Περίπου 1 εκατομύριο ευρώ για το κόστος 1 ιστοσελίδας !!!

Πήγαινε κάτω

Περίπου 1 εκατομύριο ευρώ για το κόστος 1 ιστοσελίδας !!!

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Πεμ Οκτ 30, 2008 2:55 am

Μόλις διάβασα στο διαδίκτυο μια πιο παλιά είδηση αρκετών μηνών και έπαθα sock. Προϋπολογισμός ύψους 942.105,58 € !!!!! (περίπου 1 εκ. Ευρώ) για την δημιουργία μιας απλής ιστοσελίδας, εκείνης του δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr!

Πληροφοριακά θα σας πω ότι (1) στην αγορά η τιμή μιας ολοκληρωμένης ποιοτικής ιστοσελίδας είναι περίπου 1500 Ευρώ και (2) η ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων έχει στηθεί στον κώδικα της πλατφόρμας Drupal που είναι ΔΩΡΕΑΝ! Άρα το 1 εκατομμύριο ευρώ δεν πήγε στον προγραμματισμό. Το Interface της εμφάνισης του site του δήμου Αθηναίων είναι επίσης δωρεάν (μια παραλλαγή του Aberdeen theme). Θα είχε ενδιαφέρον να ενημερωθεί η γνωστή διεθνής ομάδα της Drupal που παρέχει δωρεάν την εθελοντική της εργασία ώστε να μας πει τι ακριβώς υπηρεσίες θα μπορούσε να παρέχει στον Δήμο Αθηναίων με το ποσό των 1 εκατομύριο Ευρώ! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας;

Αν έχετε γερό στομάχι, ρίξτε μια ματιά και στα υπόλοιπα ποσά του προγράμματος αλλά πρώτα καθίστε κάπου καλά για καλό και για κακό. Σας προειδοποιώ, καθίστε κάπου πριν διαβάσετε και τα υπόλοιπα ποσά εδώ: http://www.cityofathens.gr/el/[categorypath]-2
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ: [url=http://www.xblog.gr/?p=1037 ]http://www.xblog.gr/?p=1037 [/url] και εδώ http://www.katagelies.gr/katagelies/content/view/233/


Ανάπτυξη και Λειτουργία Διαδικτυακής Πύλης (Portal) του Δήμου Αθηναίων

Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης - Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας

ΜΕΤΡΟ 2.2. - "Ηλεκτρονική κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του πολίτη"

Διάρκεια του έργου: 24 μήνες

Προϋπολογισμός: 942.105,58 € (συμπ/νου ΦΠΑ 19%)

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 75% και από Εθνικούς Πόρους κατά 25%.
Φορέας υλοποίησης: Διεύθυνση Πληροφορικής

Το έργο αφορά στη δημιουργία κεντρικού σημείου διαδικτυακής πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων για την επικοινωνία των πολιτών και των υπηρεσιών, την ενημέρωση και πληροφόρηση για θέματα της πόλης, την εξυπηρέτηση πολιτών και των επιχειρήσεων.

Αντικείμενο του Έργου είναι:
  • Σχεδιασμός και Ανάπτυξη της δικτυακής πύλης
    Λειτουργία και συντήρηση της δικτυακής πύλης


Το διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα του Δήμου Αθηναίων, ενδεικτικά θα υποστηρίξει:

Τη συλλογή, επιμέλεια και διαχείριση των πληροφοριακών πόρων που σχετίζονται με το εσωτερικό περιβάλλον του Δήμου, τις λειτουργίες του, τη πολιτική της διοίκησης, τις δραστηριότητες και τις κατηγορίες θεμάτων που αφορούν τους πολίτες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.
Τη δυναμική έκδοση των πόρων αυτών στο διαδίκτυο, την ενημέρωση και συνεχή ανανέωση του περιεχομένου ώστε να είναι πάντα επίκαιρο. Την υιοθέτηση ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου. Στόχος είναι να προσφέρεται η δυνατότητα για ευέλικτη χρήση και αξιοποίηση της πληροφορίας και της γνώσης μέσα από εργαλεία και μεθόδους αποθήκευσης και ανάκτησής της.
Την επικοινωνία με το κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον επικοινωνιακό χαρακτήρα της και στην κατεύθυνση αυτή η πύλη πρέπει να δημιουργήσει και να διατηρήσει δίαυλους επικοινωνίας μέσα από ομάδες συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα που αφορούν την πόλη, μηχανισμούς υποβολής προτάσεων και θέσεων, πίνακες ανακοινώσεων, σημεία ενημέρωσης από και προς τον Τύπο.

Το έργο έχει υλοποιηθεί. ''


PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 36
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης