Άκρα του τάφου σιωπή..............

Πήγαινε κάτω

Άκρα του τάφου σιωπή..............

Δημοσίευση  dora Την / Το Τετ Μαρ 03, 2010 2:20 pm

Λείπαμε


Που η κινητικότητα στο Forum σταμάτησε αμέσως μετά την εκλογή
νίκη..................


Προφανώς η Ελλαδίτσα μας είναι στα καλύτερά της ....................

dora

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 03/03/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Άκρα του τάφου σιωπή..............

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Σαβ Μαρ 20, 2010 2:58 am

Dora καλησπέρα,

Πράγματι έχει μειωθεί η κινητικότητα εδώ στο φόρουμ. Όμως για να είμαστε ακριβείς, η κινητικότητα δεν έπεσε μετά την εκλογική νίκη. Έπεσε πριν την εκλογική νίκη, ακριβώς όταν μεταφέραμε τη δημιουργικότητά μας στην Ομάδα Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ διεκδικώντας να υπάρξουν ανοιχτές διαδικασίες ΘΕΣΜΙΚΑ μέσα στο ΠΑΣΟΚ (προεκλογικά) και μέσα στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (μετεκλογικά). Σε αντίθεση με άλλες ιστοσελίδες, σκοπός του παρόντος φόρουμ δεν ήταν ποτέ η απλή "κουβεντούλα". Θέταμε εξ' αρχής μικρούς οργανωτικoύς και επιχειρησιακούς στόχους με βάση τις λιγοστές δυνάμεις μας (καταγραφή επιστολών, συλλογή υπογραφών, σχεδιασμός προτάσεων-εισηγήσεων, αξιολόγηση άλλων δράσεων του ΠΑΣΟΚ κλπ.).

Δεν κερδίσαμε τον "πόλεμο" αλλά κερδίσαμε πολύ νέο έδαφος και συνεχίσαμε από εκεί, από τα νέα σκαλοπάτια μας τον αγώνα. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε η Ομάδα Εθελοντών για τη Διαφάνεια στους Εθελοντές Διαδικτύου ΠΑΣΟΚ (ethelontes.pasok.gr/diafaneia) με σκοπό την καταγραφή πλέον επίσημων εισηγήσεων στην Εθνική Επιτροπή Ηλ. Διακυβέρνησης. Πριν ολοκληρώσει τον κύκλο της αυτή η νέα πρωτοβουλία κερδίσαμε τις εκλογές και αμέσως μετά, θεωρώ, την κερδίσαμε κρισιμότερη μάχη να μπει θεσμικά η διαβούλευση νομοσχεδίων στο opengov.gr, για το οποίο είχε προηγηθεί και 6μηνη σχετική προετοιμασία.

Τέτοιου βεληνεκούς πρωτοβουλίες ως πολίτες δεν έχουμε τη δυναμική να πάρουμε μέσα από το φόρουμ. Η Ομάδα Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε στα πλαίσια αυτής της ανάγκης των Φίλων και των Μελών. Αν έχουμε κάτι να προτείνουμε, κατά τη γνώμη μου, θα πιάσει περισσότερο τόπο αν το καταγράψουμε θεσμικά ως φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, πχ. μέσα από την Ομάδα Διαφάνειας. Το καταλληλότερο μέρος συζήτησης και κατάθεσης σχετικών προτάσεων είναι η σελίδα ethelontes.pasok.gr/diafaneia. Όμως ούτε καν αυτό δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε. Μπήκαν πρόωρα νέες υποχρεώσεις σε κάποιους από εμάς, κυρίως ως προς την τεχνική, θεσμική και επιχειρησιακή υποστήριξη του opengov.gr. Επιπλέον, ως πολίτες, αποκτήσαμε επίσημο βήμα στον ψηφιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης στο labs.opengov.gr και από εκεί προσπαθούμε να πιέσουμε για την καθιέρωση ανοιχτών προτύπων κατά τον σχεδιασμό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από εδώ στο φόρουμ, ούτε από την Ομάδα Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ διότι φοβούμαι ότι θα δώσουμε μια εικόνα προς τα έξω ότι "τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ" διεκδικούν ξεχωριστά.

Εξ' ανάγκης λοιπόν - δεδομένου ότι δεν είμαστε πολλοί - γίναμε χίλια κομμάτια εδώ, στο diafaneia, στο opengov.gr, στο labs.opengov.gr και αλλού διότι το κύμα των εξελίξεων μας πήρε μαζί του. Οι κυβερνητικές προσπάθειες αυτή τη στιγμή στηρίζονται σε εθελοντική δουλειά ανθρώπων με εμπειρία που απέκτησαν συμμετέχοντας σε διάφορες διαδικτυακές αυτο-οργανώσεις, όπως αυτό το φόρουμ, για την οποίο προσωπικά είμαι ιδιαίτερα περίφανος!

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης