Ποιοί είμαστε

Πήγαινε κάτω

Ποιοί είμαστε

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Παρ Φεβ 29, 2008 10:54 pm

--


Ποιοί Είμαστε
Είμαστε μια ομάδα «φιλήσυχων πολιτών» που ως απλά μέλη & φίλοι του ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι από εμάς μέχρι σήμερα απλώς παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις. Πολλοί από εμάς δεν ασχολούμασταν με τα κοινά επειδή πιστεύαμε ότι οι «άλλοι» ξέρουν καλύτερα. Τώρα διαπιστώσαμε ότι η χώρα έχει μπει στον αυτόματο πιλότο και τρέχουμε μήπως προλάβουμε τα χειρότερα. Ο Γ. Παπανδρέου μας κάλεσε να πάρουμε πρωτοβουλίες αυτό-οργάνωσης. Εμείς το μεταφράζουμε ως εξής: «Φιλήσυχοι πολίτες όλης της Ελλάδος ενωθείτε γιατί χανόμαστε!»

Ποιοι είμαστε λοιπόν; Είμαστε μια ομάδα φίλων & μελών του ΠΑΣΟΚ που συναντηθήκαμε διαδικτυακά. Δεν είναι απαραίτητο να γνωριζόμαστε μεταξύ μας ούτε να γνωρίζουμε ολοκληρωμένα τις πεποιθήσεις και την προσωπική πορεία του καθενός. Συναντηθήκαμε στην ιστοσελίδα dialogos.pasok.gr και εκεί γνωριστήκαμε , μοιραστήκαμε τον «πόνο» μας και την αγωνία μας για το μέλλον του τόπου και συζητήσαμε για διάφορες πιθανές διεξόδους . Έτσι προέκυψαν νέες ιδέες τις οποίες αποφασίσαμε να προβάλουμε οργανωμένα με τρόπο πολιτισμένο, χωρίς κυνήγι για κομματικές «καρέκλες» και αξιώματα. Συνεπώς ο καθένας ατομικά είναι η ιδέα την οποία αντιπροσωπεύει. Όλοι μαζί ψάχνουμε για τον κοινό τόπο, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μας.

Βλέποντας τα πλεονεκτήματα της χρήσης του διαδικτύου αντιλαμβανόμαστε τις τεράστιες προεκτάσεις που θα μπορούσε να έχει υπέρ της δημοκρατίας και της διαφάνειας. Καταλήξαμε μετά από συζήτηση ότι ως πρώτο βήμα είναι πολύ σημαντικό να κατοχυρωθεί θεσμικά ένα διαδικτυακό «Φόρουμ Συμμετοχικής Δημοκρατίας». Δουλεύουμε εθελοντικά για τον σκοπό αυτό και αναζητούμε συνοδοιπόρους και συνομιλητές. Αναζητούμε απλούς πολίτες για να μοιραστούμε τον «πόνο μας». Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στο να συμμετέχετε, στο να μας ελέγχετε και να μας διορθώνετε. Κανείς όμως δεν είναι τέλειος. Μην μας κρίνεις αν δεν προσπαθήσεις πρώτα να μας γνωρίσεις και να μας πείσεις για τα λάθη μας. Γράψου μέλος, πες ένα «γεια» με την εγγραφή σου και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε νέα πρόταση / δράση υπέρ της διαφάνειας και της Συμμετοχικής Δημοκρατίας των πολιτών.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αρχηγό της νέας προσπάθειας θέτουμε τιμητικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ: Το καταστατικό μας θα περιλαμβάνει αυτονόητα την αποδοχή των νόμων του κράτους και του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ. Θα αρχίσει να χτίζεται πάνω σε βασικούς κυρίαρχους κανονισμούς της δημοκρατίας. Η τέλεια δημοκρατία όμως απαιτεί και πλήρη ελευθερία :

Κανόνας 1ος Δια ψηφοφορίας οι κανόνες θα δημιουργούνται, θα τροποποιούνται όποτε το απαιτεί η αρχή της πλειοψηφίας
Κανόνας 2ος Δικαίωμα ψήφου, έκφρασης, και δικαίωμα εκλέγειν – εκλέγεσθαι έχουν ισότιμα όλα τα μέλη

Οι υπόλοιποι κανόνες του καταστατικού θα έρχονται για ψήφιση ένας-ένας με περιθώριο χρόνου που θα συναποφασίσουμε. Οι κανονισμοί θα μπορούν να τροποποιούνται ανά πάσα στιγμή αν το ζητήσει η πλειοψηφία για να μπορούν πάντα να εκφράζουν το σύνολο των μελών. Δεν θα αναλωθούμε τώρα να προβλέψουμε όλα τα προβλήματα του μέλλοντος και να εξασφαλίσουμε λύσεις. Για το κάθε πρόβλημα που θα προκύπτει θα αναζητούμε την λύση του και κατόπιν την καταστατική κατοχυρωσή του αντίστοιχου κανόνα με ψηφοφορία. Η σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου μας παρέχει τα τεχνικά μέσα για τέτοιου είδους ευελιξίες.


PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 36
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης