Πρόταση για χρηματοδότηση των κομμάτων

Πήγαινε κάτω

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ;

80% 80% 
[ 4 ]
20% 20% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Σύνολο Ψήφων : 5

Πρόταση για χρηματοδότηση των κομμάτων

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Δευ Μαρ 10, 2008 10:38 pm

Περίληψη: Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε σε βάθος ποιος χρηματοδότης στοχεύει να χειραγωγήσει το κίνημα. Αν δεν τον αφήσουμε να τα δώσει φανερά μπορεί κάλλιστα να τα δώσει «μαύρα». Δεν πρέπει να καταργήσουμε τις δωρεές απλά επειδή φοβόμαστε. Θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να οργανώνει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες οικονομικές ανάγκες, να το δημοσιεύει στο διαδίκτυο και να ρωτά την άποψη της βάσης με τρόπο θεσμοθετημένο.

Ανάλυση. Στις 10 θέσεις του Σκανδαλίδη είχε τεθεί ως ερώτημα με ποιο τρόπο πρέπει να χρηματοδοτείται το κόμμα. Ο προβληματισμός για την χρηματοδότηση των κομμάτων αντιμετωπίζεται με τελείως γραφειοκρατική αντίληψη.
Θεωρούμε ασφαλέστερο να παίρνουμε χρήματα από μικρότερους επιχειρηματίες παρά από τους μεγαλύτερους.

Ψυχραιμία παιδιά! Δεν είπαμε πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι!
Είναι άλλο να λάβουμε μέτρα για να προφυλαχτούμε από την ενδεχόμενη διαφθορά και άλλο να βγάζουμε απόφαση ότι όλοι οι μεγάλοι δωρητές είναι εμπλεκόμενοι και όλοι οι μικροί αθώοι. Αν το κόμμα δεν έχει το σθένος να αντισταθεί και θέλει να συναλλαγεί υπάρχουν τρόποι να το κάνει χωρίς να το πάρει κανένας είδηση. Υπάρχουν και οι λογαριασμοί στο Λιχνενστάιν.Πάντα υπήρχαν χορηγίες και αυτές γινόταν κυρίως από τους πλέον εύπορους. Δεν θα πρέπει τώρα μέσα στο γενικό πανικό της διαφθοράς να ενοχοποιήσουμε τους πάντες διότι έτσι καταργούμε το σημαντικότερο αγαθό της δημοκρατίας που είναι το τεκμήριο της αθωότητας. Μεγαλύτερο κίνδυνο πιστεύω διατρέχουμε αν το κόμμα είναι καταχρεωμένο όπως είναι τώρα και δεν μπορεί να λειτουργήσει. Να ζητήσουμε χρήματα από το λαό; Ναι ειδικά αυτή την εποχή είναι τόσο ευχαριστημένος ο λαός που θα τρέξει να δώσει και την ψυχή του!!!

Κατά την άποψη μου θα έπρεπε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας περισσότερο στο:

Α) Πως θα γίνεται ή δωρεά για να επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια. Τώρα που το πασοκ εγκαινίασε τον διάλογο με τον λαό αυτό μπορεί να γίνει με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Β) Πως θα γίνεται η αξιοποίηση της δωρεάς από το κίνημα. Θα ήταν πιο ασφαλές αν το κίνημα εκπονούσε ένα σχέδιο δράσης και το ανακοίνωνε ζητώντας χρηματοδότηση. Ο λαός θα έβλεπε που πάνε τα χρήματα και θα εμπιστευόταν περισσότερο το κόμμα του. Τα ονόματα των υποψήφιων δωρητών θα ανακοινωνόταν στην ιστοσελίδα και ο κόσμος με την ψήφο του θα αποφάσιζε από ποιόν είναι ασφαλές να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα. Καμία αντιπολίτευση δεν θα τολμούσε να μεμφθεί το κόμμα που ο λαός με την ψήφο του εγκρίνει τις όποιες ενέργειες του. Για το λόγο αυτό το πασόκ θα πρέπει να προχωρήσει με σταθερά βήματα τον εκδημοκρατισμό του κόμματος που άρχισε με αυτόν τον πρωτόγνωρο τρόπο που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας. Ο καθένας από μας έχει το δικαίωμα να λέει ελεύθερα την γνώμη του μπροστά σε όλο τον ελληνικό λαό όπως γινόταν χιλιάδες χρόνια πριν στην αρχαία αγορά της Αθήνας.

Συμπέρασμα: Παραδεχόμαστε οτι το ίντερνετ θα μπορούσε να δώσει λύση και σε τέτοιου είδους υποθέσεις οικονομικής διαφάνειας για να εμποδίσουμε τη διαπλοκή στην ουσία της και όχι να θεσμοθετούμε νόμους μόνο επειδή φοβόμαστε, αποκλείοντας πόρους χωρίς λόγο.
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

var OutbrainPermaLink='http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t13.htm#24'; var OB_demoMode = false; var OB_langJS ='http://widgets.outbrain.com/lang_gr.js'; if ( typeof(OB_Script)!='undefined' ) OutbrainStart(); else { var OB_Script = true; var str = '<\/script>'; document.write(str); }


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Eleni στις Τρι Μαρ 11, 2008 3:17 am, 2 φορές συνολικά

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πρόταση για χρηματοδότηση των κομμάτων

Δημοσίευση  PanagiotisP Την / Το Δευ Μαρ 10, 2008 10:49 pm

ΣΥΜΦΩΝΩ.
Η χρήση του διαδικτύου και η ανακοίνωση ενός σχεδίου δράσης από πριν είναι μια πολύ ασφαλής λύση προς την διαφάνεια. Για παράδειγμα θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να είχε ανακοινώσει το πόσα ακριβώς χρήματα σκοπεύει να δώσει για να κατασκευάσει την ιστοσελίδα dialogos.pasok.gr πριν φτιάξει αυτό το "πράγμα". Θα ήθελα να μπορούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούμε να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις πχ πιο οικονομικές, πιο πρακτικές διεξόδους. Αν ήμουν επιχειρηματίας και τι δεν θα έκανα για να μπορούσα να φιλτράρω γνώμες από 1 εκατομύριο ενδιαφερόμενους και να ακούσω πολλές εναλλακτικές απόψεις πριν κάνω ένα νέο οικονομικό άνοιγμα. Το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει τι χάνει;;;

PanagiotisP
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 258
Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008
Ηλικία : 35
Τόπος : Αθήνα

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://web4democracy.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Πρόταση για χρηματοδότηση των κομμάτων

Δημοσίευση  gmos Την / Το Τρι Μαρ 11, 2008 3:16 am

ΣΥΜΦΩΝΩ
Καταρχάς συμφωνώ με το θέμα της διαφάνειας των χρηματοδοτήσεων.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας. Κάθε κίνηση, κάθε κόμμα, αναγκαστικά έχει λειτουργικά και άλλα έξοδα. Έξοδα σημαίνει χρηματοδότηση. Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα είναι πώς θα γίνει αυτή η χρηματοδότηση και με ποιους όρους; Αν όλοι γνωρίζουν ότι τα χρήματα ή η όποιας άλλης μορφής βοήθεια θα δώσουν θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο τότε γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν «ΜΕΤΑ» σαν όπλο όποιας μορφής «ΠΕΙΘΟΥ».
Γιατί;

Γιατί πολύ απλά πλέον ο λαός θα ξέρει την αλήθεια. Η υπόκυψη του πολιτικού σε πιέσεις θα του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα του λύνει. Κανένας δεν νομίζω να θέλει να φαίνεται στον λαό σαν «ο πολιτικός που τα παίρνει». Αρκεί όμως να είναι ξεκάθαρο το παιχνίδι από την αρχή. Ο πολιτικός μπορεί να βρεί τον λαό σαν ασπίδα για να μπορεί να μην υποκύπτει σε κάθε είδους πιέσεις.

gmos

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

EAN ΜΙΛΗΣΩ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το Κυρ Μαρ 16, 2008 3:59 pm

Εάν μιλήσω θα με καλέσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ευτυχώς με καλύπτει το επαγγελματικό απόρρητο ...
Ομως μέσα από την καρδιά μου Ελένη, Παναγιώτη, σύντροφοι και συντρόφισσες, πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν. Τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί πρέπει να διαβιούν πέρα και μακριά από τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η καταστροφή του κόσμου, η απληστία είναι το μέγιστο αμάρτημα και γεννά όλα τα άλλα ... .

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 11/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

χρηματοδότηση κομμάτων

Δημοσίευση  thepos Την / Το Τρι Μαρ 18, 2008 1:17 pm

Είμαι λίγο αιρετικός στην χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρηματίες γιατί η όποια οικονομική εξάρτηση,μικρή η μεγάλη πάντα υποκρύπτει κάποιους κινδύνους που όλοι γνωρίζουμε. Ακόμη και από κομματικό πατριωτισμό κάποιος θα θελήση να προσφέρει αυτό που δεν θα του ζητηθεί,είναι δυστυχώς κύρια θέμα νοοτροπίας.Πιστεύω ότι τα κόμματα δεν πρέπει να απαιτούν,'οπως γίνεται σήμερα όλο και μεγαλύτερα ποσά αλλά να περιοριστούν σε αναγκαία έξοδα που θα προυπολογίζονται και θα χρηματοδοτούνται από το κράτος αφού μπουν κάποιοι κανόνες για το ύψος των εξόδων ανάλογα με τα ποσοστά κλπ.Μην ξεχνάτε ότι η πολιτική είναι κύρια υπόθεση πολιτών,με πλήρη ένοια του όρου και οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη χρημάτων για να σκεφτούν ή να δράσουν,παράδειγμα εμείς που δρούμε τώρα πολιτικά χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη.Αν κάποιος επιχειρηματίας επιθυμεί να βοηθήσει το πολιτικό σύστημα ας καταθέτει τα χρήματα του υπερ όλων σε κοινό ταμείο στην βουλή, για να μην καταντήσουμε σαν τις ΗΠΑ που όποιος έχει τις ποιο πολλές προσφορές βγαίνει και νικητής. Από κει και πέρα το κάθε κόμμα να φροντίσει να πλησιάσει τους πολίτες να μιλήσει μαζί τους και να τους πείσει.Αυτό νομίζω ότι απαιτεί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ αυτό και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Πολιτικά χρώματα με διαφημίσεις σαν σμπουάν δεν λογίζονται.Γι'αυτό χάσαμε και το μέτρο και ο κόσμος αποστασιοποιήθηκε από αυτά, μηδέ του ΠΑΣΟΚ εξαιρουμένου.

thepos

Αριθμός μηνυμάτων : 238
Ημερομηνία εγγραφής : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης