Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Πήγαινε κάτω

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ

93% 93% 
[ 14 ]
7% 7% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Σύνολο Ψήφων : 15

Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Πεμ Ιουν 19, 2008 1:49 am

Αγαπητέ πρόεδρε, με την επιστολή μας αυτή θέλουμε κατΆ αρχάς να σας συμπαρασταθούμε ηθικά στην πρόσφατη απόφαση που λάβατε για την συμβολική απομάκρυνση του Κ. Σημίτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος.

Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη που προβάλουν τα ΜΜΕ και άνθρωποι που πρόσκεινται στο περιβάλλον του τέως προέδρου ότι απαξιώνεται το θετικό έργο της οκταετίας του κ. Σημίτη ως πρωθυπουργού. Τον τίτλο του τέως πρωθυπουργού δεν τον υπερασπίστηκε επάξια ο ίδιος ο κος Σημίτης. Ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στα έδρανα της βουλής ως απλός βουλευτής. Εσείς δεν απομακρύνατε από την κοινοβουλευτική ομάδα τον πρώην πρωθυπουργό αλλά τον βουλευτή. Η διαγραφή του Κ. Σιμήτη δεν μπορεί να απαξιώσει το θετικό έργο που μας άφησε η πρωθυπουργία του. Ταυτόχρονα όμως το θετικό έργο του πρώην πρωθυπουργού δεν μπορεί να αναιρέσει και μια σκληρή πραγματικότητα που ζουν όλοι οι έλληνες και αφορά την διαφθορά, τα ρουσφέτια, τις πελατειακές σχέσεις, την αναξιοκρατία, φαινόμενα που θέριεψαν επί εποχής του Κ. Σημίτη και συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς επί κυβέρνησης Ν.Δ.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί από το ΠΑΣΟΚ να αποκηρύξει με ξεκάθαρο τρόπο όλα τα φαινόμενα διαφθοράς και αναξιοκρατίας το ταχύτερο δυνατόν. Το κίνημα πρέπει να αφουγκραστεί τη ψυχή του κόσμου, να καταλάβει τα προβλήματα και τις ανάγκες του και να προτείνει λύσεις. Η απόφαση σας λοιπόν πρόεδρε να έρθετε σε ανοιχτή ρήξη με τις οπισθοδρομικές και δεξιές νοοτροπίες ακόμα και μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν απλώς απαραίτητη αλλά λυτρωτική. Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και σας συμπαραστεκόμαστε σε αυτή σας την προσπάθεια.

Κύριε πρόεδρε, μπροστά στη σημερινή πρωτόγνωρη ευρωπαϊκή συγκυρία, θέλουμε ως απλοί φίλοι και μέλη του κινήματος να σας ενθαρρύνουμε και να σας ενδυναμώσουμε στην προσπάθεια που κάνετε για τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ευρωσύνταγμα είναι ένας θεμελιώδης δομικός λίθος της κοινής πορείας της Ελλάδας με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Τα άρθρα του Ευρωπαϊκού Συντάγματος θα ρυθμίζουν τις τύχες των ευρωπαϊκών λαών. Η μετονομασία του συντάγματος σε «συνθήκη» είναι απλώς μια προσπάθεια που έγινε για να υποβαθμιστεί η αξία του στα μάτια των ευρωπαίων πολιτών. Πρόκειται για μια συγκεκαλυμμένη προσπάθεια να περάσει ύπουλα και κρυφά μέσα από τα κοινοβούλια. Πως είναι δυνατόν οι ευρωπαίοι ηγέτες να προσπαθούν με προχειρότητες και αιφνιδιασμούς να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών λαών; Επικροτούμε την προσπάθεια σας πρόεδρε να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό και να τον βάλετε ρυθμιστή των εξελίξεων μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Θλίψη μας προξενεί το γεγονός ότι ο Κ. Σημίτης αντιτίθεται σε αυτή σας την προσπάθεια. Ο κος Σημίτης θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά του να έχει άποψη για τη Συνθήκη της Λισαβόνας και επικαλείται το δημοκρατικό του δικαίωμα να την εκφράζει. Την ίδια στιγμή ο κος Σημίτης με τις θέσεις του ζητά να αφαιρεθεί από εμάς τους πολίτες το δικαίωμά μας να εκφράσουμε την άποψη μας για την ίδια συνθήκη και κατΆ επέκταση να αφαιρεθεί από τους λαούς της Ευρώπης το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι για τα ζωτικά θέματα που τους απασχολούν. Η δημοκρατική ευαισθησία του πρώην πρωθυπουργού περιορίζεται στο να εξασφαλίσει τα δικά του δικαιώματα. Δεν δείχνει όμως την ίδια ευαισθησία για την δημοκρατία όσον αφορά το δικαίωμα του λαού να έχει άποψη και να αποφασίζει ο ίδιος για τα θέματα που αφορούν την τύχη του μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Είναι ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΊΑ που 159 ακαδημαϊκοί στηρίζουν το δικαίωμα του κου Σημίτη να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του και τον προσωπικό αγώνα που δίνει για να στερήσει από εμάς τους υπόλοιπους την ελευθερία στην έκφραση και στην Συμμετοχική Δημοκρατία. Ο κ. Σημίτης σαν πρώην πρωθυπουργός αλλά και οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι αισθάνονται ότι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Ο λαός κατά τη δική τους άποψη δεν πρέπει να έχει αυτό το δικαίωμα παρά μόνο οι λίγοι και οι «άριστοι». Στην αρχαία Ελλάδα το πολίτευμα αυτό ονομάζονταν αριστοκρατία, και δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία την οποία επικαλούνται.

Κύριε πρόεδρε, η Ιρλανδία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και μας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε. Η ανάγκη δημιουργίας συνταγματικών κανόνων πηγάζει από την ανάγκη να προστατευτεί ο λαός από την ενδεχόμενη αυθαιρεσία των κυβερνήσεων και των κρατικών λειτουργών. Το ερώτημα που θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας είναι γιατί θα πρέπει η συνθήκη να επικυρωθεί ως ένα ενιαίο «πακέτο» στο σύνολο της; Αν περιμένουμε να συμφωνήσουν όλα τα κράτη σε ένα ενιαίο σύνολο κανόνων ως «πακέτο» αυτό μπορεί να μην γίνει ποτέ. Υπάρχουν άρθρα του ευρωπαϊκού συντάγματος που όλοι συμφωνούμε επειδή απλώς οριοθετούν το αυτονόητο. Αυτά τα άρθρα δεν πρέπει να τεθούν σε ισχύ το ταχύτερο δυνατόν; Σας προτείνουμε λοιπόν ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

1) Κάθε κράτος θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία να αφαιρέσει από την εν λόγω συνθήκη τα άρθρα που θεωρεί ότι είναι λάθος και να κρατήσει μόνο αυτά που είναι σωστά και προς το συμφέρον του. Έτσι δεν θα είναι απαραίτητο οι λαοί της Ευρώπης να απορρίπτουν γενικά τη συνθήκη στο σύνολο της. Θα αναδειχθούν σύντομα τα άρθρα στα οποία συμφωνούν όλα τα κράτη και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για την δημιουργία του ευρωσυντάγματος. Ακόμα και αν είναι λίγα, θα είναι τα άρθρα που θα αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές ανάγκες των λαών.

2) Σε δεύτερο στάδιο θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε προσθετικά . Κάθε επιπλέον άρθρο του συντάγματος να ψηφίζεται χωριστά και αυτόνομα. Θα μπορούσε για παράδειγμα να ψηφίζεται από την βουλή του κάθε κράτους (με ενισχυμένη πλειοψηφία πχ 2/3 της βουλής) ή ακόμα καλύτερα να γίνεται δημοψήφισμα που να περιλαμβάνει ψήφο ναι ή όχι για κάθε άρθρο ξεχωριστά. Τα άρθρα που δεν θα ψηφίζονται με την πρώτη φορά σε όλα τα κράτη θα μπορούν να επαναδιατυπώνονται και να επανέρχονται με μεγαλύτερη ενημέρωση του κόσμου. Αν τελικά και πάλι δεν ψηφίζονται αυτό ίσως σημαίνει ότι πραγματικά δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ευρώπης. Το Σύνταγμα πρέπει να πηγάζει από τον λαό και να προστατεύει το λαό διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης (!).

3) Θα πρέπει να υπάρχει ειδική ρύθμιση που να υποχρεώνει τα κράτη να ενημερώνουν τον κόσμο με πολύ συγκεκριμένους και υπεύθυνους τρόπους για κάθε άρθρο του συντάγματος ξεχωριστά πριν ψηφιστεί.

Κύριε πρόεδρε, ως απλά μέλη και φίλοι του κινήματος αλλά και ως ευρωπαίοι πολίτες θα θέλαμε κατΆ αρχάς να σας συμπαρασταθούμε στην απόφαση την οποία λάβατε για τη ρήξη με κάθε κατεστημένη νοοτροπία. Παράλληλα θα θέλαμε να σας θέσουμε τα παραπάνω ερωτήματα – προβληματισμούς σχετικά με τους πιθανούς τρόπους που θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα η κατοχύρωση ευρωπαϊκού Συντάγματος. Θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνη τη ψήφιση συνθηκών ως ενιαία «πακέτα» από τους λαούς της Ευρώπης. Είναι σημαντικό η κοινωνία της Ευρώπης να υιοθετήσει πρακτικές ώστε να μπορεί να οργανώνει και να συμμετέχει σε διαβουλεύσεις που αφορούν κάθε πρόβλημα – κάθε άρθρο ξεχωριστά. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να ξεκινήσει η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συντάγματος με τη συμμετοχή των πολιτών. Ένα Σύνταγμα που θα είναι ευρέως αποδεκτό και θα προστατεύει τους λαούς από τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων και των δημόσιων λειτουργών. Ένα τέτοιο Σύνταγμα θα προέρχεται από τον λαό και θα είναι για τον λαό.

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ποιο ειναι το θετικό έργο της Πρωθυπουργίας Σημίτη για τον νέο τον εργαζόμενο τα περήφανα γηρατειά για τους μη προνομιούχους

Δημοσίευση  teo Την / Το Πεμ Ιουν 19, 2008 5:21 pm

ερωτηση χωρίς υπονοούμενα και ειρωνεία για να δω μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος

teo

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 17/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

η επιστολή

Δημοσίευση  thepos Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 12:04 am

φίλη Ελένη
Συμφωνώ με το κείμενο σου αλλά έχω μόνο μια ένσταση για τον τίτλο(δυστυχώς το ξαναγράφω γιατί χάθηκε).
Επιστολή συμπαράστασης γράφουμε προς κάποιον που πλήττεται από κάποιον ή κάποιους και αδυνατεί να απαντήση ,βρίσκεται σε θέση αδυναμίας και γιαυτό συμπαραστεκόμαστε στον πόνο την θλίψη και την οδύνη του.Ακόμη και όταν τείνει προς εξαφάνιση κάτι, σαν την καρέτα καρέτα, τότε ναι αλλά ο Γιώργος είναι κραταιός δεν χρειάζεται συμπαράσταση αλλά συμπαράταξη συστράτευση και φυσικά δήλωση όπως σωστά το κάνεις.Ο Σημίτης ναι χρειάζεται συμπαράσταση και σωστά του την δώσαν οι τεθλιμμένοι συγγενείς και αν δεν είχε πια στερέψει και το δικό μου το χιούμορ θα σας έλεγα να του στείλουμε μια τέτοια και εμείς.
Στα σοβαρά τώρα νομίζω ότι πρέπει να το υιοθετήσουμε το κείμενο με τον τίτλο "μια διέξοδο από το Ευρωπαικό αδιέξοδο" ή κάτι τέτοιο.Μάλιστα θα έλεγα ότι θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε στα Αγγλικά και να το στείλουμε στις ομάδες του Ευρωπαικού κοινοβουλίου ως φόρουμ και ταυτόχρονα προς ελληνικά και ξένα πολιτικά φόρουμ.Στην ενωμένη Ευρώπη των πολιτών τέτοιοι πολίτες χρειάζονται.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 12:11 am

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,
Είμαστε απλοί φίλοι & μέλη του ΠΑΣΟΚ και αυτό-οργανωθήκαμε στο κάλεσμα του προέδρου Γ. Παπανδρέου για αυτό-οργάνωση και συμμετοχή. Ενώνουμε τις φωνές μας και ενισχύουμε την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να αποκηρύξει το ΠΑΣΟΚ με ξεκάθαρο τρόπο όλα τα φαινόμενα διαφθοράς και αναξιοκρατίας το ταχύτερο δυνατόν. Για τον σκοπό αυτό αυτό-οργανωθήκαμε διαδικτυακά στην ιστοσελίδα:

e-pasok.forumgreek.com.
Σου ζητούμε να υπογράψεις και εσύ την επιστολή υποστήριξης προς στον πρόεδρο Γ. Παπανδρέου και να ενισχύσεις τον αγώνα για πραγματική ανανέωση και κάθαρση του κινήματος. Τα ονόματα των ατόμων που προσυπογράφουν θα αποσταλούν στο γραφείο του Προέδρου Γ. Παπανδρέου μαζί με την επιστολή. Αν θέλεις να δηλώσεις το όνομά σου μπορείς να επικοινωνήσεις με το mail ePasok@gmail.com (όχι e-pasok@gmal.com αφού το gmail δεν δέχεται παύλες!). Μπορείς ακόμα να γραφτείς μέλος στο φόρουμ e-pasok.forumgreek.com και να ενισχύσεις τον αγώνα μας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 12:36 am

Σήμερα βρεθήκαμε με την Ελένη στο Σύνταγμα με αφορμή το Συλλαλητήριο για την ακρίβεια. Εκεί η Ελένη είχε φέρει μαζί της με δικά της έξοδα 200 τρισέλιδα φυλλάδια με την παραπάνω επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου, όπως το είχε προτείνει στην τελευταία διαβούλευση των weblin του φόρουμ. Τελικά το πείραμα πέτυχε. Αν και στο Σύνταγμα ο κόσμος που μαζεύτηκε τελικά δεν ήταν πολύς, μαζέψαμε αρκετές υπογραφές. Ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος με την προσπάθεια αυτο-οργάνωσης του φόρουμ αν και δυστυχώς ελάχιστοι χρησιμοποιούν διαδίκτυο. Τώρα σκεφτόμαστε να ολοκληρώσουμε ένα σύνολο 159+1 υπογραφών ως συμβολική απάντηση στην επιστολή των ακαδημαϊκών. Το μείζων θέμα είναι ότι κινδυνεύουμε να μπερδέψουμε την δημοκρατία με την αριστοκρατεία. Η ψήφος και η άποψη 159+1 απλών πολιτών για τα πολιτικά δρώμενα που αφορούν όλους μας, η άποψη των πολιτών που προέρχονται από διάφορα και ποικίλα επαγγέλματα, πρέπει να έχει ακριβώς την ίδια αξία με εκείνη των ακαδημαϊκών. Για τον λόγο αυτό αν δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική πρόταση για αλλαγή του κειμένου θα πρότεινα να παραμείνει ως έχει επειδή έχει μοιραστεί ήδη σε πολύ κόσμο. Έτσι και αλλιώς η προσπάθειά μας είναι καθαρά συμβολική. Το μόνο στραβό ήταν ένα τυπογραφικό λάθος στην επισυναπτόμενη ανακοίνωση που έγραφε το επίσημο Mail του φόρουμ με παύλα ενώ το πραγματικό είναι ePasok@gmail.com (το P στο Pasok είτε μικρό είτε κεφαλαίο δεν παίζει ρόλο).

Όσον αφορά την μετάφραση του κειμένου στα αγγλικά και η προώθησή του σε ευρωπαϊκούς φορείς είναι μια επόμενη κίνηση που μπορούμε και θα έχει νόημα να κάνουμε. Απλά αυτό που επείγει είναι να ολοκληρωθέι το μάζεμα των υπογραφών για να τη στείλουμε στον Γ. Παπανδρέου και όπου αλλού κρίνουμε σκόπιμο διότι οι εξελίξεις τρέχουν. Θα ήθελα όσα μέλη ενδιαφέρονται να μπει το όνομά τους στην οργανωτική ομάδα σε αυτή την προσπάθεια να δηλώσουν εδώ στο φόρουμ ότι συμφωνούν και ενδιαφέρονται.

Παναγιώτης Πετεινάτος

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 12:45 am

Και επειδή η συλλογή υπογραφών δεν έχει σταματήσει όποιος έχει γνωστά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να προσυπογράψουν μπορούν να με ενημερώσουν στο panagiotisppΑΤgmail.com ή ePasokΑΤgmail.com (γράψε @ αντί για ΑΤ). Τα ονόματα αυτά που δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη δεν θα δημοσιευτούν και θα αποσταλούν μόνο στον Γ. Παπανδρέου. Τα ονόματα που θα δημοσιευθούν θα είναι εκείνα των μελών του φόρουμ τα οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον εδώ σε αυτό το τόπικ. Φυσικές οι εγγραφές είναι και ανοικτές και δωρεάν!

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

η επιστολή

Δημοσίευση  thepos Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 12:48 am

Συμφωνώ και στηρίζω την προσπάθεια

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  xristos Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 1:21 am

Συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω την επιστολή.
Χρήστος Χαρακοπίδης
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 9:03 am

Συμφωνώ απολύτως με την κίνηση. Απλά, όχι επιστολή συμπαράστασης. Να το πούμε κάπως αλλιώς. Ο Παπανδρέου, ειδικά μετά τις χτεσινές δηλώσεις του για την κάθαρση του πολιτικού βίου, φάνηκε πως ήδη είναι και πάλι μπροστά. Και σε αυτές τις πρωτοβουλίες οφςείλουμε να σταθούμε δίπλα του.

Γιάννης Γ. Αγγέλου

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 7
Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2008
Ηλικία : 55
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟς ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση  enik Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 7:27 pm

Συμφωνω απολυτα με το κειμενο της Ελενης και προσυπογραφω. Μπραβο στην Ελενη που θιγει και ου σιωδη θεματα που αφορουν τους Ευρωπαιους πολιτες. Ηδη ψηφισα οτι συμφωνω, αλλα μονο 7 φηφοι απο το φορουμ γιατι? Ειναι κριμα για μια τετοια σημαντικη προσπαθεια.

Στον Παναγιωτη ηδη εδωσα και αλλα ονοματα που δεν ειναι μελη του φορουμ να τα συμπεριλαβει στην επιστολη.Ελπιζω να πηρε το μηνυμα μου.

Δεν εχω αντιρρηση να συμπεριλαφθει και το ονομα μου μαζι με τα αλλα μελη του φορουμ στην οργανωτικη επιτροπη οπως λετε.Πεστε μας τι ειναι αυτη η οργανωτικη επιτροπη.

φιλικα Ενη

enik

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Παρ Ιουν 20, 2008 9:42 pm

Ένη καλησπέρα, έλαβα το mail με το όνομα που μου έστειλες και θα το προσθέσω στην λίστα με τις υπογραφές.

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Σαβ Ιουν 21, 2008 12:23 am

Αγαπητέ Γιάννη Αγγέλου καλωσόρισες στην παρέα μας. Χαίρομαι που μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις για τη δημοκρατία και την προσωπικότητα του Γ. Παπανδρέου. Σχετικά με την επιστολή προς τον ΓΑΠ, τον τίτλο της επιστολής και το περιεχόμενο θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για το πώς ξεκίνησε αυθόρμητα η πρωτοβουλία αλλά και για τις συνθήκες πίεσης χρόνου. Όλα έγιναν ταχύτατα και έχει ήδη ενημερωθεί πολύς κόσμος. Στο σύνταγμα μοιράσαμε 200 φυλλάδια και δίναμε ένα στην κάθε παρέα, στους συγκεντρωμένους και στους περαστικούς που στηρίζουν τις νέες πρωτοβουλίες του ΓΑΠ. Όσο για την διόρθωση που μου συστήνεις, την επιστολή την έχουν ήδη πάρει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μπορεί ήδη να έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος. ¶λλωστε ο ίδιος ο ΓΑΠ μας ζήτησε να συστρατευτούμε μαζί του και η έκφραση «στηρίζουμε στις πρωτοβουλίες του ΓΑΠ για κάθαρση του ΠΑΣΟΚ» ήταν η φράση κλειδί που λέγαμε σε όλον τον κόσμο για να τον ενημερώσουμε σύντομα και περιεκτικά για το περιεχόμενο της επιστολής. Σχετικά με την οργάνωση της πρωτοβουλίας ανοίγω νέο θέμα στο παρακάτω λινκ
http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f23/topic-t167.htm#519

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Σαβ Ιουν 21, 2008 12:26 am

Αγαπητή Ένη,

Σε αυτό το φόρουμ δεν μοιραζόμαστε τίτλους και αξιώματα. Η κάθε πρωτοβουλία ανήκει σε αυτόν που την παίρνει και σαν οργανωτική επιτροπή υπογράφουν όλα τα μέλη που κάνουν τον κόπο να εκφράσουν άποψη στο τόπικ που γίνεται η οργάνωση της πρωτοβουλίας. Όλοι είμαστε ισότιμοι. Παίρνουμε πρωτοβουλίες όσοι έχουμε μεράκι και ιδέες. Λειτουργούμε ανοιχτά και ομαδικά. Ενημερώνουμε, συζητούμε και οργανωνόμαστε διαδικτυακά. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τα παλιότερα μέλη αλλά και για τα νέα μέλη του φόρουμ, για τα μέλη που γράφτηκαν μόλις σήμερα. Η λογική του διαδικτύου είναι πιο χαλαρή και πιο ανοιχτή και θα πρέπει όλοι να νιώθουν απολύτως ελεύθεροι και ευπρόσδεκτοι να εκφραστούν, να συμμετέχουν με όποιο τρόπο θέλουν και όποτε θέλουν. Δεν είναι σωστό να πιέζουμε κανένα και να του κάνουμε παρατήρηση επειδή δεν ανταποκρίθηκε με τον τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς. Ξέρουμε όλοι ότι είμαστε ανοιχτοί σε νέες πρωτοβουλίες που μπορεί να κάνει το κάθε μέλος και παράλληλα κανείς δεν είναι δεσμευμένος με κανένα τρόπο. Είμαστε όλοι εθελοντές. Το φόρουμ λειτουργεί οργανωτικά για πρακτικούς λόγους αφού ενώνει τις φωνές μας από όλες τις άκρες της γης. Σχετικά με το ποσοστό των ενεργών μελών στο φόρουμ τα έχουμε συζητήσει και άλλη φορά εκτεταμένα. Προσκαλούμε λοιπόν όσα μέλη του φόρουμ συμφωνούν ιδεολογικά με την εκάστοτε πρωτοβουλία και θέλουν να προβληθεί το όνομα τους (ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής) να ενημερώνουν ότι συμφωνούν με την πρωτοβουλία, στο τόπικ που συζητείται η οργάνωση για να προβάλλουμε πνεύμα αλληλεγγύης και ομαδικότητας.

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟς ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση  enik Την / Το Κυρ Ιουν 22, 2008 2:13 am

Αγαπητη Ελενη,

Σε ευχαριστω για τις πλροφοριες σου. Σχετικα με το σκοπο του φορουμ ολοι ξερουμε και επιδιωκουμε να γινει ενας πυρηνας ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Φυσικα ειναι αδιανοητο να μιλαμε για "θεσεις και αξιωματά". Η ερωτηση μου τι ειναι η οργανωτικη επιτροπη ειναι γιατι δεν καταλαβαινω τι χρειαζεται σε μια συλλογικη προσπαθεια εθελοντων πολιτων που διακατεχονται απο τις ιδιες ιδεες προσφορας.

Σε οτι αφορα τη συμμετοχη των υπολοιπων μελων του φορουμ νομιζω οτι θα θυμασαι και απο τον dialogospasok οτι παντα η ανησυχια μου και ο προβληματισμος μου ειναι να μην εξελιχθει μια προσπαθεια συμμετοχης δημοκρατικης σε μια μονο μικρη μεριδα πολιτων, σαν μια ελιτ μακρυα απο τους πολλους.

Δηλαδη το λαθος σε μια τετοια περιπτωση δεν θα ηταν αυτων που δεν συμμετεχουν αλλα αυτων που ειναι ενεργοι και δεν κανουν προσπαθεια προσεγγισης των υπολοιπων. Αυτη η σκεψη μου αναιρει φυσικα την "πιεση" στην οποια αναφερεσαι οτι δεν πρεπει να ασκουμε στα υπολοιπα μελη. Μακρυα απο μενα τετοιες καταπιεστικες μεθοδοι.

Κατα τα αλλα εχω ηδη απευθυνθει σε σενα στο dialogos προσφατα και ξερεις τις αποψεις μου.

Τωρα ομως αυτο που πρεπει να μας απασχολει ειναι τα σοβαρα προβληματα που εχουν προκυψει και εκει να συγκεντωσουμε και την προσοχη μας και τις προσπαθειες μας, ο καθενας με τις δυνατοτητες και οπως και οπου μπορει, και ολα τα αλλα ειναι ανευ καμιας σημασιας θεματα. Νομιζω οτι συμφωνουμε.

Περιμενω να μαθω τη συνεχεια της προσπαθειας και την αποστολη της επιστολης με το περιεχομενο της οποιας συμφωνω απολυτα, οπως αλλωστε το εχω ηδη δηλωσει.

enik

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟς ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση  Kostas89 Την / Το Κυρ Ιουν 22, 2008 6:47 pm

Αρχικά θέλω να πω, πως η πράξη του κ. Παπανδρέου είναι απόλυτα κατανοητή και σωστή, γιατί μια μεγάλη ευθύνη στην ρήξη του κόμματος την έχει ο κ. Σημίτης. Ας μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές του 2004 ουσιαστικά χάθηκαν από τον κ. Σημίτη, καθώς και του 2007 από τις εσωτερικές διαμάχες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , οι οποίες υπήρχαν ήδη, άσχετα αν αυτές έγιναν πλέον αντιληπτές με την ήτα του κόμματος. Κανένας βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγετικές ικανότητες του κ. Σημίτη, αλλά οι καιροί αλλάζουν, ο κόσμος δεν τον ‘‘εμπιστεύθηκε’’ ξανά, αλλάξαμε πρόεδρο, βέβαια ο καιρός ήταν λίγος για να μας εμπιστευτεί πάλι ο λαός. Γι’ αυτό και δεν κοιτάμε πίσω, μόνο μπροστά και γι’ αυτό θεωρώ και εγώ την απόφαση, όπως ήδη προανέφερα, απόλυτα σωστή.

Τώρα, για το αν μπορεί το κάθε κράτος να απορρίπτει τα άρθρα τα οποία πιστεύει πώς είναι λάθος, δεν το θεωρώ σωστό. Γιατί πλέον δεν μιλάμε για μία συνθήκη, αλλά για κάποια άρθρα τα οποία μπορεί κάθε χώρα συμπεριλαμβάνει αυτά που θέλει.


______________________________________________________
Φιλικά,
Κουφού Κώστας
Ρόδος, 22/06/2008Kostas89

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Κυρ Ιουν 22, 2008 10:33 pm

Αγαπητέ Κώστα καλώς όρισες στην παρέα μας και σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Διευκρινίζω ότι σύμφωνα με την επιστολή δεν προτείνουμε η κάθε χώρα να διαλέγει την δική της συνθήκη. Προτείνουμε να υπάρχει μια συνθήκη για όλους η οποία όμως θα αποτελείται μόνο από τα άρθρα στα οποία συμφωνούν όλα τα κράτη της Ε.Ε. Προτείνω την ΣΤΑΔΙΑΚΔΗ ψήφιση των άρθρων της ευρω-συνθήκης διότι αν περιμένουμε να συμφωνήσουμε ΟΛΟΙ σε ΟΛΑ δεν νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε ποτέ. Αν όμως ξεκινήσουμε βρίσκοντας όλες οι χώρες τον κοινό παρανομαστή μας θα κατοχυρώσουμε θεσμικά τουλάχιστο τους βασικούς κανόνες για την κοινή επιβίωση μας στην Ευρώπη. Υπάρχουν θέματα για την δημοκρατία, για το περιβάλλον, για τα δικαιώματα του ανθρώπου κλπ, που όλοι συμφωνούμε για την ορθότητα τους και έπρεπε ήδη να αποτελούν το πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού συντάγματος. Καθυστερούν όμως να εφαρμοστούν γιατί επιδιώκεται να ψηφιστεί μια συνθήκη «πακέτο». Ανάμεσα στα σοβαρά και αυτονόητα «κάποιοι» προσπαθούν να συμπεριλάβουν μέσα στην συνθήκη αντιλαϊκά ή αμφιβόλου προθέσεων άρθρα.

Την συνθήκη που απορρίφτηκε δεν την γνωρίζω διότι κανένας δεν μπήκε στον κόπο να την εκλαϊκεύσει και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό. ¶κουσα όμως πράγματα που με κάνουν επιφυλακτική. Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε ότι περιέχει ένα άρθρο που προβλέπει το αδίκημα του ευρωπαίου πολίτη κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όμως δεν ορίζεται αναλυτικά δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται εκ των υστέρων η ερμηνεία : «καμία εφημερίδα να μην γράφει κάτι εναντίον της Ευρωπαϊκής ένωσης» ή κάποια άλλη ερμηνεία που να στερεί τα δημοκρατικά δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη. Γιατί μια συνθήκη που θα καθορίζει το δικό μου μέλλον να μην γνωρίζω ακριβώς τι περιέχει και να αφήσω να περιλαμβάνει όλα αυτά; Στην Ευρωπαϊκή ένωση οι λαοί έχουν διαφορετική κουλτούρα αλλά κυρίως διαφορετικά συμφέροντα και η απόλυτη συμφωνία σε όλα δεν μπορεί να επιτευχτεί, τουλάχιστον όχι εύκολα και γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος κοινής πορείας και συνεννόησης πάνω στο ακανθώδες θέμα του συντάγματος για να πάρουν μετά τη σειρά τους τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στρατού κλπ. αν θέλουμε η Ευρώπη να προχωρήσει. Κάθε προσπάθεια για δημιουργία συντάγματος που αποτυγχάνει μας πηγαίνει πιο πίσω, διότι ο ευρωπαϊκός λαός γίνεται όλο και πιο δύσπιστος και επιφυλακτικός.

Η σταδιακή έγκριση κάθε άρθρου του συντάγματος από τον λαό ή έστω από τα δύο τρίτα της βουλής του κάθε κράτους θα δώσει την ευκαιρία για ενημέρωση του κόσμου. Κυρίως όμως θα συμβάλει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης του λαού στο ιδεώδες της ευρωπαϊκής πορείας το οποίο τελευταία, με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει και την όλο και αυξανόμενη φτώχεια αρχίζει σιγά- σιγά να ξεθωριάζει. Δεν μου άρεσε ότι με μια οριακή πλειοψηφία 151 βουλευτών πέρασε από την Ελληνική βουλή μια συνθήκη που όπως λέγεται έχει 700 σελίδες χωρίς να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Μάλιστα φημολογείται (και είναι λογικό) ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν προσεκτική ανάγνωση ούτε οι βουλευτές που την ψήφισαν. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία και για το μέλλον της Ευρώπης. Επειδή είσαι καινούριο μέλος σε ενημερώνω ότι αν θέλεις να βάλεις την υπογραφή σου ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην επιστολή που θα στείλουμε μπορείς να γράψεις εδώ στο φόρουμ «συμφωνώ με την επιστολή» όπως έκαναν και τα άλλα μέλη ή αν τελικά δεν σε έπεισα για το δεύτερο μέρος της ευρωπαϊκής συνθήκης μπορείς να γράψεις πχ «συμφωνώ ως προς την στήριξη του Γ. Παπανδρέου με επιφύλαξη για ότι αφορά την ευρωπαϊκή συνθήκη». Αν πάλι δεν θέλεις να μπει το όνομά σου στην οργανωτική επιτροπή εμείς θα χαρούμε να ακούσουμε και άλλους προβληματισμούς και ενστάσεις για οποιοδήποτε θέμα συζητείται στο φόρουμ.

Eleni Veisaki

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  Kostas89 Την / Το Δευ Ιουν 23, 2008 12:49 am

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω ότι συμφωνώ με την επιστολή.Αγαπητή Ελένη δεν μπορώ να πω πως έχεις άδικο, όταν λες πως αν περιμένουμε να συμφωνήσουν όλα τα κράτη με μια ''πακέτο'' συνθήκη, αυτή δεν θα υπογραφτεί ποτέ. Εδώ στην βουλή προσπαθούν να ψηφίσουν μία συνθήκη και δεν βγαίνει νόημα, πόσο μάλλον ανάμεσα σε τόσα κράτη. Όσον αναφορά την ενημέρωση του λαού από την κάθε κυβέρνηση για τους νέους νόμους του συντάγματος, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. ¶λλωστε ψηφίζουμε εκπροσώπους οι οποίοι θα έπρεπε να μας ενημερώνουν, γι’ αυτό που τους ψηφίσαμε να κάνουν, να ''διήκουν λίγοι'' υπό την καθ’ οδήγηση των πολλών. Ος επί το πλείστον επαναλαμβάνω ότι συμφωνώ με την επιστολή.______________________________________________________
Φιλικά,
Κουφού Κώστας
Ρόδος, 23/06/2008

Kostas89

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  geKollias Την / Το Τρι Ιουν 24, 2008 6:07 pm

Νομίζω ότι μετά από πολύ καιρό είναι ίσως η πρώτη πρωτοβουλία του προέδρου που όχι απλώς με ικανοποιήσε, όπως άλλες σημαντικές που έλαβε, αλλά με έκανε να αισθάνομαι υπάρχει ακόμη ιδεολογία σ΄ αυτό το Κίνημα.
Αλλά και η πρωτοβουλία "159+1" που το forum ξεκινά με ενθουσίασε, γιατί αποτελεί πράξη κι όχι θεωρητική αναζήτηση. Κια αυτό νομίζω ότι λείπει. Η ΠΡΑΞΗ.
Φυσικά λοιπόν συμμετέχω στην πρωτοβουλία.
ΚΟΛΛΙΑΣ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 58
Τόπος : Βαρνάβας Αττικής

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://geKollias.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ολοκληρώθηκε η συλλογή των υπογραφών

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Τρι Ιουν 24, 2008 11:13 pm

Καλησπέρα σε όλους,
σας ενημερώνω πως η συλλογή των 159+1 υπογραφών έχει ολοκληρωθεί. Το ενδιαφέρον των απλών πολιτών ήταν πολύ έντονο και η εμπειρία της επαφής μας με τον απλό κόσμο στο κέντρο της ΑΘήνας ήταν συγκλονιστική. Επιφυλλάσσομαι όταν βρω χρόνο να σας περιγράψω ενδιαφέροντα περιστατικά. Παρόλο που η διείσδυση του διαδικτύου στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλη περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή, τιμής ένεκεν, να συμπεριλάβουμε πρώτα όλα τα ονόματα που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω διαδικτύου. Για τον λόγο αυτό τις τελευταίες ημέρες έπρεπε να αρνηθούμε από άτομα που θέλησαν να συμμετέχουν εκτός διαδικτύου. Το επόμενο βήμα είναι να επικοινωνήσουμε με τα γραφεια της Χαριλάου Τρικούπη για να μας υποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο η οργανωτική επιτροπή θα παραδώσει την επιστολή με τις υπογραφές.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας με μια κουλτούρα Συμμετοχικής Δημοκρατίας χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με ανοιχτές τις πόρτες προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι όλα τα άτομα τα οποία ενδιαφέρθηκαν και συμμετείχαν στο δημόσιο διάλογο που αφορούσε την οργάνωση της πρωτοβουλίας.

Οργανωτική Επιτροπή: Ελένη Βεϊσάκη, Παναγιώτης Πετεινάτος, Θεόδωρος Ποσταντζίδης, Χρήστος Χαρακοπίδης, Γιάννης Γ. Αγγέλου, Ένη Καπάζογλου, Κώστας Κουφού, Γιώργος Π. Κόλλιας, Θοδωρής Δημητρόπουλος

Απλώς να σημειώσω ότι για αποφυγή κάθε παρεξήγησης η σειρά των ονομάτων αντανακλά απλώς τη χρονική σειρά με την οποία τα μέλη δήλωσαν τη συμπαραστασή τους στην πρωτοβουλία είτε με τη συλλογή υπογραφών είτε με τη διαδικτυακή τους συμμετοχή στο τόπικ της οργάνωσης της πρωτοβουλίας. Αν ξέχασα κάποιο όνομα ή έκανα κάποιο λάθος παρακαλώ να με ενημερώσετε.

Σε όποια περίπτωση χρειαστεί να εκπροσωπηθεί η παρούσα πρωτοβουλία μπορούν να συμμετέχουν με τη φυσική τους παρουσία όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, φυσικά όσοι θέλουν και έχουν την δυνατότητα.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Παναγιώτης Πετεινάτος


Έχει επεξεργασθεί από τον/την PanagiotisP στις Τετ Ιουν 25, 2008 10:31 pm, 1 φορά

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Τετ Ιουν 25, 2008 5:21 pm

Αγαπητή Ενη ποτέ δεν αμφέβαλα για την αγάπη σου για το φόρουμ ούτε για τα καλά σου λόγια που πάντα λες για μένα. Γνωρίζω την αγωνία σου να συμμετέχουν ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη και συμφωνώ μαζί σου. Θεωρώ καθήκον μας να προσκαλούμε και να καλωσορίζουμε τα νέα μέλη. Να τα ενημερώνουμε για να νοιώθουν οικία σε ένα άγνωστο περιβάλλον και να αποκτήσουν γρήγορα φίλους και συνοδοιπόρους σε κοινές ιδέες και δράσεις. Τα παλιά μέλη που έχουν πολλαπλές δράσεις στο διαδίκτυο είναι αρκετά έμπειρα και είναι δική τους η πρωτοβουλία να επιλέξουν πότε και που θα συμμετέχουν ενεργά. Ο καθένας επιλέγει το περιβάλλον και τους ανθρώπους που νοιώθει καλύτερα μαζί τους και τα θέματα που τον εκφράζουν περισσότερο για να συμμετέχει. Αυτό είναι φυσιολογικό και γι αυτό θεωρούμε πειθαναγκασμό να προσπαθήσουμε να τους επιβάλουμε το θεματολόγιο και τον τρόπο δουλειάς που γίνεται σε αυτό το φόρουμ. Πήρα όμως αφορμή από την δική σου απορία για να ενημερώσω και τα καινούργια μέλη για την επιτροπή. Τελευταία ασχολούμαστε με διάφορα επείγοντα θέματα της επικαιρότητας και έχουμε παραμελήσει θέματα εσωτερικής οργάνωσης τα οποία και αυτά έχουν την σπουδαιότητα τους. Θα ήθελα πάντα να νοιώθεις άνετα μαζί μου και να εκφράζεις ελεύθερα κάθε απορία και κάθε σου σκέψη όπως πρέπει άλλωστε να κάμνουμε και όλα τα μέλη μεταξύ μας.

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Τετ Ιουν 25, 2008 10:30 pm

Καλησπέρα σε όλους,
Στην οργανωτική επιτροπή προσθέτω και το όνομα του συντρόφου Θοδωρή Δημητρόπουλου ο οποίος συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στο τόπικ της συζήτησης ως Teo. Ο σύντροφος προσπαθεί με πολύ μεράκι να εξοικιωθεί με την χρήση του διαδικτύου και τα χίλια δυο κουμπιά και κουμπάκια του φόρουμ ώστε μπορεί να συμμετάσχει περισσότερο ενεργά στην κουβέντα.

Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες για διαδικτυακή συμμετοχή ακόμα και για φίλους που δεν είναι εξοικιωμένοι με το διαδίκτυο. Πρότεινα στον σύντροφο Teo να ξεκινήσουμε μαζί ένα καινοτόμο πείραμα χρήσης εναλλακτικών τρόπων συμμετοχής. Πρότεινα να καταφράφει τις σκέψεις του στο χαρτί και με την χρήση ενός σκάνερ (=σαρρωτής) να ανεβάζουμε στο διαδίκτυο σχόλια και απαντήσεις ως εικόνες. Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστώσουμε όλοι μαζί κατά πόσο είναι εφικτό στο μέλλον να οργανωθούν δίκτυα συμμετοχής πολιτών, στα οποία θα μπορούν να προβάλλουν τις απόψεις τους δημόσια, ακόμα και άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα άτομα που έχουν πρόσβαση σε έναν κοινό υπολογιστή και ένα κοινό σκάνερ πχ στην τοπική οργάνωση. Τις τελευταίες ημέρες ανταλλάξαμε τα πρώτα mail με αυτόν τον τρόπο και μου ξεκαθάρισε ότι αν και συμμετείχε αρχικά στη δημόσια συζήτηση είχε κάποιες τεχνικές δυσκολίες να προσθέσει περισσότερα σχόλια αλλά συμφωνεί απόλυτα με την πρωτοβουλία. Τον καλοσωρίζουμε λοιπόν και επίσημα στην οργανωτική μας επιτροπή.

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Σαβ Ιουλ 19, 2008 6:07 pm

Προς
Γενικό Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Αθανασάκη
Υπόψιν προέδρου Γ. Παπανδρέου (gap @ pasok.gr)
Υπόψη Συνηγόρου φίλου & μέλους (synigoros @ pasok.gr)


κ. Αθανασάκη ονομάζομαι Ελένη Βεϊσάκη και είμαι μέλος του http://e-pasok.forumgreek.com, μια εθελοντική διαδικτυακή προσπάθεια από φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Ως forum, την ημέρα του Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου κατά της αισχροκέρδειας στις 19 Ιουνίου πήραμε την πρωτοβουλία να συλλέξουμε συμβολικά 159+1 υπογραφές απλών πολιτών σε μια επιστολή συμπαράστασης προς τον Γ. Παπανδρέου για τα επίκαιρα γεγονότα της περιόδου (απομάκρυνση στελεχών, και τον αγώνα του προέδρου για την κάθαρση του κινήματος). Αφορμή στάθηκε η πολύ «άκομψη» και αντιδημοκρατική εμπλοκή των 159 ακαδημαϊκών στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ προβάλλοντας σαν βαρύνουσα ιδιότητα την πνευματική τους υπεροχή και την ακαδημαϊκή τους καριέρα. Αντιδράσαμε αντανακλαστικά θεωρώντας ότι με την καθιέρωση τέτοιων ενεργειών κινδυνεύουμε να διολισθήσουμε από το πολίτευμα της δημοκρατίας, σε εκείνο της αριστοκρατίας στο οποίο οι «άριστοι» έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τους… «ποπολάρους».

Θα είχε νόημα όχι μόνο να δεχθούμε αλλά και να συμμετέχουμε στους αγώνες οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων που οργανωμένα και διαρκώς προβάλουν την όποια επιμέρους ιδιότητα και τα χαρίσματα που διαθέτουν για να αγωνιστούν για τα δικαιώματα και τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Αφού όμως δεν είδαμε μέχρι σήμερα τέτοιου είδους κοινωνική προσφορά από την συγκεκριμένη ομάδα των ακαδημαϊκών, νομίζουμε ότι η δική τους υπογραφή και η προβολή της στήριξής τους είναι εις βάρος της δημοκρατίας και της ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στα κοινά. Η κίνησή μας ως απλοί πολίτες είναι συμβολική και εκφράζουμε την αγωνία μας ότι με τον τρόπο αυτό το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μετατραπεί από ένα λαϊκό κίνημα σε ένα κόμμα που οι εργάτες του δεν θα κρίνονται από την ουσιαστική προσφορά τους αλλά από τους τίτλους και τα αξιώματα που κατέχουν. Ολόκληρη την επιστολή θα την βρείτε δημοσιευμένη στο φόρουμ στην ιστοσελίδα: http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t165.htm#507

Στις 24 Ιουνίου ανακοινώσαμε δημόσια την ολοκλήρωση της συλλογής των υπογραφών.

|Tue Jun 24, 2008 10:13 pm | «…η συλλογή των 159+1 υπογραφών έχει ολοκληρωθεί. Το ενδιαφέρον των απλών πολιτών ήταν πολύ έντονο και η εμπειρία της επαφής μας με τον απλό κόσμο στο κέντρο της ΑΘήνας ήταν συγκλονιστική… Οργανωτική Επιτροπή: Ελένη Βεϊσάκη, Παναγιώτης Πετεινάτος, Θεόδωρος Ποσταντζίδης, Χρήστος Χαρακοπίδης, Γιάννης Γ. Αγγέλου, Ένη Καπάζογλου, Κώστας Κουφού, Γιώργος Π. Κόλλιας, Θοδωρής Δημητρόπουλος» (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ: http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t165-15.htm )

Αμέσως μετά απευθυνθήκαμε στα τηλέφωνα της Χαριλάου Τρικούπη ζητώντας καθοδήγηση για τον τρόπο παράδοσης της επιστολής με το σύνολο των υπογραφών. Η Γραμματέας σας κ. Αθανασάκη (το όνομά της στη διάθεσή σας σε περίπτωση που ζητηθεί), δεδομένου του φόρτου εργασίας των ημερών μας υπέδειξε να περιμένουμε να επικοινωνήσει εκείνη μαζί μας τηλεφωνικά, ώστε να μας υποδείξει το πώς και το πότε θα παραδοθούν και «τυπικά» οι υπογραφές.

Έκτοτε έχει περάσει αρκετός καιρός αλλά η γραμματέας σας δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μας.

Ο φόρτος εργασίας της συγκεκριμένης περιόδου μπορεί να είναι μεγάλος. Σαν παλιό στέλεχος όμως ανώνυμων εταιρειών γνωρίζω ότι ο τρόπος επικοινωνίας ενός πολυπρόσωπου οργανισμού με τον πολίτη, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει υιοθετήσει ο συγκεκριμένος οργανισμός ή η εταιρία για να επικοινωνεί με την κοινωνία. Τα εκάστοτε στελέχη έχουν ρητή εντολή να καταγράφουν και να απαντούν σε όλες ανεξαιρέτως τις κλήσεις που δέχονται, και να τηρούν τις υποσχέσεις τις οποίες δίνουν, όταν αυτή είναι η πολιτική και το προφίλ που θέλει ο οργανισμός να έχει προς το κοινό το οποίο απευθύνεται. Το ερώτημα είναι για το ΠΑΣΟΚ, που θέλει να αποποιηθεί το αμαρτωλό παρελθόν του, που επαγγέλλεται δημοκρατία μέσα στο κόμμα και άνοιγμα προς την κοινωνία, δεν έχει ακόμα κατακτήσει αυτό το στοιχειώδες; Πως θα κατοχυρωθεί η διαφάνεια, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα στις σχέσεις πολίτη-κόμματος;

Το κόμμα μας υπόσχεται ότι έχει όραμα ανοικοδόμησης και δαπανά χρήματα σε διαφημίσεις που καλούν τον πολίτη να το εμπιστευτεί ξανά, διότι άλλαξε και θέλει τώρα πια τον πολίτη συνοδοιπόρο και συνεργάτη στη διακυβέρνηση της χώρας… Το ΠΑΣΟΚ δια στόματος Γ. Παπανδρέου επαγγέλλεται την πάταξη της διαφθοράς και την επαναφορά μιας πολιτικής που θα βασίζεται σε αξίες, σε ιδανικά και σεβασμό στους πολίτες. Όμως όλα αυτά τα έξοδα πηγαίνουν χαμένα όταν ο απλός πολίτης προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με το κόμμα και διαπιστώνει το ακριβώς αντίθετο. Ξανά νοιώθει παρείσακτος και ανεπιθύμητος. Πάλι νοιώθει «συρματοπλέγματα» να τον εμποδίζουν στην προσπάθειά του να έχει θεσμική επικοινωνία με τα στελέχη της ηγεσίας. Χάνει την εμπιστοσύνη του ξανά για το κίνημα και έχει την αίσθηση ότι όλα αυτά που ακούει είναι μόνο λόγια.

Θεωρείτε ότι το καθήκον της άμεσης επικοινωνίας με τον πολίτη αρχίζει και σταματά στο να μας στέλνετε προεκλογικά mail την τελευταία στιγμή λίγο πριν τις εκλογές. Με τον τρόπο αυτό εξακολουθείτε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας αφού όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα δεν επιδεικνύετε την ίδια ευαισθησία να έρθετε σε προσωπική επικοινωνία μαζί μας. Δεν δεικνύεται καθημερινό ζήλο στο να μας ακούσετε, να μας μιλήσετε ώστε να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε. Απλώς μας ζητάτε σαν άβουλα όντα την τελευταία στιγμή να σας ψηφίσουμε.

Πέρασε ένας μήνας χωρίς να σας ενοχλήσουμε με την σιγουριά και την πεποίθηση ότι έχετε λάβει υπόψη σας το αίτημά μας, όπως μας είχατε καθησυχάσει τηλεφωνικά. Θεωρούσαμε αυτονόητο ότι θα μας απαντούσατε σχετικά σύντομα. Πιστεύαμε ότι μέσα στην αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού και τον εκδημοκρατισμό του κόμματος υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε να προσεγγίζετε υπεύθυνα και αξιόπιστα κάθε πολίτη, ή κάθε ομάδα πολιτών όπως στην περίπτωσή μας. Η κίνηση των 159 ακαδημαϊκών ήταν «άκομψη» και αντιδημοκρατική και θεωρήσαμε καθήκον μας να την καταγγείλουμε. Όχι για να ξύσουμε «εσωκομματικές πληγές», που δεν ωφελούν σε τίποτα, αλλά για να αναδείξουμε και να συστήσουμε εσωκομματικές αξίες. Το ίδιο «άκομψη» και αντιδημοκρατική όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί και η συγκεκριμένη εκ μέρους σας ενέργεια να αγνοήσετε το αίτημα μας για θεσμική επικοινωνία και μεταφορά των απόψεών μας.

Η επικοινωνία με τον πολίτη, ακόμα περισσότερο η διαδικτυακή, πρέπει και οφείλει να είναι συστηματική και αμφίδρομη. Γιια τον λόγο αυτό θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσουμε τους πολίτες που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή την πρωτοβουλία ώστε να γνωρίζουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Μπορεί το θέμα πλέον να μην είναι επίκαιρο και τα γεγονότα να τρέχουν πολύ γρήγορα αλλά για μας είναι θέμα αρχής όταν ξεκινάμε κάτι ότι θα πρέπει και να το τελειώνουμε. Σεβόμαστε τους πολίτες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την συμμετοχή τους σε αυτή την συμβολική πρωτοβουλία και τους ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε ώστε η δική τους φωνή να ακούγεται και οι απόψεις τους να γίνονται γνωστές μέσω του διαδικτύου. Εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου και εργαζόμαστε για τις αξίες του κινήματος καθώς πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος. Πάντα όμως ήμασταν και θα παραμείνουμε αυστηροί και δίκαιοι στην κριτική μας. Για το λόγο αυτό δημοσιοποιήσαμε διαδικτυακά από την αρχή όλη τη διαδικασία, για να βρισκόμαστε όλοι έμπροσθεν των ευθυνών μας και να έχει το περιθώριο ο κάθε πολίτης να συμμετέχει και να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Αν το ΠΑΣΟΚ οραματίζεται πραγματικά να υλοποιήσει τους κοινωνικούς του στόχους θα πρέπει τα στελέχη του να μην έχουν διαδικτυακή αγοραφοβία και να προσπαθήσουν έμπρακτα να συσπειρώσουν όλες τις υγιείς δυνάμεις. Πρέπει να ενθαρρύνετε και όχι να αποθαρρύνετε την συμμετοχή των απλών φίλων & μελών που εργάζονται εθελοντικά χωρίς να εποφθαλμιούν θέσεις και αξιώματα. Έχουν όμως την απαίτηση το κίνημα να είναι συνεπές με τις εξαγγελίες και τις αρχές τις οποίες πρεσβεύει.

Ελένη Βεϊσάκη

Helen.ve@gmail.com

Μέλος του http://e-pasok.forumgreek.com

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

fiasko

Δημοσίευση  papaioannou Την / Το Πεμ Αυγ 21, 2008 1:47 pm

Όπως έγινε
αντιληπτό τόσο η διαγραφή Σημίτη όσο και οι υπογραφές που μαζέψατε αποδείχτηκε φιάσκο.


Φιάσκο αποδείχτηκε
και η ανάγκη στήριξης του Προέδρου μας από
αυτοκλήτους υποστηρικτές. Φιάσκο αποδείχτηκε
η ιντερνετικη-συμμετοχική δημοκρατία. Φιάσκο αποδειχτήκαν και η θεωρίες περί ανοικτού
κόμματος και φυσικά φιάσκο αποδείχτηκε όλη
η συσχέτιση του ΠΑΣΟΚ της άμεσης ή συμμετοχικής και του Διαδικτύου καθώς


Ποτέ και πουθενά
ούτε και στα προσωπικά ιστολογία –
sites, φόρουμ δεν είδα ένα μεγάλο-
στέλεχος να απαντά σε κάποιον πολίτη


Όλοι δουλεύουν
με συνεργάτες και χρησιμοποιούν το διαδίκτυο μόνο ως ένα ακόμα τρόπο αποστολής διαφημιστικών
προεκλογικών φυλλαδίων.


Λυπηρό.

Για την Ιστορία
αναφέρω την διαφωνία μου με την επιστολή
οσο και με την προσπαθεια και την καταψηφίζω όχι γιατί είμαι υποστηρικτής του
Σημίτη (ποτέ δεν ήμουν) αλλά γιατί τελικά αποδείχτηκε άλλη μια βλακεία στην μεγάλη
ιστορία αντιστοίχων -αψυχολόγητων και χωρίς πολιτική στόχευση- πράξεων που χαρακτηρίζουν το κόμμα μας τα τελευταία
5 χρόνια. Με την διαγραφή του Σημίτη ούτε το ΠΑΣΟΚ έγινε ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, ούτε αριστερά έστριψε,
ούτε το ηγετικό προφίλ «κάποιου» τονώθηκε.

Αντίθετα για
άλλη μια φορά τονίσαμε στο κόσμο το ποσό άρρωστο κόμμα είμαστε.


Θα παρακολουθήσω
το θέμα και περιμένω να δω την κατάληξη της υπόθεσης επιφυλασσόμενος να την δημοσιεύσω
σύντομα στο
blog μου μέσο του οποίου θα σταλεί
σε όλη την επικράτεια..
avatar
papaioannou

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008
Ηλικία : 45

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://papaioannou.wordpress.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Επιστολή συμπαράστασης προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση  xristos Την / Το Σαβ Αυγ 30, 2008 2:03 am

Αγαπητέ φίλε papaioannoy,
Συμμετέχοντας σ΄αυτό το φόρουμ κανείς μας φαντάζομαι δεν είχε την ψευδαίσθηση ότι σε λίγους μήνες θα αλλάζαμε απο δω τον τρόπο λειτουργίας του κινήματός μας, ούτε ότι θα πιάναμε αμέσως κουβέντα με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος για να γίνουμε πηγή της πολιτικής τους φαντασίας, ούτε ότι τα γραφόμενά μας και οι όποιες πολιτικές μας παρεμβάσεις θα γίνονταν πρώτο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας. Διαπιστώσαμε απλά , ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προβληματίζονται για την πορεία της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί τους αυτούς τους προβληματισμούς. Είδαμε τη φλόγα και το μεράκι κάποιων νέων παιδιών που οραματίζονται ακόμα μια κοινωνία συμμετοχική , δημοκρατική, ζωντανή, ανεξάρτητη και απαλλαγμένη απο τους κομματικούς τοποτηρητές , να πειραματίζονται αν θέλεις με τις δυνατότητες που δίνει το διαδίκτυο σε μοντέλα κοινωνικής οργάνωσης και παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα συμβάλλοντας πάρα πολύ ,πολύ, λίγο, ελάχιστα ή και μηδενικά ακόμη στο καθημερινό πολιτικό παιχνίδι.
Γιαυτό με την όποια δράση μας δε στρέφουμε το βλέμμα μας τόσο στο πως μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι, είτε απο τον συγγενή , είτε απο τον αντίπαλο χώρο,ούτε αποζητούμε τα εύσημά τους αλλά κοιτάμε στον καθρέφτη που απαντά αν αυτό που κάνουμε είναι συμβατό με τις αξίες που μας έφεραν τελικά σ΄αυτό το χώρο, όπου συναντιώμαστε και ανταλλάσουμε συχνά σκέψεις και απόψεις. Ήμασταν τρείς , γίναμε δεκατρείς , ήμαστε ήδη πενηντατρείς. Όταν γίνουμε χίλιοι δεκατρείς, τότε ίσως και το κίνημά μας θα μπεί στην τροχιά της συμμετοχικής δημοκρατίας, που θα φέρει τη νέα πολιτική πραγματικότητα στο κίνημα , αλλά και στον τόπο μας. Τότε θα μπορούμε να λέμε, ότι εμείς ήμασταν απο τους πρώτους...
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι πράξεις

Δημοσίευση  thepos Την / Το Κυρ Αυγ 31, 2008 1:13 pm

Αγαπητέ φίλε Παπαιωάννου
Με πολύ προσοχή διάβασα τις αντιρρήσεις σου για την πρωτοβουλία μας αυτή.Θα ήθελα να σου πω λοιπόν, συμφωνώντας εκ προοιμίου με τον Χρήστο, ότι το φόρουμ μας έχει αυτήν την διαφορά ή τουλάχιστον θέλει να την έχει, να μην μένει στην όποια κριτική που είναι πάντα και πιο ευκολη αλλά να προσπαθεί να την μεταβάλλει και σε πράξη στο μέτρο και τον βαθμό που μπορεί.Το αν πέτυχε ή απέτυχε η προσπάθεια μας είναι κάτι που δεν μπορούμε να το μετρήσουμε έτσι εύκολα αλλά θα φανεί στο μέλλον εξάλλου θα ήταν πολύ περίεργο αν είχε εξ αρχής πετύχει γιατί τότε ή κάποιος από εμάς δεν είναι αυτός που λέει ή ζούμε σε άλλον κόσμο,όμορφα αγγελικά πλασμένο, πέρα από αυτόν που νομίζουμε και που προσπαθούμε να ανατρέψουμε. Ήταν επόμενο λοιπόν να τύχει τέτοιας αντιμετώπισης δεν νομίζεις; Αυτό όμως δεν πρέπει να μας πτοεί αλλά να χρησιμοποιείτε σαν αρχή για νέες δράσεις.
Φαντάζομαι ότι με την κριτική σου θα ήθελες να μας τονίσεις κάποια ίσως λάθη τακτικής που κάναμε ή ίσως και πρακτικά γι' αυτό θα σε παρακαλέσω και νομίζω ότι και οι υπόλοιποι φίλοι το ίδιο νιώθουν να μας προτείνεις δράσεις που θα έχουν κατα την γνώμη σου μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πολιτική ζωή του τόπου και να είσαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε παραυτα.
φιλικά Thepos

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης