Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Πήγαινε κάτω

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Δημοσίευση  xristos Την / Το Σαβ Ιουν 28, 2008 4:10 pm

……Οι συναντήσεις μου και οι συνομιλίες μου με βουλευτές της Ένωσης Κέντρου συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή. Δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο, γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για τις 4 Ιανουαρίου, λίγο πριν την εμφάνιση της κυβέρνησης Παρασκευόπουλου στη Βουλή.

Οι βουλευτές δίσταζαν να εκδηλωθούν. Όμως η ατμόσφαιρα άλλαξε στις 4 Ιανουαρίου. Το πρωί εκείνης της μέρας η Ελευθερία* , η εφημερίδα των αποστατών, των ανθρώπων που πρόδωσαν το κόμμα και τον ανένδοτο αγώνα για να ταχθούν με το βασιλιά στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δημοσίευσε ένα «μνημόνιο» που αποδιδόταν στην Ελένη Βλάχου. Ο εκδότης της Ελευθερίας Πάνος Κόκκας υποστήριξε πως ήταν γνήσιο. Τυπικά δεν ήταν γνήσιο, αλλά στην ουσία ήταν. Βασιζόταν σε μαγνητοφωνήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και περιείχε «αποδείξεις» πως η κυβέρνηση Παρασκευόπουλου ήταν το αποτέλεσμα συνωμοσίας στην οποία συμμετείχε το παλάτι, που αντιπροσωπευόταν από τον πολιτικό σύμβουλο του βασιλιά Μπίτσιο, η συντηρητική μερίδα της Ένωσης Κέντρου, που αντιπροσωπευόταν από τον Χρήστο Λαμπράκη** , και η ΕΡΕ, που αντιπροσωπευόταν από τον Παναγιώτη Καννελόπουλο και την Ελένη Βλάχου. Ο Λαμπράκης ενεργούσε δήθεν για λογαριασμό του Γεωργίου Παπανδρέου και κατά συνέπεια φερόταν έμμεσα αναμειγμένος……Η γενική ερμηνεία που δόθηκε ήταν το ξεπούλημα του Ανένδοτου. Οι βουλευτές άρχισαν να προσχωρούν στο πλευρό μου σε μεγάλη κλίμακα , γιατί είχε γίνει σαφές , πως η κυβέρνηση Παρασκευόπουλου ήταν, μερικά τουλάχιστον, τέχνασμα που είχε στόχο την πολιτική εξουδετέρωσή μου. Γιατί αν το ρήγμα με τον πατέρα μου γινόταν αγεφύρωτο, θα γινόμουν αρχηγός μιας ομάδας βουλευτών με συνοχή και ξεκάθαρο ιδεολογικό πιστεύω, αλλά θα αποτελούσα σοβαρή απειλή για το κατεστημένο. Μετά τη διάσπαση αυτή, η Ένωση κέντρου θα παρέμενε πια στα χέρια της κεντροδεξιάς, που , αν και ανίκανη να κερδίσει τις εκλογές θα έπαιζε κάποιο πολιτικό ρόλο στην επόμενη βουλή υποστηρίζοντας μαζί με την ΕΡΕ κυβέρνηση κοινής εμπιστοσύνης…….

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ανδρέα Παπανδρέου «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ». (οι υπογραμμίσεις δικές μου)
Κάθε ομοιότητα με τη σημερινή εικόνα της πολιτικής κατάστασης είναι συμπτωματική(Wink και ουδεμία (Wink σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
• * Ελευθερία εφημερίδα του εκδότη Π. Κόκκα, κολλητού του Κ. Μητσοτάκη
• ** της γνωστής δυναστείας Λαμπράκη (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, κ.λ.π.)
[u]
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης