Επιστολή προς κ. Ραγκούση, Γ.Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Πήγαινε κάτω

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ

100% 100% 
[ 3 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Σύνολο Ψήφων : 3

Επιστολή προς κ. Ραγκούση, Γ.Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  Eleni Την / Το Παρ Μαϊος 09, 2008 2:34 am

Αγαπητέ κ. Ραγκούση,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, ως γραμματέα του κινήματος που έχετε την ευθύνη να αναδιοργανώσετε τις τοπικές οργανώσεις. Σήμερα περισσότερο από ποτέ το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να συσπειρώσει δίπλα του όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Με σύνθημα «αξίες στην πολιτική» ο Γ. Παπανδρέου μίλησε πολλές φορές για την ανάγκη αυτοοργάνωσης και κινητοποίησης της βάσης του κινήματος. Και είναι μια ιδέα που πολλοί πολίτες έχουμε αγκαλιάσει και προσπαθούμε να προωθήσουμε.

Υπάρχουν αρκετοί πολίτες που ενώ διάκεινται φιλικά προς το πασοκ δεν νοιώθουν «άνετα» να γραφτούν σε κλαδικές. Είναι όμως συνηδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες και πολλοί από αυτούς έχουν πράγματα να πουν και να προσφέρουν στο ΠΑΣΟΚ και στον τόπο. Ενώ δηλαδή η ιδέα της αυτοοργάνωσης των πολιτών είναι πολύ ελκυστική στην πράξη δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι έχει υπόψη του να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να ανοίξει το κόμμα έμπρακτα ώστε να συμμετέχουν εκτός από τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια πολύ σοφή κίνηση διότι με αυτό το χαλαρό δεσμό προσκολλήθηκαν στο κίνημα άνθρωποι που δεν υπήρχε περίπτωση να ενεργοποιηθούν διαφορετικά. Δεν σας κρύβω ότι και εγώ είμαι μια από αυτούς. Συμμετέχω ενεργά στο e-pasok.forumgreek.com που δημιουργήθηκε αυθόρμητα από φίλους και μέλη της βάσης του κινήματος και είναι καρπός της ιδέας και της πρόσκλησης του Γ . Παπανδρέου για αυτοοργάνωση και συμμετοχή όλων των ενεργοποιημένων πολιτών. Ως φόρουμ θεωρούμε πολύ εποικοδομητικό να συνεχιστεί η ίδια πολιτική της ανοικτής συμμετοχής και στο θέμα των οργανώσεων. Προτείνουμε δηλαδή την ελευθερία δημιουργίας αυθόρμητων οργανώσεων από φίλους & και μέλη του ΠΑΣΟΚ που θα αναγνωρίζεται θεσμικά αλλά θα έχει μια χαλαρή σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα ήταν μια διέξοδος για ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν εθελοντικά για τον τόπο έξω από τις κλαδικές. Θα ήταν πολύ χρήσιμη διέξοδος μετά από την συνεχόμενη απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής που αφήνει το πεδίο ελεύθερο να προσεγγίζουν τον πολίτη για να του λύσουν τα προβλήματά του άτομα εξωθεσμικά και αμφιβόλων προθέσεων. Πρόσφατο παράδειγμα είναι το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με την Κρήτη. (Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f10/ )

Σε επικοινωνία που έχω με πολίτες και συζητώντας μαζί τους για το κίνημα πολλές φορές μας ρωτούν τι ακριβώς σημαίνει αυτοοργάνωση στην πράξη. Γνωρίζουμε μόνο για τις διαδικτυακές αυτοοργανώσεις αλλά πέραν αυτού, δεν έχουμε πληροφόρηση αν το κίνημα έχει πάρει πρωτοβουλίες για τον τρόπο που θα ενσωματώσει στην αγκαλιά του τις αυθόρμητες αυτοοργανώσεις των πολιτών.

Αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξοι που το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τις πόρτες του με διάφορους τρόπους και πειραματίζεται πλέον σοβαρά στο να μπορεί ο κόσμος να συμμετέχει ακόμα και ανώνυμα από το σπίτι του. Το wikipolitics.gr ως πρωτοβουλία είναι καινοτομία στην σύγχρονη δημοκρατία και θα θέλαμε εμπλουτιστεί με περισσότερα στελέχη και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Η μικρή συμμετοχή του κόσμου στην αρχή είναι αναμενόμενη γιατί οι πολιτικοποιημένοι πολίτες που συμμετέχουν συνήθως στα κοινά δεν είναι εξοικειωμένοι στις νέες τεχνολογίες και οι νέοι που γνωρίζουν από υπολογιστές δεν είναι ακόμα έντονα πολιτικοποιημένοι για να συμμετέχουν. Συμμετέχουν λίγοι, όμως είναι σίγουρο ότι «παρακολουθούν» πολλοί και «ενημερώνονται» από αυτούς προφορικά ακόμα περισσότεροι σχετικά με το κλίμα και το επίπεδο των πρωτοβουλιών που παίρνει το ΠΑΣΟΚ. Μπορώ να σας πω ότι το τελευταίο καιρό οι εντυπώσεις από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ θετικές. Με επιμονή και οργανωμένη προσπάθεια πιστεύω ότι και οι νέοι θα παρακινηθούν να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι.

Για τους παλαιότερους που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες μια καλή λύση στο τομέα της αυτοοργάνωσης θα ήταν να γίνει ένα μεικτό σύστημα μεταξύ αυτοοργάνωσης και διαδικτυακής συμμετοχής. Δηλαδή να μπορούν να μαζεύονται ανά 20-30 ή ανά 50 άνθρωποι που θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ή έχουν ένα κοινό πρόβλημα ή κοινά αιτήματα και να δημιουργούν την δική τους αυτοοργάνωση. Είναι σημαντικό σε πρώτη φάση να μπορεί το κόμμα να τους παρέχει ένα υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ και ένα σκάνερ (αν δεν έχουν) για να μπορούν κατΆ αρχάς να επικοινωνούν μεταξύ τους με mail ακόμα και σκανάροντας χειρόγραφα κείμενα αν λόγω ηλικίας δεν γνωρίζουν να δακτυλογραφούν. Έτσι το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να έχει αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας με ομάδες ενεργών πολιτών και να επικοινωνεί μαζί τους για να ενημερώνεται και να ενημερώνει. Αργότερα μπορούν να οργανωθούν και διαφορετικά ανάλογα με την πορεία και την συμμετοχή. ΅Έτσι θα σταματήσει και η αιώνια γκρίνια του Έλληνα ότι «εγώ φεύγω γιατί δεν μπορώ να τα βρω με τους άλλους» και τελικά να ερημώνουν οι κλαδικές από τις διαφωνίες και τους καυγάδες. Οι ιδέες μερικές φορές είναι πιο σημαντικές από τα πρόσωπα και πρέπει οπωσδήποτε να προσελκύσει το ΠΑΣΟΚ όλους εκείνους τους φίλους του κινήματος που έχουν ενδιαφέρουσες ιδέες να προτείνουν.

Η δυσπιστία του κόσμου προς τους πολιτικούς είναι πολύ μεγάλη δυστυχώς και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει διότι τα ΜΜΕ συνεχίζουν να τους απαξιώνουν. Τα ΜΜΕ αναμιγνύουν την αλήθεια με το ψέμα, τους βάζουν όλους στην ίδια μοίρα , πνίγουν τις νέες πρωτοβουλίες και αποθαρρύνουν τον κόσμο τόσο πολύ που αισθάνεται «αηδιασμένος» και αποστροφή για την πολιτική και τους πολιτικούς. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών για να αποκτήσει μια μονιμότερη και διαρκή σχέση μαζί τους. Σε αυτό πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να συμβάλει η θεσμοθέτηση μιας νέας μορφής χαλαρής οργάνωσης πολιτών χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, με μοναδικό σκοπό την διακίνηση ιδεών, αντιμετώπιση προβλημάτων και υποβολή προτάσεων. Όπως δηλαδή τα μέλη και οι φίλοι είναι διαφορετικοί θεσμοί αλλά συνυπάρχουν και έχουν και οι δύο θεσμική σχέση με το ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθεί παράλληλα με τις τοπικές οργανώσεις ένας νέος θεσμός αυθόρμητων οργανώσεων των φίλων & μελών της βάσης με «φιλικές» προς το κόμμα αυτοοργανώσεις.

Επίσης θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή πολιτικών στελεχών με δηλώσεις στα νέα διαδικτυακά «καφενεία», δηλαδή στα διάφορα blog και φόρουμ θα ήταν μια καλή ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ με την απλότητά του να προσεγγίσει τον κόσμο και να ξανακερδίσει το έδαφος της εμπιστοσύνης των πολιτών. Για το λόγο αυτό θα σας ζητούσαμε να φιλοξενήσουμε στο φόρουμ μας κάποια δήλωση σας που να ενθαρρύνετε τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για το όραμα της αυτοοργάνωσης ή για ότι άλλο θεωρείτε σκόπιμο ότι πρέπει να μάθει ο πολίτης.

Με εκτίμηση,

Eleni Veisaki

e-pasok.forumgreek.com

var OutbrainPermaLink='http://e-pasok.forumgreek.com/forum-f5/topic-t100.htm#302'; var OB_demoMode = false; var OB_langJS ='http://widgets.outbrain.com/lang_gr.js'; if ( typeof(OB_Script)!='undefined' ) OutbrainStart(); else { var OB_Script = true; var str = '<\/script>'; document.write(str); }

Eleni

Αριθμός μηνυμάτων : 71
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης