ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝ. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτή επιστολή προς κ. Ρ. Σπυρόπουλο

Πήγαινε κάτω

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝ. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτή επιστολή προς κ. Ρ. Σπυρόπουλο

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Τρι Οκτ 28, 2008 7:14 pm

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Υπόψη Προέδρου Γ. Παπανδρέου

Κύριε Σπυρόπουλε,

Ως απλοί φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ με έκπληξη λαμβάνουμε μέσω Mail ενημέρωση με τα τελικά συμπεράσματα σχετικά με τον σχεδιασμό της οικονομικής ενίσχυσης του κινήματος. Η έκπληξή έγκειται στο ότι χωρίζετε το εγχείρημα σε 4 βήματα, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη στον σχεδιασμό σας τον διάλογο που προαναγγέλθηκε και έλαβε χώρα διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του κινήματος dialogos.pasok.gr. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατΆ αρχήν γιατί το ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε διάλογο για το συγκεκριμένο ζήτημα; Ο διάλογος αυτός ολοκληρώθηκε; Ποιος πότε και με ποια διαδικασία επεξεργάστηκε τα στοιχεία του διαλόγου και τις απόψεις της βάσης του κινήματος; Καταλήξατε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για το ποιες είναι οι ανάγκες και οι αγωνίες των απλών φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ; Γράφτηκαν κάπου τα συμπεράσματα αυτά; Οι καθ΄ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν στον διάλογο; Απάντησαν κάποιοι αρμόδιοι των οικονομικών του κινήματος στα «καυτά» ερωτήματα που έθεσαν οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ; Μήπως υπάρχει κάποια αντίφαση στην όλη διαδικασία;

Συγκεκριμένα:

1) Λάβατε υπόψη τα σχόλια των συντρόφων για την πιστωτική κάρτα; Για την μείωση των εξόδων; Για την διαφανή διαχείριση των χρημάτων και την λογοδοσία σε κάθε οικονομικό εγχείρημα; Απαντήσατε σε αυτά τα σχόλια; Διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ κάποιου είδους παγκόσμια πρωτοτυπία μόνιμης αποχής των αρμοδίων από όλους τους διαδικτυακούς διαλόγους;

2) Λάβατε υπόψη τα σχόλια των συντρόφων που δήλωσαν ότι είναι δύσκολο να αποπληρώσουν εφάπαξ σε μία δόση την συνεισφορά τους; Μεριμνήσατε ώστε να μπορούν να πληρώσουν όσοι το επιθυμούν σε δόσεις;

3) Και το σημαντικότερο. Λάβατε υπόψη σας το αίτημα για δίκαιη κατανομή τις εισφοράς ώστε να είναι ανάλογη των εσόδων των μελών; Έχετε οικονομικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι Ελευθεροι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι είναι πιο πλούσιοι και έχουν διπλάσια εισοδήματα από τους Μισθωτούς Δημόσιου/Ιδιωτικού τομέα; Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών (όπως σωστά φωνάζουν και τα ΜΜΕ) που αντιμετωπίζουν μια δίχως προηγούμενο πτώση του εισοδήματος χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ούτε τα έξοδα του τρέχοντος μήνα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ευπρόσδεκτοι να γίνουν φίλοι και μέλη του κινήματος; Έχετε αναρωτηθεί γιατί με τόση προκλητική πτώση της ΝΔ ο κόσμος δεν στρέφεται μαζικά προς το ΠΑΣΟΚ, όπως θα γινόταν άλλες εποχές επί Ανδρέα; Μήπως επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν συνομιλεί όσο θα έπρεπε και στον σχεδιασμό του δεν ακούει τα αιτήματα της βάσης;

Πως γίνεται κ. Σπυρόπουλε ως ενεργοί πολίτες να μας καλείτε να συμμετέχουμε στον διάλογο του κινήματος, εμείς να μεταφέρουμε εκεί τις αγωνίες μας και από τη μεριά σας να μην υπάρχει κανείς από το ΠΑΣΟΚ να μας να μας απαντήσει υπεύθυνα και να λάβει υπόψη τα αιτήματα μας στον τελικό σχεδιασμό;

ΥΓ. Επίσης, κ. Σπυρόπουλε, πρέπει να σας πω ότι δημιουργεί αίσθηση ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τον δημόσιο διαδικτυακό διάλογο και ειδικά για το γεγονός ότι δεν επιτρέπετε τα σχόλια κάτω από την δική σας γενικόλογη τοποθέτηση. http://dialogos.pasok.gr/?p=217 Χαρακτηριστικά, εδώ και μέρες, κάτω από το σχόλιό σας γράφει «Tα σχόλια θα παραμείνουν για μερικά λεπτά κλειστά λόγω τεχνικών προβλημάτων!» Το θαυμαστικό που διαβάζει ο αναγνώστης στο τέλος της πρότασης είναι ενδεικτικό της έκπληξης του απλού φίλου ή μέλους που θέλει να ανοίξει δημόσιο διάλογο μαζί σας.

Παναγιώτης Πετεινάτος 27 Οκτ. 2008
Φοιτητής
PanagiotisppATgmail.com (@ αντί για ΑΤ)

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝ. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτή επιστολή προς κ. Ρ. Σπυρόπουλο

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Τρι Οκτ 28, 2008 7:41 pm

Για την ιστορία, να πω ότι η ανταπόκριση του κινήματος ήταν άμεση αλλά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Οι τεχνικοί δικτύου ΠΑΣΟΚ επενέβησαν στο σχόλιο του κ. Ρ. Σπυρόπουλου (http://dialogos.pasok.gr/?p=217) και αφαίρεσαν την τελευταία πρόταση που έλεγε εδώ και μέρες :"Tα σχόλια θα παραμείνουν για μερικά λεπτά κλειστά λόγω τεχνικών προβλημάτων!», και επέλεξαν τις ρυθμίσεις της ιστοσελίδας να είναι τέτοιες ώστε να αποκλείεται η δυνατότητα στο φίλο ή μέλος του κινήματος να σχολιάσει ή να απαντήσει δημόσια . Το πρόβλημα δηλαδή για τους αρμόδιους στο ΠΑΣΟΚ ήταν η τελευταία πρόταση και όχι η αποκλεισμός μας από το να έχουμε την δυνατότητα να σχολιάσουμε τις απόψεις του κ. Σπυρόπουλου; Πως αυτές οι τακτικές διευκολύνουν τον διάλογο; Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και είναι καιρός όλοι στο ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι εξ' ορισμού η λέξη διάλογος έχει 2 ερμηνείες: σημαίνει είτε συζήτηση είτε κείμενο θεατρικού έργου υποκριτικής (πηγή: Λεξικό http://el.thefreedictionary.com/διάλογος).

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απάντηση κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Παρ Οκτ 31, 2008 7:28 pm

Μεταφέρω και εδώ την επίσημη απάντηση του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου που προστέθηκε σήμερα στο dialogos.pasok.gr εμβόλιμα στο αρχικό ποστ της ανοιχτής επιστολής.
———————

Κύριε Πετεινάτο

Ζητώ την κατανόηση σας, όμως ίσως δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητά κάποια πράγματα και εξηγούμε γιΆ αυτό.

Ο διάλογος που διεξάγεται θα επηρεάσει τις τελικές μας προτάσεις. Δεν είναι προσχηματικός.

Οι τελικές μας αποφάσεις θα ληφθούν στα μέσα Δεκέμβρη και η απόφαση για την έκδοση της πιστωτικής κάρτας, σε εθελοντική πάντα βάση, τον Φεβρουάριο του 2009, αφού πρώτα σταθμίσουμε και τις απόψεις των μελών και των φίλων.

Την επισήμανσή σας για την διαφοροποίηση τις εισφοράς των επεγγελματοβιοτεχνών τη λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας, καθώς και τον προβληματισμό σας για την εφάπαξ αποπληρωμή σε μια δόση των συνεισφορών σας προς το κίνημά μας.

Μας αδικείτε όμως όταν υποστηρίζετε ότι δεν τολμούμε τον δημόσιο διαδικτυακό διάλογο.

Δεν ήταν προσχηματική η αιτιολόγηση ότι τα σχόλια θα παραμένουν για μερικά λεπτά κλειστά λόγω τεχνικών προβλημάτων. Σας υπόσχομαι ότι θα ζητήσω διευκρινήσεις γιΆ αυτό το πρόβλημα.

Φιλικά Ροβέρτος Σπυρόπουλος
—————–

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για τον τρόπο που διεξάγεται ο διαδικτυακός διάλογος στο ΠΑΣΟΚ. Θα τις βρείτε διάσπαρτες στο διαδίκτυο, σε προηγούμενες καμπάνιες διαλόγου, στο wikipolitics.gr, στο φόρουμ συζήτησης του κινήματος (http://dialogos.pasok.gr/forum) και σε άλλα blog και φόρουμ. Χαρακτηριστικά σημεία είναι η μονίμως καθυστερημένη ανταπόκριση της τεχνικής ομάδας, η φτωχή δουλειά που γίνεται σε επίπεδο λειτουργικότητας και αισθητικής της ιστοσελίδας, αλλά και τα περισσότερα στελέχη του κινήματος που λάμπουν δια της απουσίας τους. Η απάντηση “λαμβάνουμε υπόψη τα σχόλιά σας” είναι παλιά και θα την βρείτε επίσης παντού. Για μερικά πράγματα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Από διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις έχουμε όλοι χορτάσει. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα σου δίνουν αξία, δηλαδή σου κάνουν την τιμή να σου απαντήσουν, μόνο αν γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα και ίσως αν ενεργοποιηθεί κάποιος από το προσωπικό γραφείο του προέδρου. Αυτή η πολιτική δεν είναι σοσιαλιστική.

Περιμένουμε τον κ. Σπυρόπουλο ως τιμητή του διαλόγου να συμμετέχει ο ίδιος στον διαδικτυακό διάλογο όπως θα έκανε σε ένα καφενείο. Να απαντήσει επί της ουσίας και σε άλλα ερωτήματα που θέτουν απλά μέλη της βάσης του κινήματος και να παροτρύνει και άλλα στελέχη να συμμετέχουν και αυτοί στο διάλογο. Δεν βρίσκω άλλο τρόπο να πειστούμε ότι γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος, ότι γίνεται δηλαδή ουσιαστική συζήτηση όχι μονόπρακτο έργο σε κωμωδία (ή τραγωδία…).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συζήτηση που έχει ανάψει γύρω από την πιστωτική κάρτα ΠΑΣΟΚ. Στο dialogos.pasok.gr υπάρχει έντονη δυσφορία και αντίδραση από πολλά μέλη του κινήματος σε ένα θέμα που φαίνεται ο κ. Σπυρόπουλος να μην υποχωρεί. Μέχρι σήμερα δεν ήρθαν στον διάλογο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εισηγήθηκαν την ιδέα της πιστωτικής κάρτας και να μας πουν και εκείνοι τι σκέφτονται. Να μας εξηγήσουν δηλαδή πως ακριβώς σκέφτονται ότι θα βοηθήσει η πιστωτική κάρτα το κίνημα; Σε τι θα ωφελήσει; Πως θα γίνεται η διαχείρηση των προσωπικών δεδομένων; Ας μας εξηγήσουν τις απόψεις τους από τα κεντρικά για να έχει νόημα η όποια συμφωνία ή διαφωνία μας και να είναι παραγωγική η διαδικτυακή συζήτηση.

Φιλικά,

Παναγιώτης Πετεινάτος

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης