ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: περιοδία στην κομοτηνή

Πήγαινε κάτω

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: περιοδία στην κομοτηνή

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Κυρ Ιουν 22, 2008 2:52 pm

Μεταφέρω την είδηση ως μια κίνηση προς μίμιση και για τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν να παίρνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες πριν έρθει η ώρα να ζητήσουν την ψήφο του κόσμου. Ο κόσμος έχει ανάγκη την συστηματική προσέγγιση και την άμεση καταγραφή των προβλημάτων του. Η φράση συγκράτησα είναι η εξής: Αυτό που φάνηκε και εισέπραξαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο κόσμος θέλει την επαφή, θέλει να αισθανθεί συμπαράσταση και μάλιστα σε ουδέτερη περίοδο προεκλογικά.Μεταφέρω ολόκληρη την είδηση από την εφημερίδα Χρόνος.

Από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε στην Ροδόπης χθες ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος υπενθυμίζουμε διετέλεσε σε καιρούς παντοδυναμίας υπουργός Γεωργίας. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: Να πληρώσουν όσοι εμπλέκονται!

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί τρεις θητείες. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας συμμετείχε στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές: - Παιδείας, - Κοινωνικών Υποθέσεων, - Παραγωγής και Εμπορίου, και - Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας και τώρα περιοδεύει με κλιμάκια του κόμματός του στα πλαίσια της εξωστρέφειας που πρέπει να επιδειχθεί και της προσέγγισης της βάσης στην περιφέρεια.

Η ημέρα χθες του κ. Τζουμάκα αναλώθηκε σε Κομοτηνή και Σάπες, όπου συνεργάστηκε με κομματικά στελέχη τοπικά και βγήκε στους δρόμους στην αγορά αλλά και στην λαϊκή όπου παίζει το θέμα της ακρίβειας αρκετά έντονα. Μιλώντας στον «Χρόνο» περιορίστηκε στο θέμα της ακρίβειας που αγγίζει το μέσο πολίτη ενώ ήταν ξεκάθαρος σε όσα έχουν προκύψει με το σκάνδαλο της Siemens.

«Το πρώτο θέμα για μας είναι η ακρίβεια γιατί η ακρίβεια προέρχεται από την κερδοσκοπία. Περίπου 43% είχαν κέρδη φέτος στο εμπόριο και βέβαια και από το πετρέλαιο, αλλά το βασικό είναι η κερδοσκοπία. Και δεύτερο, χαμηλά εισοδήματα. Όταν ο τελευταίος μισθός στην Ε.Ε. είναι 1350 και στην Αθήνα 650 ευρώ, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Δηλαδή δεν έχει ο κόσμος εισοδήματα και έχουν και ψηλές τιμές. Και έτσι κάνουμε μία προσπάθεια γι’ αυτό το θέμα.
Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου; Κινηθήκατε μέσα στο παζάρι, είδατε τους ανθρώπους.

-Ο κόσμος λέει «κάντε κάτι» και θέτουν και θέμα «να δούμε και εσείς αν αυτά που λέτε θα τα κάνετε. Γι’ αυτό θέλουμε να πετύχουμε την αξιοπιστία μας».
Ποιες είναι οι βασικές σας δεσμεύσεις;

-Είναι γνωστό ότι στον αγώνα κατά της ακρίβειας το ΠΑΣΟΚ προτείνει και απαιτεί εδώ και τώρα μείωση έως και 8% των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης με την εφαρμογή της νομοθεσίας του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού. Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη… ακρίβεια στην Ευρώπη, διότι με την ανοχή της κυβέρνησης έχει μετατραπεί σε «ελντοράντο» των ολιγοπωλίων. Ο ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός που ρίχνει τις τιμές πολύ απλά εδώ δεν λειτουργεί, διότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τα καρτέλ. Απαιτείται λοιπόν άμεση εφαρμογή του σχετικού νόμου περί προστασίας του ανταγωνισμού. Αν το πράξει η κυβέρνηση, εμάς θα μας βρει συμπαραστάτες της.

Εδώ και τώρα ζητούμε επίσης μείωση των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων, τα οποία λανθασμένα αποφάσισε η κυβέρνηση να αυξήσει πριν από μερικούς μήνες, εν μέσω έξαρσης πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά. Μόνο στη ΔΕΗ, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αυξήσεις τιμολογίων κατά 25% σε μία τριετία, όταν το 2004 η ΔΕΗ είχε τα φθηνότερα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Ε.Ε.
Οικονομική πολιτική που στηρίζει τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και αναβαθμίζει τα δημόσια αγαθά. Είναι απαραίτητη μία οικονομική πολιτική, η οποία προσφέρει στον πολίτη πραγματικά δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και παιδείας και προηγμένες υπηρεσίες σε προσιτές τιμές στην ενέργεια, τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες, έτσι ώστε ο πολίτης να μην εξωθείται από την ανικανότητα του κράτους σε αλόγιστες και περιττές ιδιωτικές δαπάνες. Αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα του αύριο με τον πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής μας». Ο Στέφανος Τζουμάκας επικοινωνιακά κέρδισε τους πολίτες αν και ο κόσμος ξαφνιαζόταν που τον έβλεπε μέσα στην καθημερινότητά του.
Αργότερα σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε όταν τέθηκε το ερώτημα για τις μίζες της SIEMENS πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της άποψης Παπανδρέου λέγοντας ότι η δικαιοσύνη έχει αναλάβει να ξεδιαλύνει τα πράγματα και θα δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία , όπου φταίει ας αναλάβει τις ευθύνες του. Στις Σάπες τον κ. Τζουμάκα συνόδευαν ο γραμματέας Παύλος Δαμιανίδης, τα εκεί κομματικά στελέχη ο Στέφανος Τσανίδης η Μαρία Καρδίμη, η Νικολέτα Πετκίδου, η Λεονή Παναγοπούλου, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ενώ στην Κομοτηνή ήταν όλα αυτά τα πρόσωπα ο βουλευτής Γιώργος Πεταλωτής, η δημοτική επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κομοτηνής ο Βασίλης Κηπουρός και άλλα στελέχη. Ο κ. Τζουμάκας είχε συνάντηση με το νομάρχη Άρη Γιαννακίδη και μετά περπάτησε στο ιστορικό εμπορικό κέντρο την Ερμού και τις παρόδους της, διέσχισε την δημοτική αγορά και μέσω της πλατείας κατάληξε στα γραφεία της Ν.Ε. επιτροπής ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη Τύπου. Ο καινούργιος ο πρόεδρος κρεοπωλών συνεπικορούμενος και από τον παλιό, τόνισε ότι «αυτό που κάνετε είναι πολύ σημαντικό να δείξετε ότι είστε διαφορετικοί από τους άλλους»...Αυτό που φάνηκε και εισέπραξαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο κόσμος θέλει την επαφή, θέλει να αισθανθεί συμπαράσταση και μάλιστα σε ουδέτερη περίοδο προεκλογικά.

Σε πιο εσωτερικό επίπεδο αργότερα στην συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής ο κ. Τζουμάκας ήταν πιο ξεκάθαρος αφού σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για …λαμόγια που πρέπει να πληρώσουν, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι ένα θέμα κομματικό που θα πρέπει να βαρύνει το ΠΑΣΟΚ αλλά αφορά όλο το αξιακό μας σύστημα και τον πολιτικό κόσμο της χώρας που πρέπει να αποβάλλει τέτοια αποστήματα. Τα καλύτερα λέχθηκαν σε κλειστό κύκλο όπως είναι κατανοητό ενώ πολλοί θυμήθηκαν τον Τζουμάκα του χθες που είχε πάντα μια μοναχική και αυτόνομη πορεία, αφού κανένας δεν τον συμπεριέλαβε ποτέ σε κάποια ομάδα.
Άλλωστε ο ίδιος έχει ξιφουλκήσει πολλές φορές κατά των ομάδων πιστεύοντας ότι οι διαχωρισμοί ανήκουν στο παρελθόν παραμένοντας η φωνή του εαυτού του.
Μελαχροινή Μαρτίδου

πηγή: Εφημερίδα Χρόνος
http://www.xronos.gr/interviews/detail.php?ID=40637

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 36
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: περιοδία στην κομοτηνή

Δημοσίευση  krogias Την / Το Κυρ Ιουν 29, 2008 12:44 am

Δείτε και αυτά από την αντίστοιχη εξόρμηση στην Ξάνθη την επόμενη ημέρα, πάλι με Τζουμάκα:

Video - Συνέντευξη τύπου:
http://www.pasok-xanthis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=560&Itemid=40

Φωτό εδώ
https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?hl=en_US&continue=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Flh%2Flogin%3Fcontinue%3Dhttp%253A%252F%252Fpicasaweb.google.com%252Fnexanthi%252FReCpJE&service=lh2&passive=true
avatar
krogias

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2008
Ηλικία : 44
Τόπος : Ξάνθη, www.pasok-xanthis.gr, www.npasok-xanthis.gr

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://krogias.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης