασφαλίζεται απο τους γραμματείς που ούτως ή άλλως έχουν οι βουλευτές και μάλιστα αμοιβόμενους, συνεπικουρούμενους απο μέλη των Δ.Ο. Δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, λόγος ύπαρξης ξεχωριστών βουλευτικών γραφείων, που κατά κανόνα συντηρούν την πελατειακή και όχι ιδεολογική και πολιτική σχέση πολιτών -βουλευτών Οι άνθρωποι αυτοί θα εξυπηρετούσαν θαυμάσια τις γραφειοκρατικές ανάγκες των οργανώσεών μας για να μπορούν τα μέλη τους να ασχολούνται περισσότερο με τα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας, καθώς επίσης οι βουλευτές θα διαποτίζονταν απο τη φιλοσοφία της νίκης του ΠΑΣΟΚ περισσότερο παρά της πάση θυσία προσωπικής τους επανεκλογής, που ισχύει τώρα. Δυστυχώς τα προσωπικά παιχνίδια των υποψηφίων βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και άλλων μεγαλοστελεχών μας στις εκλογές προκειμένου να εξασφαλίσουν την προσωπική τους εκλογή όλα τα χρόνια που είχαμε την πολιτική υπεροχή δεν είναι ανεξάρτητα απο τη σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πρόταση για τον τρόπο εκπαίδευσης και στελέχωσης των τοπικών οργανώσεων

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Παρ Απρ 04, 2008 10:49 pm

Δεν υπάρχουν εθελοντές
στα κόμματα αγαπητέ μου, πελάτες υπάρχουν. Υπάρχουν οι άνθρωποι που προσκολλώνται
στα κόμματα για να διοριστούν στο δημόσιο, για να πάρουν πριμοδοτήσεις, για να
κάνουν γενικά την δουλειά τους. Εκτός από πολύ λίγους ρομαντικούς οραματιστές, που
προσπαθούν να προσφέρουν εθελοντικά για να δημιουργηθεί μια καλύτερη κοινωνία
όλοι οι άλλοι πηγαίνουν για το συμφέρον τους. Όλα αυτά τα χρόνια πόσοι
διορίστηκαν; πόσοι έκαναν δουλειές; Πόσοι πήραν χρήματα και επωφελήθηκαν τα μέγιστα
από το πασοκ;. Πόσοι από αυτούς τώρα που το πασοκ βρίσκεται σε δύσκολη θέση
προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν εθελοντικά σε χρήμα και σε εργασία για να
κρατηθούν τα γραφεία; Πόσο στοιχίζουν στη χώρα οι ορδές των συμβασιούχων-εθελοντών
από όλα τα κόμματα; Θα πρέπει κάποια στιγμή να βγάλουμε το κεφάλι μας από την
άμμο, να σταματήσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, να ανοίξουμε τα μάτια μας και να
πούμε τα πράγματα επιτέλους με το πραγματικό τους όνομα. Διαφορετικά δεν
πρόκειται να αναγεννηθούμε σαν κόμμα ή σαν χώρα. Αν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε
ξανά τις παλιές αποτυχημένες συνταγές τότε θα χάσουμε και την τελευταία
ευκαιρία να μας εμπιστευτεί πραγματικά ο κόσμος. Αγαπητέ Χρίστο τώρα πια
ψάχνουμε για οριστικές, βιώσιμες αλλά και διαφανείς πρακτικές. Ξέρω ότι είναι δύσκολο
να βρεθούν αλλά είναι η μόνη μας ελπίδα και δεν πρέπει να απελπιστούμε τόσο
εύκολα. Προσωπικά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω αλλά αν παραδεχτούμε το
παρόν μοντέλο εθελοντισμού σαν αποτυχημένο είναι η αρχή για να σκεφτούμε την
επόμενη κίνηση.

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πρόταση για τον τρόπο εκπαίδευσης και στελέχωσης των τοπικών οργανώσεων

Δημοσίευση  geKollias Την / Το Δευ Απρ 07, 2008 7:14 pm

Έχοντας εμπειρία χρόνων σε Τοπική -τότε- Οργάνωση πράγματι θεωρώ δύσκολο το να υλοποιηθεί η πρόταση που κατέθεσε η Eleni. Όμως συμφωνώ μαζί της ότι ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ αν θέλουμε να πλησιάσει πάλι ο κόσμος το Κίνημά μας.
Η "εμπειρία" που έχουν οι Πολίτες από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικότατη. Σε σημείο μάλιστα που πιστεύω ότι η σημερινή κατάστασή του δεν οφείλεται τόσο στα κεντρικά στελέχη, όσο στα τοπικά.
Γιατί το τοπικό στέλεχος ζεί μαζί με τον Πολίτη, είναι γνωστό του, άρα έχει σαφή εικόνα τόσο της συνέπειάς του, όσο και της διαδρομής του. Συνεπώς έχει πολύ μεγάλη σημασία η "εικόνα" που εκπέμπει το τοπικό στέλεχος.
Στο τέλος - τέλος ας εκπαιδευτεί ένας από κάθε Δημοτική Οργάνωση ο οποίος θα αποτελέσει το υπόδειγμα και για τους άλλους. Μόνο που χρειάζεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο ποιός θα είναι αυτός. Γιατί υπάρχουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και "εθελοντές". Υπάρχουν αυτοί που αγαπούν και πονάνε το ΠΑΣΟΚ και αυτοί που το χρειάζονται για την πολιτική, κοινωνική, οικονομική τους ανέλιξη. Προσοχή λοιπόν, ΠΡΟΣΟΧΗ!

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 58
Τόπος : Βαρνάβας Αττικής

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://geKollias.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πρόταση για τον τρόπο εκπαίδευσης και στελέχωσης των τοπικών οργανώσεων

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Τρι Απρ 08, 2008 4:56 pm

Αγαπητοί φίλοι προσπαθώ να σκεφτώ κίνητρα για να πλησιάσει ο πολίτης στην τοπική οργάνωση αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι που να είναι διαφανές, να είναι τίμιο και να είναι χρήσιμο για τον κόσμο. Καμιά ιδέα;

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση  ΑΡΓΟΣ Την / Το Τρι Μαϊος 19, 2009 7:36 pm

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΠΑΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥς ΣΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ Ο.ΤΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ .

ΑΡΓΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 10
Ημερομηνία εγγραφής : 31/10/2008
Ηλικία : 56
Τόπος : Ν.ΓΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι οργανώσεις

Δημοσίευση  thepos Την / Το Τρι Μαϊος 26, 2009 6:26 pm

Αγαπητέ φίλε
Ένας τρόπος υπάρχει για να σπάσουν οι διάφοροι συσχετισμοί και άλλα που δεν είναι η ώρα να τα ονομάσουμε είναι να εμπιστευτούμε τους πολίτες-μέλη. Γιατί εκλογές; Για να αντιγράφουμε το γνωστό μοντέλο; Κλήρωση. Όλοι είναι ικανοί. Ευκαιρίες χρειάζονται που με το υπάρχον σύστημα ποτέ δεν θα τις έχουν.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Δημοσίευση  ΑΡΓΟΣ Την / Το Πεμ Μαϊος 28, 2009 6:48 pm

ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!. ΕΦΥΓΕ & Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ.ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ , ΔΗΛ.ΣΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ.
ΠΟΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ? ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟ .ΠΟΙΟΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ? ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ?
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΑΠΛΩΜΕΝΗ? ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ?
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΕΛΕΝΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ , ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, . Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΗ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.
ΣΤΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΙΣΩ.ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΚΟΝΗ ΕΠΕΣΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΑΚΟΜΗ.
ΝΑΙ ΕΛΕΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΚΑΤΩ ΑΚΟΜΗ .ΕΜΠΡΟΣ ΓΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ .

ΑΡΓΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 10
Ημερομηνία εγγραφής : 31/10/2008
Ηλικία : 56
Τόπος : Ν.ΓΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πρόταση για τον τρόπο εκπαίδευσης και στελέχωσης των τοπικών οργανώσεων

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Πεμ Μαϊος 28, 2009 7:25 pm

Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ σύντροφε,

είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές στο ΠΑΣΟΚ που απαιτούν καθαρές και ανοιχτές διαδικασίες ΠΑΝΤΟΥ! Ένα μεγάλο ερώτημα είναι το πως θα εξυγιανθούν οι τοπικές οργανώσεις. Τα νέα πρόσωπα είναι απαραίτητα αλλά δεν επαρκούν. Χρειαζόμαστε νέες μεθοδολογίες στον τρόπο που λειτουργούν οι τοπικές οργανώσεις. Μια σύγχρονη τοπική οργάνωση, οφείλει να υιοθετήσει νέες διαφανείς μεθολογίες στον τρόπο που λειτουργεί ώστε να αξιοποιεί στο μέγιστο το δυναμικό των ανθρώπων που είναι εργαζόμενοι, πολυάσχολοι κλπ. Να αξιοποιήσει την πλειοψηφία δηλαδή των ανθρώπων που δεν έχουν ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να κυνηγούν εσωκομματικές ισορροπίες.

Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι οι η οργάνωση στις τοπικές κοινωνίες δεν να είναι υπόθεση των λίγων αλλά των πολλών. Για να γίνει αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε νέες διαδικασίες συλλογής απόψεων και νέες διαδικασίες με τις οποίες θα μεταφέρονται οι απόψεις των πολλών καθημερινά είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω φαξ κλπ. Μια τοπική οργάνωση δεν θα πρέπει να νομιμοποιείται να εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία αν δεν έχει υιοθετήσει εμπράκτως μεθοδολογίες με τις οποίες θα καταγράφει τις απόψεις των πολλών. Οι λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας πρέπει επίσης να πηγάζουν με αντικειμενικό τρόπο από τις απόψεις των πολλών και όχι από τους "λίγους" κομματικούς εκπροσώπους.

Εκτιμώ ότι οι σύγρονες τεχνολογίες διαδικτύου αλλά και οι προσπαθειες του Ομπάμα μας έχουν βοηθήσει να ανοίξουμε το μυαλό μας. Ως κοινωνία και ως ΠΑΣΟΚ είμαστε περισσότερο ανοιχτοί σε νέες μεθοδολογίες διαφάνειας. Σύντομα θα διατυπωθούν ενδιαφέρουσες ριζικές προτάσεις για διαφάνεια με διαδικασίες συμμετοχής εντός και εκτός διαδικτύου. Σε αυτό το πλαίσιο η εσωκομματική διαβούλευση και η διαφάνεια πρέπει να γίνει ζήτημα πρώτης πρωταιρεότητας ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει και πάλι βαθιές ρίζες στην κοινωνία.

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης