Ένα γράμμα από Αμερική

Πήγαινε κάτω

Ένα γράμμα από Αμερική

Δημοσίευση  thepos Την / Το Δευ Οκτ 27, 2008 4:19 pm

Έλαβα αυτό το γράμμα που είναι από την ομογενειακή εφημερίδα το καλάμι
Οι ''τουρίστες'' της Ντόρας εξευτελίζουν την Ελλάδα και το υπουργείο Εξωτερικών
Γεν. Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα, Φλόριδα:
''Διπλωματία'' (με την ''βοήθεια'') ρουφιάνων, με στόχο την διάσπαση της Ομογένειας
'Εγγραφα του γεν. Προξενείου, μοιράζονται, ως ''φέϊγβολάν'', σε Ομογενείς!
Με την χρησιμοποίηση χαφιεδο-ρουφιάνων, ο γεν. πρόξενος προσπαθεί να διασπάσει τον οργανωμένο Ελληνισμό... Πριν λίγα χρόνια διαπληκτιζόταν σε δημόσιους χώρους με Ομογενείς, τώρα θέλει να διασπάσει Οργανώσεις και να τοποθετήσει ''εγκάθετους''... Μεθόδους επί χούντας, ξαναζούν οι Ομογενείς
Ετοιμάζεται γραπτή καταγγελία και στο State Department, αν δεν ανακληθεί άμεσα στην Aθήνα ο γεν. πρόξενος Aνδρέας Ψυχάρης, που κατηγορείται, με αποδείξεις, γιά ωμή παρέμβαση σε -υπό αμερικάνικη νομοθεσία- ομογενειακές μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις (εταιρίες).

'Οταν στις αρχές του χρόνου 2005 άρχισε να λειτουργεί το γεν. προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα, η παροικία -ειδικά του κόλπου της Τάμπα- αισθάνθηκε χαρά και ικανοποίηση, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.
Από τότε ίσαμε σήμερα, έζησε στιγμές απείρου κάλους, αλλά και εντροπής, βλέποντας τον γεν. πρόξενο κ. Ανδρέα Ψυχάρη, να διαπληκτίζεται σε δημόσιους χώρους με Ομογενείς, ν' αδιαφορεί γιά την προώθηση των ελληνικών ζητημάτων, να διάγει βίο τουρίστα, απολαμβάνοντας την Φλόριδα και να ομιλεί περί ανέμων και υδάτων και λοιπών -υποτίθεται- σοβαρών ζητημάτων, υπό την επήρρεια του κρασιού, σ' ελληνικά εστιατόρια.

Στα πλαίσια των ''αρμοδιοτήτων'' του και γιά 4 χρόνια, ο γεν. πρόξενος:
- Ουδέποτε έκανε εκδήλωση γιά εθνικές επετείους της Ελλάδας.
- Ουδέποτε έκανε στο γεν. προξενείο (ή σε άλλο χώρο), οποιαδήποτε εκδήλωση, προσκαλώντας την Ομογένεια.
- Ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε εκδήλωση γιά πολιτιστικά, τουριστικά, εμπορικά και λοιπά σχετικά ζητήματα, γιά την προβολή της Ελλάδας.
- Ουδέποτε πλησίασε Αμερικανούς πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχών ή διοργάνωσε εκδήλωση με την συμμετοχή τους.
- Ουδέποτε απευθύνθηκε στην Ομογένεια, πλησίασε την Ομογένεια, μ' εξαίρεση μερικά ελληνικά εστιατόρια γιά καλό φαγητό και κρασί, με παρέα τους λίγους προεδροπαράγοντες, με τους οποίους η Ομογένεια γελά και διασκεδάζει γιά χρόνια, γνωρίζοντας ότι είναι ''ψώνια''.
- Ουδέποτε έκανε το παραμικρό γιά την με κάθε τρόπο αξιοποίηση του -μεγάλου ελληνικού ενδιαφέροντος- τόπου όπου ήρθαν οι πρώτοι 'Ελληνες μετανάστες στα 1768 κι έχτισαν το πρώτο σχολείο σε αμερικανικό έδαφος, στον 'Αγιο Αυγουστίνο της Φλόριδας.
- Ουδέποτε διατήρησε επαφές, έστω τυπικές, μ' ελληνικά ομογενειακά ΜΜΕ, αλλά ''φρόντισε'' να τα στρέψει εναντίον του, με την ανικανότητά του.
- Ουδέποτε έκανε επαφές με αμερικάνικα ΜΜΕ γιά την προώθηση της Ελλάδας.
- Ουδέποτε αξιοποίησε τον χρόνο που του έδωσε ελλην. ραδιοφωνική εκπομπή γιά να ενημερώσει την Ομογένεια γιά το Κτηματολόγιο. Απεναντίας, ούτε την στοιχειώδη ευγένεια είχε να επιστρέψει το τηλεφώνημα.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του γεν. προξενείου της Ελλάδας στην Τάμπα, ο γεν. πρόξενος Ανδρέας Ψυχάρης:
- Ανοίγει το γεν. προξενείο 4 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, γιά να εισπράττει από Ομογενείς, γιά διαβατήρια και λοιπές υπηρεσίες.
- Ανοίγει τις πόρτες του γεν. προξενείου μόνο σε ''ημέτερους'', γιά να μαθαίνει, σ' επίπεδο κουτσομπολιού, τι ''γίνεται''.
- Συντονίζει τον υπόγειο πόλεμο εναντίον της -ημιδιαλυμένης- Ομοσπονδίας Φλόριδας (ουσιαστικά Ομοσπονδίας της πόλης Κληαργουότερ), γιά να την αναλάβουν εγκάθετοι και κατευθυνόμενοι.
- Χρησιμοποιεί (βασικά), τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας (και πρώην Λακώνων) και τον τωρινό γεν. γραμματέα της, γιά να ''ενημερώνεται'' και να περνά ''γραμμή''.
- ''Επιβάλλει'' την χρησιμοποίηση χαφιέδων του στην διοργάνωση ομογενειακών εκδηλώσεων.
- Δεν κάνει σωστή αξιοποίηση... χαφιέδων, αφού αυτοί, νομίζοντας ότι είναι ''σπουδαίοι'' επειδή ''συναλλάσσονται'' με το γεν. προξενείο, διαδίδουν στους Ομογενείς τις σχεδόν καθημερινές επισκέψεις και συνομιλίες τους με το γεν. προξενείο και την...''γραμμή'' που τους δίνει, γιά την διάλυση μη αρεστών Οργανώσεων.
- Έρχεται σ' επαφή, μόνο με ότι οι Ομογενείς κοροϊδεύουν γιά χρόνια: Τα λίγα ''αφηνιασμένα'' και μη ''ψώνια'', τους μόνιμους προεδροπαράγοντες, που ευτελίζουν την οργανωμένη Ομογένεια.

Και το σπουδαιότερο: Το γεν Προξενείο, δίνει στους χαφιέδες του -που αυτοί διανέμουν ως ''φέϊγβολάν''-, έγγραφα, προκειμένου να πλήξει εκλεγμένους -μη ''ελεγχόμενους''- αξιωματούχους Οργανώσεων.

Συμπέρασμα:
'Οταν το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα:
- Καταφεύγει στην χρησιμοποίηση χαφιέδων-λασπολόγων, που θεωρούν ''αναγνώρισή'' τους να διαδίδουν τις μεταξύ τους συναλλαγές, δείχνει ότι, ούτε σοβαρότητα, ούτε ικανότητα έχει, αλλά ούτε και ικανότητα να... επιλέγει σωστούς ρουφιάνους-χαφιέδες..
- Επεμβαίνει απροκάλυπτα στις εσωτερικές υποθέσεις Οργανώσεων, χρησιμοποιώντας ελαφρόμυαλους πρώην και τωρινούς, αξιωματούχους τους, γιά να επιτίθενται στα εκλεγμένα Διοικητικά Συμβούλια, κατευθυνόμενοι από το γεν. προξενείο, τότε η Ομογένεια γελά και σιχτιρίζει τους υποτιθέμενους διπλωμάτες, γνωστούς ως ''τουρίστες''.
- Αντί να προωθεί τα γενικότερα συμφέροντα (εθνικά, εμπορικά, τουριστικά, πολιτιστικά κλπ) της Ελλάδας, ασχολείται μόνο με γελοία ζητήματα εσωτερικών υποθέσεων των ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, με τις οποίες ούτε η Ομογένεια ασχολείται ή αν ασχολείται το κάνει μόνο γιά να γελά και να ''σπάζει πλάκα'', τότε αποδεικνύει το πολύ χαμηλό επίπεδο των διπλωματικών μας αποστολών στο Εξωτερικό.
- Χρησιμοποιεί το ''γινάτι'' ή τα κομπλεξικά απωθημένα προεδροπραγόντων, γιά να διαλύσει τις ημιδιαλυμένες ομογενειακές Οργανώσεις, τότε αποδεικνύει την έλλειψη ικανοτήτων γιά ν' ασχοληθεί με κάτι άλλο, περισσότερο σοβαρό, αλλά και τις χαμηλού επίπεδου ενέργειες και μεθόδους, που ντροπιάζουν την Ελλάδα και το υπουργείο Εξωτερικών.
- Καταφεύγει μόνο σε στελέχη της ημιαδιαλυμένης Ομοσπονδίας, των 11 ημιδιαλυμένων συλλόγων-μελών της, γιά να προωθήσει την υπόθεση κατάργησης της βίζας, ''πιέζοντας'' την Ουάσιγκτον, τότε αποδεικνύεται ανίκανο να διαχειριστεί οτιδήποτε, σοβαρά. (Στο ζήτημα της βίζας φταίει η ελληνική κυβέρνηση).
- Χρησιμοποιεί κομπλεξικούς Ομογενείς, που θεωρούν τον εαυτόν τους ''σπουδαίο, να γίνονται δεκτοί από το γενικό προξενείο, χαφιεδίζοντας εις βάρος άλλων Ομογενών, τότε κατεβαίνει σε πολύ χαμηλό επίπεδο και εισαγάγει νέα ''ήθη'', που η Ομογένεια είχε να ζήσει από την εποχή της χούντας.
- Αγνοεί την Ομογένεια και καταφεύγει στις υπηρεσίες των 4-5 προεδροπαραγόντων της παροικίας, που ουσιαστικά εκπροσωπούν τον εαυτόν τους και ούτε γνώση, ούτε ικανότητες έχουν να διαχειριστούν οτιδήποτε σοβαρό, τότε είναι ανίκανο να προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία στην Ελλάδα ή να την εκπροσωπεί διπλωματικά σε σοβαρό επίπεδο ή να προωθήσει τα ελληνικά ζητήματα.

'Οταν ο γεν. πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, διαπληκτίζεται και προκαλεί Ομογενείς σε δημόσιους χώρους, επεμβαίνει στα εσωτερικά μη κερδοσκοπικών εταιριών που λειτουργούν υπό αμερικάνικη νομοθεσία κι εφαρμόζει ''διπλωματία'' του κρασιού και των χαφιέδων, τότε δυσφημεί και διασύρει την Ελλάδα, γίνεται επιζήμιος και καλά θα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών να τον ανακαλέσει άμεσα.

Τους ''τουρίστες'' του γεν. προξενείου μας στην Τάμπα, που σπαταλούν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων γιά να κάνουν το ''κέφι'' τους, τους παραδίδουμε στην κρίση των Ελλήνων Ομογενών και ''συγχαίρουμε'' το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, που εκπροσωπούν, γιά τις πολιτικές του.

Γ. Λυκ. - 20 Οκτ.'08

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης