ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

Πήγαινε κάτω

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση  xristos Την / Το Κυρ Μάης 25, 2008 2:41 am

Το διατροφικό σκάνδαλο που παρατηρούμε να εξελίσσεται και να εκπέμπει όλο και μεγαλύτερη βρώμα αυτή την εποχή , αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ρήγμα στην ιδεολογία της δεξιάς, που πέρασε την άποψη ότι η ελεύθερη μέχρι ασυδοσίας οικονομία θα μπορούσε να επιβάλει τις απαραίτητες ισορροπίες πολλών παραμέτρων προς όφελος των πολιτών με «εργαλείο» τον ελεύθερο ανταγωνισμό.
Αποδεικνύεται ότι τα καρτέλ και η ανάδειξη του κέρδους σε έναν από τους σημαντικούς αξιακούς κώδικες της κοινωνίας μας, ως την «κινητήρια δύναμη» της οικονομίας , όχι μόνο δεν αποκαθιστούν τον υγιή ανταγωνισμό , αλλά αντίθετα δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου αναπτύσσονται τα κάθε είδους παράσιτα της κοινωνίας μας , που κερδοσκοπούν ασύστολα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον, για τον πολιτισμό, για το μέλλον της νέας γενιάς και τους αδύναμους φύσει και θέσει Έλληνες πολίτες. Γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η πλάνη περί τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που σαν από μηχανής θεός θα θεράπευε τις ασθένειες των Δημόσιων υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της εργασίας, της ασφάλειας, της ασφάλισης, των επικοινωνιών , των συγκοινωνιών, των ΜΜΕ κ.λ.π. με την απουσία κοινωνικού ελέγχου και λογοδοσίας.
Δικαιώνεται η προσέγγιση που γίνεται για το ζήτημα αυτό από τα Σοσιαλιστικά κόμματα, που θεωρούν ότι η πολιτεία πρέπει να είναι αυτή που θα επιβάλει το υγιές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα δραστηριοποιούνται οι ιδιώτες με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και σημείο αναφοράς αναλλοίωτες διαχρονικές αξίες στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Για την Ελλάδα απέναντι στην πρακτική της «αρπαχτής» των «κουμπάρων», των «δομημένων ομολόγων», του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας , των υποκλοπών, της κομματικοποίησης του κράτους και της αποδόμησης των κεκτημένων μετά από πολλούς αγώνες των εργαζομένων από την κυβέρνηση της Ν. Δ., το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιπαραβάλει δυναμικά και αποτελεσματικά την ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ .

Χρήστος Χ.
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Κυρ Μάης 25, 2008 3:32 am

Αχ... Χρίστο για αυτό το ΠΑΣΟΚ των αξιών αγωνιζόμαστε από τούτο το πόστο. Αλλά και οι αξίες μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κάτι το αυτονόητο αλλά ζητούμενο. Το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά σίγουρα δεν αρκούν. Για παράδειγμα ένα πρωτοποριακό βήμα ήταν που άνοιξε το wikipolitics. Μετά από τόσο καιρό διαβάζω σε πολλά blogs αλλά και μέσα στο wikipolitics καλοπροαίρετους πολίτες να λένε το αυτονόητο και να ασκούν κριτική για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του wikipolitics. Αλλαγές που θα ήταν θέμα ενός Σαββατοκύριακου για την τεχνική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να τις υιοθετήσει και να τις δοκιμάσει. Δηλαδή αν δεν δούμε πως θα μπουν δημοκρατικές διαδικασίες στα μικρά και τα απλά πράγματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να αλλάζουν εύκολα, πως πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα; Από που θα "φυτρώσουν" οι αξίες για να απολαύσουμε τον καρπό τους; Για παράδειγμα δες στο wikipolitics. Γιατί δεν υπάρχει διάλογος με τους βουλευτές. Αρκούν οι παράλληλοι μονόλογοι πολιτών και πολιτικών για να χαρακτηριστούν ως διαβούλευση; Με 3 μόνο συμμετοχές βουλευτών τι θα αλλάξει στο πνεύμα των νέων τεχνολογιών που επικαλείται ; Η δεξιά είναι αυτή που είναι και δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ αλλάζει αλλά ο ρυθμός με τον οποίο αλλάζει είναι μικρός και η υπομονή έχει και αυτή τα όριά της. Προσωπικά περιμένω να δω αλλαγές πρώτα στα μικρά και στα καθημερινά ζητήματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ για να πιστεύω με κάποια βεβαιότητα ότι όταν λέει για "αξίες" θα μπορέσει να τις φέρει και στην πράξη. Μπορεί τα καύσιμα δηλαδή να είναι ακριβα... αλλά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανάψει τις μηχανές στο φουλ διότι ο χρόνος δεν μας παίρνει.

Και για να είμαι σαφής: ζητούμε ανοιχτές διαδικασίες και αρχή της πλειοψηφίας σε όλες τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται. Το forumotion.com που μας φιλοξενεί επιλέγει με ανοιχτές διαδικασίες τις όποιες αλλαγές. Μάλιστα έτυχε να πετύχω και ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία για κάποια νέα πρόσωπα που θα έπαιρναν θέση διαχειριστή και προέρχονταν από τη δεξαμενή των ενεργών χρηστών!

Για παράδειγμα:
http://help.forumotion.com/suggestions-for-your-forums-f30/
σε αυτή τη σελίδα όλα τα μέλη μπορούμε να προτείνουμε αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας των φόρουμ και όσες πλειοψηφίσουν από τον κόσμο υλοποιούνται με πρωτεραιότητα. Έτσι λειτουργεί ένα απλό φόρουμ που δεν επαγγέλεται ούτε δημοκρατία ούτε αξίες. Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν απαιτώ κάτι περισσότερο από εξαγγελίες...

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τα σκάνδαλα και εμείς

Δημοσίευση  thepos Την / Το Κυρ Μάης 25, 2008 8:26 pm

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την λογική του Χρήστου εκτός από ένα σημείο,αυτό που λέει ότι η Δεξιά περίμενε να ρυθμίσει η αγορά και λοιπά.Είμαι πεπισμένος ότι η Δεξιά ήξερε από πρίν τι ακριβώς θα συμβεί.Αυτό και προσδοκούσε . Την ασυδοσία και την κατάρρευση των πάντων ώστε να ξεπουλήσει να νοθεύση να καταστρέψει να κλέψει.Δεν πιστεύω στις καλές προθέσεις όταν δεν γίνονται πράξη.Είναι πολύ εύκολο όταν σε καταστρέψω σε εξολοθρεύσω σε καταληστέψω να σου πω συγνώμη δεν το περίμενα αυτό.Και γω ο πολίτης τι πρέπει να κάνω να πω δεν πειράζει έκανες λάθος;δεν ήξερες; και αν δεν ήξερες τι στο καλό ήθελες την εξουσία ;μόνο για φρου φρου και αρώματα; Όχι στα άλλοθι.Εσκεμμένα γίνονται όλα.Με βάση σχέδιο.Είδατε τον ΟΤΕ; Αφού τον ξεγύμνωσε από κάθε νομική προστασία μας είπε τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα και τον χάσαμε για ένα κομμάτι ψωμί.Αν δεν το είχαν σχεδιάσει θα κάναν τυχαία τόσα πολλά και τραγικά λάθη;Μάλλον όχι.Και έρχομαι στο κομμάτι του Παναγιώτη που υιοθετώ μέχρι κεραίας.Φίλε Παναγιώτη κάποιο στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.Δεν είναι αυτή αντιπολίτευση που γίνεται ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά.Δηλ. οι απαντήσεις στις εκάστοτε αιτιάσεις της κυβέρνησης είναι χλιαρές υποτονικές εως παρεξηγήσιμες και η προοπτική που υποτίθεται ότι θέλει να δώσει κινείται στα όρια της συντήρησης των δυνάμεων.Ένα παράδειγμα για να μην μιλάω στον αέρα.Από τον Συνασπισμό άκουσα ότι προ του 2004 το Δημόσιο κατείχε το 58% μέσα από την ΔΕΚΑ κλπ.Κανείς όμως δεν το είπε αυτό στον κόσμο γιατί;Μήπως κάποιοι το αποδέχονται.Μάταια ο Πρόεδρος ρίχνει ιδέες για νέες καταστάσεις.Τον χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για τα δικά τους σχέδια.Προχθές μόλις βγήκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκ των κορυφαίων και είπε ότι το κρατικό δεν είναι και καλό κλπ την στιγμή που μαινόταν ο πόλεμος με την κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ και την επόμενη όλοι οι ΝΔημοκράτες το είχαν σημαία.Το κεφάλι του όμως δεν το πήραν τον άφησαν να χορεύει.Χάσαμε μια καλή ευκαιρεία να ξεσκαρτάρουμε το ΠΑΣΟΚ από τα βαρίδια.Τώρα όλοι τα επικαλούνται για άλλοθι και ο τόπος υποφέρει από "την καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών".Θα πει κάποιος πάλι εσωστρέφεια.Όχι αλλά νομίζω ότι πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα για τον κάθε επίδοξο Μ.....τάκη.Καθήκον λοιπόν δικό μας είναι εκτός από την θετική προσέγγιση να προσεγγίσουμε επιθετικά αυτά τα φαινόμενα και να τα καυτηριάσουμε ζητώντας την απάλυψη τους.Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στις "καλές" προθέσεις.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η ΔΕΞΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση  enik Την / Το Κυρ Μάης 25, 2008 9:00 pm

Μολις εγραψα ενα σχολιο για το θεμα αυτο. Το οποιο απευθυνοταν στον Χριστο και τον Παναγιωτη, το υπεβαλα, δημοσιευθηκε, και μετα χαθηκε. Το μονο που ενημερωθηκα ειναι οτι την ωρα που το εγραφα δημοσιευθηκε ενα αλλο κειμενο. Και τι σημαινει αυτο, οποιος προλαβει δηλαδη? Τι κολπα ειναι αυτα? Παναγιωτη ριξε ενα βλεφαρο ..... Enik

enik

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση  xristos Την / Το Δευ Μάης 26, 2008 2:52 am

Αγαπητέ Thepos και Παναγιώτη,
Φυσικά και δε γίνεται τίποτα τυχαία. Όμως οτιδήποτε γίνεται θέλει και το κατάλληλο περιτύλιγμα που στην πολιτική ονομάζεται "ιδεολογία". Το περιεχόμενο είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στην πράξη.
Το "πόπολο" προσπαθεί συνήθως να διακρίνει πίσω από το περιτύλιγμα τι καλούδια μπορούν να προκύψουν προς όφελός του και συμπεριφέρεται ανάλογα στις εκλογές.
Συνήθως τις ψήφους και κατ΄ επέκταση την εξουσία κερδίζουν αυτοί που χρησιμοποιούν το καλύτερο περιτύλιγμα και την κρατούν αυτοί που αποδεικνύεται ότι έχουν και καλό περιεχόμενο. Εμείς εδώ σ΄ αυτό το φόρουμ πασχίζουμε για την ποιότητα του περιεχόμενου του δικού μας κόμματος, για το οποίο προφανώς δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να φροντίζουμε σοβαρά και για το περιτύλιγμα...
Θα μου πείτε : Και τι τα θέλουμε τα περιτυλίγματα; Δε θα ήταν καλύτερα να έχουμε χύμα την πραμάτεια μας για να βλέπουν όλοι τι πουλάμε; Έλα όμως που στην πολιτική κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι έκανες μέχρι τώρα παρά μόνο για το τι ενδέχεται να κάνεις από δω και πέρα! Δεν μπορείς επομένως να εκθέσεις την πραμάτεια που δεν παρήγαγες ακόμα! Τις προδιαγραφές της ανακοινώνεις στο περιτύλιγμα που προκατασκευάζεις. Απλά τα προηγούμενα έργα σου λειτουργούν σα μάρτυρες για την αξιοπιστία σου.
Αυτό είναι το πρόβλημα στο κόμμα μας σήμερα.
Άνοιξε ο κόσμος το πακέτο που πρόσφερε το 2004 η Ν.Δ. και διαπίστωσε ότι ήταν άδειο!! Έρχεται στο δικό μας πάγκο και μείς του δείχνουμε το ίδιο έργο, που μπούχτισε να το βλέπει! Είναι στη φάση που κάνει βόλτες κοιτάζοντας και άλλες βιτρίνες, αλλά λοξοκοιτάζει στη δική μας περιμένοντας κάτι καινούργιο. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι γίνεται στο μαγαζί , ακούει μέσα φωνές , φασαρία, καρέκλες να τρίζουν, ανθρώπους να πηγαινοέρχονται, χαρτιά να ξεδιπλώνονται, κάτι να αλλάζει.
Και περιμένει.
Χρήστος
avatar
xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 09/03/2008
Ηλικία : 60
Τόπος : ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΕΞΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση  enik Την / Το Δευ Μάης 26, 2008 1:53 pm

Αγαπητοι φιλοι,

Πρωτα πρωτα να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα. Δεν υπαρχει κανενα ρηγμα στη δεξια ιδεολογια, η αυτορρυθμιση της αγορας ηταν η νεοφιλελευθερη ιδεολογια που ακολουθει και η Ν.Δ. Τωρα αν τους ηρθαν αναποδα, σε παγκοσμιο επιπεδο με την χρηματοπιστωτικη κριση που ξεσπασε το καλοκαιρι και σιγα σιγα ξαπλωνεται σε ολο τον κοσμο, αυτο δεν συνιστα "ρηγμα".

Την κριση στην Αμερικη τηνπληρωνουν οι φορολογουμενοι, υστερα απο αποφαση του Μπους, για να διασωθουν οι κερδοσκοπικοι χρηματοπιστωτικοι οργανισμοι βλ.Τραπεζες κλπ.

Τωρα ξυπνησαν οι διεθνεις οργανισμοι και προτεινουν παγκοσμια διακυβερνηση για την αντιπετωπιση της κρισης στον χρηματοπιστωτικο τομεα και τις μεγαλες αυξησεις των τιμων πετρελαιου, των τροφιμων και των πρωτων υλων. Και προτεινουν διαφορα μετρα λογοδοσιας στη διεθνη κοινοτητα, εποπτεια και διαφανεια στις αγορες κεφαλαιων, και αλλα τετοια μεγαλα λογια που ο κοσμος που ηδη υποφερει απο την φτωχεια, δεν πιστευει οτι θα εφαρμοσθουν στην πραξη.

Τι πρεπει να γινει λοιπον? Απο τη στιγμη που δεν μπαινει πραγματικο φρενο στις κερδοσκοπικες κινησεις του διεθνους χρηματιστηριακου κεφαλαιου δεν υπαρχει ελπιδα για την αντιμετωπιση της φτωχειας σε παγκοσμιο επιπεδο.

Πρεπει οι πολιτες να μην παραπληροφορουνται και να αγωνιζονται προς τη σωστη κατευθυνση και οχι να μας λενε οτι " εκσυγχρονιζομαστε" οταν πουλαμε τη δημοσια περιουσια και γινομαστε 'κρατικιστες" οταν εχουμε αντιθετη πολιτικη. Παει και τελειωσε.
Enik

enik

Αριθμός μηνυμάτων : 65
Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης