Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης

Πήγαινε κάτω

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Πεμ Ιουν 12, 2008 6:45 pm

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου τον Κώστα Σημίτη, έπειτα από την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με την οποία εξέφραζε διαφωνία για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Ο κ. Παπανδρέου απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Σημίτη με την οποία τον ενημερώνει ότι δεν θα κινήσει μεν τις τυπικές διαδικασίες διαγραφής, σεβόμενος την ιστορία του πρώην πρωθυπουργού, αλλά δεν τον προσμετρά πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. (πηγή In.gr)

Παραθέτω την ιστορική απάντηση του Γ.Παπανδρέου στον Κώστα Σιμίτη. Ο πρόεδρός δίνει πραγματικά μαθήματα πολιτικής και αυτή τη φορά είναι χείμαρρος.


Αγαπητέ Κώστα,

Διάβασα με προσοχή όσα μου έγραψες. Το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο έθεσες, έχει λυθεί με ομόφωνες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ, του Συνεδρίου μας και του Πολιτικού μας Συμβουλίου. Αποφάσεις καθαρές, αναμφισβήτητες και δημόσια γνωστές. Αποφάσεις που ενισχύουν τη δημοκρατία στη χώρα μας. Άρα το ζήτημα δεν υφίσταται. Είχε απαντηθεί προ της επιστολής σου.

Η δε δημοσιοποίηση της επιστολής, η δημόσια διαφοροποίηση καθώς και η έμπρακτη άρνηση να συνταχθείς με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την υποβολή της πρότασής μας, αποτελούν αδικαιολόγητη πολιτική πράξη. Δημιουργούν ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και στόχευσή μας. Δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό τη στιγμή που κάθε νοικοκυριό δοκιμάζεται από την ακρίβεια και ο ελληνικός λαός πλήττεται βίαια από την ανομία, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δημιουργούν ερωτήματα τη στιγμή που ο λαός στρέφεται προς ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα αποτελεί και νέα ελπίδα. Ένα ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να νικήσει, για να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Μακριά και απέναντι σε όσα συμφέροντα θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή προς ίδιον όφελος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Γνωρίζεις ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που έχεις προσφέρει στη χώρα. Θυμούμαι πάντα την εποικοδομητική για την Ελλάδα συνεργασία μας στις κυβερνήσεις σου. Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματός μας, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοεμβρίου.

Με την απόφασή σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά σου και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως θα όφειλα να κάνω για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος.Διαφυλάττοντας το κύρος και τη συντεταγμένη πορεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα αξιολογούμε πάντα τις απόψεις που καταθέτεις. Και προσωπικά θα το κάνω με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον.

Φιλικά,
Γιώργος A. Παπανδρέου

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 36
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης

Δημοσίευση  xristos Την / Το Παρ Ιουν 13, 2008 2:28 am

Ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Η επιστολή του Κ. Σημίτη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με το ύφος που ήταν διατυπωμένη αποτελούσε ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου και άμεση πρόκληση, που αν έμενε αναπάντητη θα ακύρωνε στην πράξη το αποτέλεσμα των εκλογών της 11ης Νοεμβρίου και θα έδινε τη χαριστική βολή στην ηγετική εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου. Απο το 2004 και μετά πολλοί έπαιξαν και χρησιμοποίησαν- επιζήμια για την ηγετική εικόνα του Γ. Παπανδρέου- την ιστορική ευθύνη, που ανέλαβε αμέσως μετά την ήττα το Μάρτη του 2004 να συμμαζέψει το κίνημα. Αρχίζουν να εμφανίζονται πλέον αποχρώσες ενδείξεις ότι το "δαχτυλίδι" ήταν μάλλον κάλπικο σε μια προσπάθεια να "καεί" ο Γ. Παπανδρέου, αφου θα του φόρτωναν τις αναμενόμενες εκλογικές ήττες , ώσπου να εμφανιστεί ο "μεσσίας" που μετά βαϊων και κλάδων θα επανέφερε το κίνημα ξανά στην εξουσία, όπου αυτοί θα ζούσαν ξανά καλά και μεις καλύτερα.
Η κίνηση Σημίτη ήταν υπολογισμένη και πιστεύω ότι η ιστορία θα έχει και συνέχεια. Δεν ήταν τυχαία η απουσία του, ούτε απο το 8ο συνέδριο του Μάρτη 2008 , ούτε απο την Εθνική συνδιάσκεψη του Νοέμβρη 2007. Δεν δικαιολογείται η απουσία του επι 8 έτη προέδρου ενός κόμματος απο τέτοιες κορυφαίες εκδηλώσεις του. Υπήρξε τακτική υποχώρηση στην εθνική συνδιάσκεψη, αφού διαπιστώθηκε ότι θα επανεκλέγονταν ο Γ. Παπανδρέου και "αναγκαστική" στήριξή του για τη διατήρηση των "ερρεισμάτων" του εντός του ΠΑΣΟΚ . Παρατηρείται μια εθελουσία αποξένωση και συστηματική απομάκρυνση απο το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πρετεντέρης (εκ των τακτικών συνομιλητών του) απηχεί με τον αυθεντικότερο τρόπο τις απόψεις του. Βλέπω μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια σχηματισμού του κρίσιμου πολιτικού προσωπικού απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που θα ήταν πρόθυμο να λύσει το πρόβλημα της αυτοδυναμίας που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές σε μια κατεύθυνση απόλυτα ελεγχόμενων "συνεναιτικών" λύσεων, που θα επιβάλει το επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο, όσο γίνεται ακίνδυνα για την καθεστηκυία τάξη. Αν ο Γιώργος αντέξει και σ΄αυτό το κύμα, τότε τίποτα δεν τον σταματά στο δρόμο για την πρωθυπουργία...
Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το τεράστιο έργο Σημίτη, αλλά και μοιραία λάθη που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε απαξίωση, που δεν την άξιζε με βάση την προσφορά του στους Έλληνες πολίτες. Καλώς ή κακώς ο μέσος Έλληνας ταύτησε την πολιτική του με μια στροφή στη συντήρηση, που έκανε δυσδιάκριτη τη διαχωριστική γραμμή προόδου-συντήρησης, που υπηρετούσε πλέον την καθεστηκυία τάξη της Ελληνικής κοινωνίας, που προέκυψε απο νέα τζάκια της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.
To ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, όπου όλοι σύντομα θα αποφασίσουν με ποιούς θα πάνε και ποιούς θ΄αφήσουν. Η βελούδινες συνυπάρξεις στην πολιτική δεν έχουν μεγάλη διάρκεια, αλλά ούτε και εκλογικό αποτέλεσμα.
Χρήστος
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης